reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witajcie ponownie:-)
dziekuję za miłe przyjęcie :-) powoli wdrożę się i będę mogła bardziej udzielać się :tak:
co do projektu to też nie liczyłabym na to, a poza tym przy takim bezrobociu młode dziewczyny juz wogóle nie będa miały szans na pracę bo nie wielu pracodawców zaryzykuje
chociaż sądze, że matka powinna być z dzieciątkiem do ukończenia przez nie 1 roku życia (wiem że jedno zaprzecza drugiemu:baffled:), uważam że urlop tacierzyński powinien być wydłużony i przede wszystkim OBOWIĄZKOWY!!! zatrudniając kobietę i mężczyznę pracodawca ryzykowałby podobnie a poza tym nie mógłby mu odmówić tacierzyńskiego - teoretycznie teraz też nie może ale już od kilku znajomych słyszałam że zwlekają i jest niebezpieczeństwo że termin przepadnie :szok: zresztą nawet u mojego męża jest podobna sytuacja ciągle jednemu facetowi mówią że nie ma ludzi do pracy i tyle:angry: SKANDAL!!!

ale się rozpisałam:-D

reklama
Wspolczuje Wam dziewczyny tego krotkiego macierzynskiego. :no: U nas trwa on 39 tyg., a i tak nie wyobrazam sobie zostawic mojego malego z kims po tym czasie, wiem, ze bede z nim przynajmiej do 3-go roku zycia. Czekalismy na niego 6 dlugich lat. Ale tez wiem, ze bedzie nas na to stac, bo ten kraj nie jest tak chory jak Polska, poza tym ja pracuje w domu. Polski system mnie przeraza i jeszcze maja czelnosc powiedziec, ze prowadza polityke pro-rodzinna :wściekła/y: masakra!

Bulkasia- dobrze, ze lepiej sie czujesz :) co do smokow,to ja tak jak Misia, mam wszystko z tommee tippee, oni maja BPA free butelki, smoczki i cala reszte. Licze na to ze cycuch bedzie uzywany, nie butelki :-) ale mam pare na wszelki wypadek. A smoka nie chcialabym nad uzywac. Wlasnie jak to jest z tymi smokami? Maluchy sie przyzwyczajaja do nich???

Witam, muffy fajnie macie taki dlugi macierzynski...caly platny?? w Irlandii jest 26 tyg platnego i mozna dobrac 16 tyg wychowawczego, ale juz nie platnego, jak kogos stac to ma 42 tyg w domku z dzidzia. Mnie niestety nie bedzie stac na tak dlugi macierzynski, a jesli maz nie znajdzie pracy to i bede zmuszona wrocic wczesniej do pracy...:confused:

Jak zwykle naprodukowałyście tych postów że nie wiem już kto co napisał :-p

Dzisiaj rano wstałam ( tzn o 10:00 ) mąż coś tam do mnie powiedział a ja chciałam mu odpowiedzieć i niestety głosu mi zabrakło, ale sie uśmiał, co tak na prawdę śmieszne nie było, Alan też sie nabijał ze mnie, ze mnie nie rozumie i że dziwnie gadam, chyba jakieś zapalenie krtani sie przyplątało, jak do pon nie przejdzie to ide do lekarza, ale najpierw musze zahaczyć o USG :-).

Jutro jade w poczukiwaniu kurtki bo w ponczo jest już za zimno a bluze i płaszczyk schowałam do szafy na nasępny rok :p
Nie wiem może w H&M coś znajdę ... muszę poszukać , jutro z samego rańca na poszukiwania :p

O mamo Lilith ty to wtrwala jestes, wcale sie nie poprawia Tobie a ty jeszcze po sklepach masz sile chodzic. Ja bym lezala w lozku pod koldra i wysylala karteczki mezowi zeby herbatke i jedzonko donosil :-):-D

No niestety zawsze nam rząd pięknie wszystko obiecuje przed wyborami, a póżniej nic z tym nie robią.
Vivienne domyślam się, że jest wam trudno i to jest wkurzające, że nie dają nam normalnie żyć, bez zamartwiania się czy starczy od miesiąca do miesiąca.
Muffy ja mam z TT smoczek, butelki i podgrzewacz, a także zestaw do pielęgnacji maleństwa. Śmieszne te butelki, ale ponoć właśnie one są idealne do naprzemiennego karmienia piersią i butelką.

Ja tez uzywam TT butelki, moja mala bardzo szeroko otwierala buzke jak byla malutka, wlasnie ja do piersi i wszystkie inne smoczki czy z aventu czy z canpol babies to polykala i sie krztusila, a te chyba najbardziej przypominaja piers kobiety.

Basia dokładnie to samo powiedziała mi kuzynka, która mam małe dziecko i dlatego zdecydowałam się na te butelki.
Coś czuję, że ja to pokarmu chyba mieć nie będę bo mój biust wcale nie urósł dużo, może o rozmiar i tyle, a zresztą mam skazę białkową i obawiam się, żeby moja mała nie odziedziczyła tego po mnie.

Misia - fajne te buteleczki i mają rurkę ,która sprawdza temperaturę :D
Powiedz mi proszę jaką pojemność mam kupić na początek ? i ile tych butelek ? aha widziałam jeszcze takie termo opakowanie czy to się sprawdza ? bo ja zielona w tym temacie :baffled:

reklama
Majja ja też zielona bo to mój pierwszy bobasek:-) Ja kupiłam butelkę z tym termometrem jedną 150ml, i dwie 260ml. Kupiłam też termo opakowanie, było w promocji z podgrzewaczem za 85zł. Wszystko kupiłam na allegro bo w sklepie czy w hurtowni taka butelka kosztowała prawie trzy razy tyle co na allegro. Butelka 150ml przyda się później do herbatki:-)

Do góry