reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Nathani- moje marzenie to 32 tygodnie ;-):-D a zielona mozna, ale tez nie za duzo, bo tez ma kofeine. Ja teraz pije zurawinowa- ze wzgledu na pecherz, nawet smaczna jest.

Nathani - ja piję cały czas zieloną herbatę, bo ją uwielbiam .... teraz kupują taką zieloną z brzoskwinią lub cytryną

Muffy
- ja na zapalenie pęcherza miałam takie tabletki żurawit z apteki ... sama żurawina też jest pyszna

muffy ja chyba za dużo jej pije. muszę ograniczyć
w expose premier zaproponował wydłużenie macierzyńskiego od 2013 roku do pol roku płatne 100% lub rok 80% platny wow! trzymamy do stycznia ;-)

Muffy ja też uwielbiam ten kominek mówilam już m że jeszcze tylko fotel bujany sobie kupie i w zimie nie wychodze z domu:-D ja nie pomoge bo mialam pierwsza cesarke i drugą tez będę miala ale cieżko ocenić bo kazda kobieta rodzi w innym tempie jedne po kilkanaście godziń inne w ciągu kilku myśle że do szpitala spokojnie dojedziesz bo poród i tak składa sie z etapów wiec zanim będzie pełne rowarcie to dotrzecie:tak: Nathani no już 33 zaraz cc i będę w domu z malutka ciesze sie bo nie moge na plecach leżeć cieżko mi sie oddychac jakoś mi tak mala uciska kręgoslup mnie boli chcialabym już być po :happy: ide sprzatać bo obiad mam zrobiony :-)

Hej Laski, od wczoraj źle się czuję i dzisiaj ciąg dalszy. Mam zawroty głowy, nudności (bez wymiotów), boli mnie brzuch i podbrzusze, prawy bok kłuje i do tego plecy. Noc była przeokropna bo nie mogłam znaleść pozycji dobrej do spania a jak usnęłam to jakieś koszmary,ehhh:-( Dzisiaj w pracy byłam tylko 2 godz. bo jak mnie szefowa zobaczyła to nie dała mi pracować. zrobiła mi herbatkę i kanapkę a potem kazała wracać do domu:tak:Totalnie mnie zaskoczyła swoim zachowaniem :-) Mój luby na mnie się wkurzył i powiedział, że mam sobie odpuścić pracę ale nie zostawię szefowej tak z dnia na dzień. To jeszcze 2 tyg więc powinnam dać radę, no chyba że już faktycznie bedzie mi źle. Wiem, wiem - głupia jestem :no:
Teraz się położę i spróbuję zasnąć a potem jakiś obiad chociaż mąż mówi abym sobie dała na luz. Zobaczę jak trochę poleżę.
Sorki, że tak tylko o sobie...
Zostało mi równo 2 m-ce do cc:happy:

Nathani mój lekarz też mówi, żeby chociaż do 34 tygodnia dotrwać
Muffy każdy poród jest inny i ciężko powiedzieć. Mnie skurcze nie bolały przez kilka godzin, a potem nagle się zrobiły co 1,5 minuty i jak dojechałam to było pełne rozwarcie, dwa skurcze na porodówce i Zuzia na świecie. Teraz laska ze mną leżała, skurcze się jej zaczęły dopiero jak wody odeszły i wszystko trwało 3,5 godziny. Z kolei poprzednio laska przyjechała po odejściu wód i zanim się dziecko urodziło minęło 27 godzin. Nie przewidzisz ile to może potrwać, bo każdy poród inny

Nathani- ty sie nie smiej z tym styczniem, bo w naszym wypadku to prawdopodobne jest hehe albo duzo wczesniej albo styczen hehe

Bulkasia- a ty kochana kiedy robilas badanie moczu? Ja robilam badannia moczu co 3 dni i to pierwsze bylo super a po 3 dniach znow mi zrobili i byly juz bakterie!!! ja mam takie objawy przy zapaleniu pecherza wlasnie- co dziwne nie latalam do kibelka, tylko nudnosci, bol glowy i rozbicie i ten bol pod zeberkiem i plecy tez. Zreszta ja nadal sie tak czuje i tez nie moge spac przez te bole :wściekła/y:

anka- mam nadzieje, ze zdaze do szpitala, bo inaczej to w samochodzie na autostradzie :-D Mi lekarze co tydzien przedluzaja termin, najpierw byle do 26, potem 27...28...itd ;-)

reklama
No ja tez jeszcze nie w 30 tyg:sorry::sorry::sorry: damy rade nie ma sie co dolowac glowa do gory:-)

4Madlen nie no jeszcze nikomu swierze powietrze nie zaszkodzilo, ja jak za dlugo siedze w domu to chociaz na taras ide i posiedze chwilke:rofl2:

Bulkaasia moze jakis wirus Cie dopadl?????

Fiolka ta listonoszka przegina:no: pewnie dzwoni po wszystkich zeby ktos jej otworzyl????

Liwus moj brzuch jeszcze wysoko, ciezko sie oddycha:sorry:

Do góry