reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Pozdrowionka dla Madeln :)

Dziewczęta powiedzcie jeśli ten nowy projekt premiera wejdzie o urlopie macierzyńskim i tacierzyńskim to czy on nas obejmuje jeśli my urodzimy w grudniu ? Tzn. przypuśćmy że urodzę 17.12 a np. 6.01 mój M będzie chciał iść na urlop tacierzyński to będzie mu przysługiwało 2 tygodnie czy 8 tygodni urlopu?

Lecę sprzątać i robić ciasto ... odezwę się później..

reklama
Hej dziewczyny,
Bulkaasia nie przeginaj z tą pracą, żebyś później nie żałowała. Teraz dzidziuś jest najważniejszy, póki co odpoczywaj, leż ile się da w weekend a będzie dobrze. Ja mam smoczek uspakajający Tommee tippee.

Fiolka wydaje mi się, że skoro poród jest płatny to znieczulenie zapewne też, ale najlepiej popytać u źródła.

Vivienne wydaje mi się, że ten roczny urlop macierzyński nie przejdzie. Niech oni lepiej wezmą się za likwidację bezrobocia, bo tu jest pole do popisu. Ostatnio czytałam, że młode małżeństwo nie może znależ pracy i chcą im zabrać dziecko do domu dziecka bo nie mają kasy. To jest paranoja dopiero. Szczęśliwa, normalna rodzina musi borykać się z takim absurdem, a byle menel dostaje zapomogi od państwa i jest dobrze.

Lilith to ty naprawdę wczoraj miałaś pracowity dzień, ja myślałam, że tak cię rozłożyło, że nie masz sił i ochoty na BB:-) Ja w lipcu swojej teściowej na imieniny też mikser kupiłam :-)

Kasia witaj :-)

Miłej soboty i zdrówka dla chorowitków:-)

Dzień dobry matko jaka mnie zgaga w nocy palila myślałam że umre spalam w pozycji prawie siedzącej co sie położyłam niżej wszystko mi sie cofało masakra jakaś jak dalej tak będzie to poprosze lekarza żeby pozwolił mi coś zażyć oprócz renni bo przecież nie wydole jak pół nocy nie przesypiam:wściekła/y: Bułkasia odpoczywaj kochana sprzatnie nie ucieknie ja kupuje teraz dla małej smoczki butelki i niektóre zabawki z firmy canpol babies przy Nastusi nam sie ta firma sprawdziła i teraz też jej będziemy używać:-) Fiolka suma ogromna wydaje mi sie że nie ma sensu tyle placic przecież na coś te składki nasze do cholery idą a tu plać skladki i jeszcze im sk....synom doplacaj:wściekła/y: ja na twoim miejscu poszukałabym innego szpitala bo taka suma pieniedzy przyda wam sie jak sie dziecko urodzi a nie żeby w szpitalu zostawić:sorry2: Miłego dnia wszystkim chociaż u mnie pada i zdrówka dla chorowitków:happy2:

Witam mamusie :-)
Też mi się nie wydaje, żeby cokolwiek przeszło z wczorajszej gadki premiera. Jak zwykle... naszego państwa na to nie stać, a obiecać nie grzech...
Muszę znaleźć jakiś kalkulator urlopu, jestem ciekawa jak długo mogę na wolnym siedzieć, gdybym urodziła o czasie. Mam chyba 5-6 dni urlopu za 2011, 26 za 2012 plus urlop za 2013 to się trochę nazbiera :-p Chciałam iść na wychowawczy dopóki dzidzia roczku nie skończy, ale się dowiedziałam, że sąsiadka od maja będzie szukać roboty jako opiekunka, więc do rozważenia hmmmm
Miłego dnia, dobrego humorku i zdrówka dla wszystkich

Wiolka lacze sie w bolu. Ja tez mam zgage chociaz juz mniejsza niz ostatnio. Za to mam problem ze spaniem nie umiem sie ulozyc. Wydaje mi sie ze zgniote malego. Milei soboty.

U mnie spanie tylko na prawym boku i na pol lezaco inaczej synus spac mi nie daje. Do tego jeszcze w poniedzialek mialam pobierana krew do glukozy z dwoch rak i na obu w okolicach wklucia mam swedzaca wysypke....chyba uczulenie na te dezynfekujace waciki, albo klej od plastra. Zadrapac sie idzie :szok: Jem wapno mam nadzieje ze szybko przejdzie, Zgage mam sporadycznie i jak za duzo zjem na raz, a z córka to na okraglo mialam, ale to od slodyczy bylo i od sera. Dzis znow caly dzien sama z corcia, ona mnie strasznie wykorzystuje :-D bo wie ze moze. Maz az tyle jej nie pozwala co ja i przez to wlazi mi na glowe, albo strasznie marudzi, przy nim to i godzine sie sama bawi. No ale mojemu chlopu tez sie czasem wychodne nalezy, zwlaszcza ze siedzi z malutka 7 dni w tygodniu, bo ja to juz za wiele tez zrobic nie moge przy niej, przebieram ja juz na podlodze, zeby nie dzwigac.
U nas dzis slonecznie, ale bardzo zimno byly 3 stopnie rano. Zycze wszystkim udanej soboty.

dzien dobry, czytalam wczoraj w necie cale expose pinokia i powiedzial tam ze realnie projekt rocznego macierzynskiego moze wejsc "poznym latem". Poza tym jesli ktos ezmie roczny urlop bedzieon platny 80% natomiast polroczny 100%. Takze nie zalapiemy sie chocby nie wiem co... Co do 8tyg tacierzynskiego to gdyby zrobili tak jak w zeszlym roku, ze rodzice dzieci urodzonych podkoniec roku mogli skorzysta z urlopow nanowych zasadach to nasi mezowie mogliby miec 8 tyg. My z M czekamy z jego urlopem bo ma kumatą księgową i ona czuwand tym ;)

Kasia witaj z powrotem :)
fiolka tezmi sie wydaje ze nfz nieprzedluzyl umowy na nast rok z ta klinika. Badz obrej mysli, za dwa dni sie wyjasni :)

Misia, sama powiedz, co ten nasz premier spełnił ze swoich kilometrów obietnic? ;-) ja tam mu w nic nie wierzę. Niestety jest jak mówisz, jak już jest bida z nędzą to dostają dużą pomoc, ale jak próbujesz stanąć na nogi to tylko kłody Ci pod nie rzucają.
My jesteśmy niedługo po studiach, perspektyw na własną chatę brak, pracę ja mam na zastępstwo a potem nie wiadomo co, mój ślubny ma aż 6h pracy w tygodniu w szkole publicznej, a w prywatnej od września czeka na grupy, już widzę nasze konto w tym miesiącu :dry: I jeszcze ten cholerny obowiązek meldunkowy, który już dawno miał zniknąć, a przekonaj wynajmującego, żeby cię zameldował tymczasowo, phi.

Kasia witaj i pozostań z nami co najmniej do grudnia :tak:

Moje dziecko mi się dziś śmiesznie wypięło, chyba główką, skoro pupa na dole a twarde to było jak nigdy :-D

Liwuś nie liczyłabym na to
wiola mi gnekolog pozwolił na lek jupii zgaga odeszła jaka to ulga mi nic nie pomagało
ankka mi kadrowa napisała że mam 32 dni starego urlopu za 2011 i 2012. do tego licze na 24 macierzynskiego i witaj praco , na wychowawczy mnie nie stać .
4madlen pinokio hihih dużo gadać można i jeszcze ładnie. a ja mam problem taki że na wsi żłobka brak a do miasta nie chcą mi przyjąć bo nie mam meldunku stałego i gdzie tu polityka prorodzinna????? szopki. jak nie znajdę niani to będziemy mieli big problem!

reklama
Nathani jakim cudem przy dwójce dzieci udało Ci się tyle urlopu zachować? Podziwiam :szok:
Ja kurka sama jeszcze nie wiem co zrobić. M. jeszcze przez 1,5 roku będą potrącać tysiaka z wypłaty, bo wziął pożyczkę żeby spłacić mojej siostrze domek. A po opłaceniu opiekunki mniej więcej o tyle ja bym budżet domowy zasilała. Z drugiej strony po stracie Zuzi chciałabym z dzidzią sama do roku posiedzieć, ale potem wracać akurat na rozliczenia roczne i pracować po kilkanaście godzin dziennie to też bez sensu. Może najlepiej poczekam do tego maja i się zobaczy jak z budżetem sobie radzimy i czy mnie ciągnie do pracy

Do góry