reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

muffy badanie moczu robiłam 2/10 i wszystko było ok. Zasnąć nie mogę, bo Mały łlazi w środku i naciąga mi aż nie raz mnie zgina jakbym dostała uderzenie w brzuch. Może mu śpieszno do wyjścia? ;-)
noukie może wirus albo się przeforsowałam wczoraj w pracy i teraz tego skutki. Przez weekend będę wypoczywać ile się da:tak:

reklama
Ja się chyba załamie, czemu muszę mieć takiego pecha :-(
Na pewnym forum wyszła informacja że NFZ nie przedłużył kontraktu z tym centrum
i poród ma kosztować 1500 zł.
W poniedziałek tam dzwonie ale pewnie tak jest .
Mam dość :-( nie wiem zupełnie co teraz co mam zrobić

Hejka dziewczyny nie było mnie chwile bo tak jakoś zeszło , własnie ostatnio miałam wizytę w szpitalu i coś zle sie czułam raz mam takie skoki ciśnienia że aż krwotoki z nosa mam , i takie napady gorąca . Dodam że mieszkam w Londynie wiec spotkanie z połążną mam w szpitalu i jak zwykle nic mi nie jest bo w ich mniemaniu tutaj wszystko jest ok dopiero jak już umierasz to ciebie ratują . Chciałam się was dopytać dziewczyny mieszkajace w Uk dostałam ostatnio zaproszenie na szczepienie przeciw grypie i nie wiem co mam robić bo pierwsze słysze ze szczepi sie kobiety w ciąży jestem 32 tygodniu i boje się w zasadzie bo nie wiem czy sobie tym nie zaszkodzę mówią tutaj podobno to uodparnia noworodka i jakies tam przeciwciała na grype ale nie mam pojęcia czy to nie zaszkodzi niż pomoże. Dodam że mam ostatnio problemy z anemią chociaż polski lekarz mowił mi ze dobre mam wyniki to ci sie upieraja ze mam brać żelazo jedna tabletkę dziennie tu wszystko jest odwrotnie jak z ruchem na ulicach . Zostało mi 8 tygodni i powoli chyba już czuję ze zbliża się ten dzień :) .... Pozdrawiam wszystkie brzuszki i życzę szcześliwego rozwiązania ja mam termin na grudzień ale czuję że chyba bedzie troszkę wcześniej . czekam na opd?

Bulkaasia obys jak najszybciej poczula sie lepiej;-) ja tez lezakuje w ten weekend;-)

Marteczka jest specjalny watek o ciazy w UK pewnie tam dziewczyny lepiej Ci podpowiedza;-)

Fiolka no niezla kwota:no::no::no:

fiolka rzeczywiście kiepsko by było gdybyś miała płacić... musisz sobie przeanalizować bo może warto?
bulkaasia przystopuj troszke.. przeciez Ty i dzidzia teraz ważniejsze niż szefowa...
byłam na spacerku... ale było cudnie...

Witam wieczornie,
jesteśmy po zakupach i wizycie u brata, zaczynam weekend nic nie robienia. Trochę połaziłam dziś i mam już dość, siadam zaraz do łóżeczka z książką i nie ma mnie dla nikogo :cool2: całe szczęście że w ten weekend kursu niet, do porodu chyba dam radę być tylko jeszcze na jednym zjeździe.
Właśnie słyszałam kolejne obietnice pana premiera, akurat jak byłam na wizycie u gina :tak: Ciekawe, czy naprawdę jest na co czekać. Nie powiem, chętnie posiedziałabym z Małą rok cały :tak:

Mam całą stertę prasowania ciuszków dla Bąbla, ale na razie się za to nie biorę, a co, wolno mi ;-)
Miłego wieczorka wszystkim :cool2:

raczej bym nie liczyła że my się załapiemy na przedłużony macierzyński bo to zanim to wejdzie w życie to będzie połowa przyszłego roku gdzies...:confused2: ale za to się pogubiłam i już nie wiem ile nam przysługuje urlopu podstawowego a ile dodatkowego... bo na stronie zus maja dane zaktualizowane po 2009 r :shocked2:

skontaktowałam się na fb z madlen79, ogarnia się po przeprowadzce i nie ma za bardzo czasu na bb, wszystko u niej dobrze, tzn. ma mieć jeszcze badanie pod kątem cukrzycy bo mała szybko rośnie i dużo płynu wokól niej jest, ale poza tym ok. Zostało jej 6 tyg do porodu, pozdrawia wszystkie grudniówki i zajrzy jak tylko się ogarnie :)

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie, jeśli to wejdzie, to od dopiero latem, tak słyszałam w wiadomościach radiowych :confused2:
Co do macierzyńskiego to jest 20 tygodni + urlop tzw. dodatkowy 4 tygodnie,czyli w sumie 24 tygodnie liczone od dnia porodu. Do tego podst. nie trzeba podania, tylko podać do kadr datę porodu. Do tego dodatkowego trzeba złożyć wniosek, że się z niego chce skorzystać bezpośrednio po urlopie mac. podstawowym. Nie dawno o tym czytałam :tak:
Fajnie, że skontaktowałaś się z madlen 79, pozdrów ją od nas cieplutko :tak:
Wciągnęłam kiełbaskę smażoną z cebulką i mam znowu zgagę :baffled:

Do góry