reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Wierzycie w taki bajeczki :-D niech się najpierw weźmie za sprawy które wymagają poprawki.
Ja już bym wolała wychowawczy aby płatny zrobili

Misia jak płatny nie rozumiem?

Nie mam siły na więcej, nie wiem co się ze mną dzieje, śpie po 12 h i ciągle zmęczona jestem

a jeszcze miałam Was zapytać
dostałam ten raport miesięczny (kij z tym że miałam z września też dostać :/ ) ale tam nic nie ma wszystkie kwoty to 0 zł.
Czy to jakieś nieporozumienie czy jak ?

Ostatnia edycja:
reklama
Fiolka chodzi mi o znieczulenie, że pewnie też będzie w twoim wybranym szpitalu dodatkowo płatne, skoro piszesz, że poród kosztuje 1500zł bo nie podpisał szpital umowy z NFZ

TT jest super, dokladnie tak jak piszecie. Mam przetestowane na coreczce mojego brata :) Termo opakowanie jest spoko i warto wydac kase na nie.
Misia- spokojnie, piersi ci jeszcze urosna, moja bratowa tez miala male, a mala karmila bez problemow :tak:

Cześć dziewczyny

Ale dzisiaj miałam ciężką noc, chyba najgorszą od początku ciąży. Oprócz zgagi która wywołała dodatkowo ból głowy i żołądka, strasznie cały brzuch mnie bolał i żebra. Oczywiście kręgosłup nie przestaje boleć i podejrzewam że już do końca ciąży nie da mi to spokoju. A jeszcze do tego mysz którą próbuje złapać od tygodnia spotkałam dzisiaj w nocy w ubikacji :dry:. No i uciekła i dalej jej nie złapałam

Fiolka chodzi mi o znieczulenie, że pewnie też będzie w twoim wybranym szpitalu dodatkowo płatne, skoro piszesz, że poród kosztuje 1500zł bo nie podpisał szpital umowy z NFZ
to jeszcze niepotwierdzona informacja zresztą (nfz nie chce im przedłużyć ponoć) nawet jeśli to ten szpital odpada jakby to było prawdą bo mnie nie stać :-( znalazłam fajny szpital w Katowicach Łubinowa 3 :: bezpłatne porody w luksusowych warunkach :: prowadzenie ciąży :: kameralne porody no nic będę dzwonić w poniedziałek wszędzie

Ostatnia edycja:
Ja mialam te z rurka i szybko sie ich pozbylam. Na poczatek mysle starczy ta najmniejsza 150 ml gora dwie. Ja mam taki termo pojemnik ze steropianem w srodku, sprawdza sie super, gdy np jechalismy gdzies i wiedzialam ze Maja bedzie musiala zjesc mleczko, wlewalam do butelki wrzatek, wkladalam do tego termosu i po ok 3ch godzinach woda byla idealnie letnia akurat do przyrzadzenia mleka. Jesli bedziesz karmila piersia to to ci sie nie przyda, chyba ze bedziesz dokarmiala butelka no to wtedy moze.
Co do skazy to nie wiem jak to jest, np moj znajomy ma skaze bialkowa, ale dzieci poszly bardziej w mame i nie maja, u nas maz jest alegikiem na trawy, zboza, drzewa i kwiaty i corka miala skaze. w tym roku sie odczulal na trawy i zboza, takze nie wiem, mam nadzieje, ze syn wda sie bardziej we mnie i nie bedzie mial skazy, chcialabym go pokarmic piersia chociaz przez zime.

Corke karmilam tylko 9 dni wlasnie ze wzgledu na skaze i kolki, ale musze wam powiedziec ze nie czerpalam z tego radosci, tzn z samego faktu karmienia, bo to ze byla ze ma blisko i ze to dla niej dobre jest to wiem. Ja mam bardzo wrazliwe sutki, musze powiedziec ze gdy ona ssala czasem sprawialo mi to przyjemnosc co zle mi sie kojarzylo, mam nadzieje ze jakos to przeskocze z synem....

Misia dzięki, też kupie taki komplecik z opakowaniem :)

Basie one a czemu te rurki złe ?

Fiolka na Łubinowej ja mam swojego lekarza i również tam rodzę, moje wszystkie koleżanki miały tam porody i są zadowolone, ponieważ warunki są znakomite. O znieczulenie pytają na samym początku czy chcesz czy nie, jest to kameralny szpital i anestezjolog dostępny jest cały czas .Tylko wiedz, że warunkiem darmowego porodu w tym szpitalu jest odbycie 2-3 wizyt prywatnie u lekarza który w tym właśnie szpitalu pracuje :) Podobno jak wpadniesz z ulicy nie mając karteczki od lekarza prowadzącego mówią, że nie ma miejsc :/

Majja o jak super napisz mi wszystko co wiesz ;-) może być pw.
Właśnie czytałam że można odbyć wizytę przedporodową u nich miesiąc przed i się dostaje skierowanie na poród tam.

Tzn nie sa zle, tylko po pierwsze duzo mycia, po drugie nam sprawialy ogromny problem bo my musielismy najpierw z woda wymieszac proszek gaviskon na refluks, to zanim zlozylam ta butle do kupy to czas lecial, mieszlama, potem ja rozebrac znow, wyjac rurke, dodac mleko, pozakrecac, wymieszac. Dlugo u nas to trwalo. Poza tym gdy nalalam do niej wrzatek i zamknelam butelke kapselkiem robilo sie podcisnienie w butelce i woda jakos bokiem uciekala. Pierwszym razem gdy jeszcze nie wiedzielismy ze sie tak robi, normalnie nalalam wrzatku, wlozylam do termosa a jak przyszlo do karmienia malej okazalo sie ze mialam w butelce polowe wody mniej.... i byl problem, mleko mialam odmierzone na inna ilosc wody i wtedy musialam sypac na oko. Po tym incydencie od razu wyrzucilam. Dodam jeszcze, ze te z rurka niby sa antykolkowe, ale nie pomogly u nas przy kolkach.

reklama
Poleżałam sobie i tak mi dobrze...:tak:
Na obiad szybka pomidorowa z wkładka bedzie i dalej leniuchowo.:-)
Ja mam podgrzewacz firmy Avent no i nie wiem czy te butelki z TT będą pasowały do niego?

Do góry