reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Dziewczyny a czy której z Was już opadł brzuch?

Ja dzisiaj zrobiłam fasolkę po bretońsku bo mój M uwielbia , zapakowałam też do pojemniczka i zamrożę aby chłop miał co jeść jak ja w szpitalu będę :-) Ciekawe czy ona dotrwa w tym zamrażalniku do tego czasu :-p

Muszę kupić pieluchy tetrowe i chyba uczynię to na allegro. Powiedzcie co sądzicie o pieluchach jednorazowych Happy ? One podobno mają wycięcie na pępek : Pieluszki Happy Pieluchy NEWBORN 2-5kg 42 szt (2692689927) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
U mnie 30 tydzień:eek:: jak to leci ....
Mały w nocy i rano fajnie się ruszał, jakąś twardą część wypinał ;-)
Jakby główkę nie wiem czy dalej nie jest źle obrócony :sorry: jeszcze mi cesarki brakuje
Najlepsze że gardło znów mnie zaczęło boleć :-(
A dopiero przed chwilą śniadanie zjadłam.
Jak mnie wnerwia listonoszka :wściekła/y: dzwoni jak głupia a nic do nas nie ma :no:
Jak mały się urodzi to jej powiem że nie życzę sobie aby tak wydzwaniała jak g... ma :/ D. już zapowiedział że będzie odłączał domofon.

Noukie też Cię dopadło :/

Ciril widzę że my na takim samym poziomie ;-)

Nathani ja czasem mam takie napady zawrotów

4Madlen jeszcze trochę u Ciebie zostało :tak:

Wiolka udanego spacerku :-)

Liwus ja od początku nie mam tak u góry tak na środku bardziej

Pozdrawiam resztę :tak:

Cze dziewczynki,
troche mnie nie bylo i troszke Was nadrobilam, ale tylko troszke... piszecie jak szalone. :) U nas wszystko do d..y. W tamten wtorek bylam w klinice i mysleli ze zaczelam rodzic, bo skurcze co 10 min mnie dopadly. Zrobili KTG i wymazy, i siuski, i sie okazalo, ze zalapalam zapalenie pecherza :( I to bylo chyba przyczyna skurczy... Biore od wtorku furagin, ale dalej brzuch sie stawia i boli, i ciezko mi sie wysiusiac. :wściekła/y:Juz nie wiem co robic. Pije zurawine i litry wody i nic. Dziewczyny macie moze takie bole, ze nie mozecie lezec na boku? Ja juz nie wiem jak spac boli mnie brzuch po bokach jak leze, a leze juz od poczatku ciazy. :-( I jeszcze jedno- mam niskie cisnienie, a puls skacze mi czasem do 160 uderzen na minute az slabo mi sie robi... Sorrki, ze tak z problemami ale juz nie moge sama sobie poradzic ze soba... maz mi zabronil lazic po necie, by sie nie dolowac, ale go przekonalam, ze tu nikt nikogo nie doluje i ze Wy zawsze sie wspieracie i mam modem spowrotem! :tak::-)

Nathani- ja nawet nie jestem jeszcze w 30 tygodniu :-) Trzymaj sie z ta szyjka, ja mam skurcze okropne od 16 tygodnia, a teraz az nie moge przejsc kawalka bez stawiania brzucha, ale szyjka na szczescie trzyma.

Clodi- pamietam, ze twoja siostra miala problemy z ciaza, jak ona sie czuje?

pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :-)

Hej ho, raport z wizyty w odpowiednim wątku.

Zaniosłam L4 do pracy, odwiedziłam internat, była tylko kierowniczka. Super babeczka, nie ma co, przynajmniej nie mam poczucia winy że nie pracuję ;) Jeszcze mi siatę ciuchów po swojej wnuczce przyniosła :cool2:

Fiolka
ja byłam prawie pewna, że Maryś się już do porodu ułożyła, pod żebrami mi się rozpycha, coś twardego wypina, myślałam, że dupkę, ale jednak nie :( w każdym razie kciuki, aby Twoja dziecina obróciła się jak należy. Powoli oswajam się z myślą o cc, najbardziej przerażała mnie narkoza, ale skoro może być to podpajęczynówkowe to jest mi jakoś łatwiej ;-) no zobaczymy, co z tego wyniknie.
Póki co, zadzieram kiecę i lecę :tak:

muffy ja tez nie jestem. u mnie 29 t.1d. boli mnie tak jak ciebie. na boku bardziej niż na plecach. juz sama nie wiem jak mam leżeć. co bierzesz jakie leki?

Fiolka my już dawno po spacerku szyszki znalazłyśmy nastka je wymalowała ja w tym czasie zrobilam naleśniki właśnie skończylam jeść zaraz sie trzeba za sprzatanie brać i później w kominku rozpale,jakąś głupia masz tą listonoszke po cholere wydzwania jak nic ważnego dla was nie ma sierota jakaś faktycznie,mamn nadzieje że ci gardlo przejdzie ja zapobiegawczo pije herbatke z cytrynką i miodkiem prawdziwym ale mnie męczy katar Liwuś mi siostra m ostatnio powiedziala ze opadl mi brzuch ale sie nad tym nie zastanawialam i nie przygladałam pieluchy happy sa spoko my swego czasu użwyaliśmy dla nastki i fajnie sie sprawdzały Muffy-kochana tule mocno przykro mi że tyle cie wszystkiego na raz dopadło głowa do góry będzie dobrze ja też ostatnio mam skurcze ale ja już jestem po 32 tyg i lekarz mówil ze ok jest nie mam sie co martwić gdyby sie coś dzialo mam iść odrazu do niego trzymaj sie dzielnie:-) Vivienne-przyjemnie jak kierowniczka przyniosla ciuszki po swojej wnuczce dla twojej córci :happy:

Nathani- ja biore nospe forte 3X1, Luteine 3x1, magnez i leki na krzepliwosc heparyne i aspiryne no i jeszcze furagin. Nawet nie chce myslec jakie to moje dziecko nafaszerowane jest tym wszystkim :( ale co robic, niech siedzi w brzuchu jak najdluzej. Jedna lekarka mi mowila, ze to moga byc wiezadla. Jak sie dzidzia rusza i macica rosnie to moze tak bolec, ale ja juz nie wiem w co wierzyc.

Wiolka- dzieki :-) Ale masz super z tym kominkiem, my mamy domek ale bez kominka, a to zawsze bylo moje marzenie. Ja tez mam przykaz jechac do kliniki jakby skurcze sie znow nasilily. Ostatnio w 29 tygodniu juz mialam wizje siebie na porodowce. Lekarze mnie uspokajaja, ze dzieci w tym tygodniu juz sa wystarczajaco duze, by wyjsc calo z porodu i rozwijac sie normalnie. Dobrze ze mam taki oddzial w Oxford, ktory ratuje nawet 22tyg maluszki.

A mam pytanie do wszystkich doswiadczonych mam ile srednio trwa pierwszy porod? Bo do mojej kliniki mam srednio 30-50 minut (zalezy od korkow) i nie wiem czy zdaze dojechac??? A w lokalnym szpitalu nawet nie chca ze mna gadac jak sie cos dzieje, bo jak twierdza- mam za duzo problemow zdrowotnych i oni ratuja dzieci dopiero od 34 tygodnia.

wiolka u Ciebie już fajnie 33 tydzień leci. Mi gin mówił że byle do 34 tygodnia...i już bym bardzo chciała by był ten 34
dziewczyny jak to jest z piciem zielonej herbaty???

reklama
Witam!

Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka!

Ja odpoczywam wg zaleceń. Brzuszek już coraz wiekszy. Zazdroszczę tym które maja już bliżej do porodu. Chciałabym żeby był juz grudzień ;)

Do góry