reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Nathani ja znalazłam takie coś, warto przeczytać - Przyszła mamo – zapnij pasy - Ciążowy.pl
Z kodeksu drogowego wynika z kolei (rozdział II, art. 39. punkt 2):
Obowiązek korzystania z pasów bezpieczeństwa nie dotyczy: kobiety o widocznej ciąży;

Też zmierzyłam brzuch - w najszerszym miejscu 107! Nawet nie wiedziałam :-D a co do wagi to na ostatniej wizycie miałam równe +10 kg. Nie mam wagi w domu więc nie wiem jak jest teraz, ale w piątek się dowiem ;-)

reklama
Nathani bądź co bądź ja pasy zapinam, jeżdżę dużo, na drogach wariatów nie brakuje i wolę zapinać
Wiola tobie też &&&& za wizytę
Ja już wszystkie ubranka mam poprane i poprasowane, teraz czekają ;) Kupiłam dziś pampersy, były w promocji w Tesco 78 szt. za 39 zł :-) Teraz jak mężu przyjedzie to chce żeby zobaczył fotelik jaki upatrzyłam, on jak zobaczy to będzie wiedział czy solidnie wykonany itd ;-) więc wolę z nim kupić :-p Ale jestem głodna idę jeść :laugh2: Buziaki

Cześć dziewczyny,
dziś wizytuję o 17.00 mam nadzieję, że wszystko jest dobrze. Opiszę co i jak ale chyba dopiero jutro, bo pewnie wrócimy późno.

4madlen kupiłam sobie książkę "Pięćdziesiąt twarzy Greya" i pochłaniam ją w niesamowitym tempie, tylko bardzo erotyczna ta książka, aż się robi gorąco:zawstydzona/y:

Majja ja jak zobaczyłam w sklepie wózek Stokke to tak mi się spodobał, że od razu wiedziałam, że chcę taki mieć. Wierciłam mężowi dziurę w brzuchu i się zgodził. Kupiliśmy go 3 tygodnie temu w sklepie 3kiwi.pl we Wrocławiu, oczywiście przez internet, ale udało nam się wytargować super cenę, za wózek, gondolę, spacerówkę, fotelik i kombinezon zimowy w kolorze Purple. Gwarancja jest na 5 lat. Rabat dali nam naprawdę duży. Mutsy Evo niestety nie widziałam na żywo, ale na fotkach w necie wygląda też bardzo ładnie.:-)

Nathani trzymam kciukasy i proszę o to samo:-) Jeśli chodzi o pasy to ja zapinam, luzuję sobie na brzuchu ale zawsze to bezpieczniej niż jazda bez.

Clodi rzeczywiście grzybów jest masa, mój mąż był w niedzielę z bratem i z teściem, przywieźli 3 duże kosze i co najciekawsze jeden kosz samych prawdziwków.

Ja w najszerszym miejscu ma 97cm. W sumie do dnia dzisiejszego przytyłam 6 kg.

Bakusiowa ja też kupiłam pampersy w Tesco za 39zł 74szt., zresztą kosmetyki dla dziecka Nivea też bo były w naprawdę niskich cenach.

Ostatnia edycja:
misia trzymam kciuki za wizyte i czekam na dobre wiesci ;) a przy czytaniu tej książki też robiło mi się gorąco...;p skończyłam w niecały tydzień i chciałam kupić drugą cześc ale niestety premiera w polsce dopiero w listopadzie także czekam:sorry2: chociaż jak będę z Antosiem już to wątpię żebym znalazła czas na czytanie...

gorzej by bylo gdyby siedzial na kanapie i totalnie nic nie robil. Pewnie naszedl go syndrom wicia gniazdka ;)
o w życiu to nie w jego stylu jeszcze teraz jak mi się schylać nawet nie pozwala :-p za łazienkę już dawno miał się wziąć tylko miał zmianę niefajną to teraz nadrabia:tak:

Ciril no ale co zrobić jak go kontuzja wzięła.... dobrze że dużo nie zostało ;)

Nathani trzymam &

Sarka tam gdzie będę rodzić mam wziąć dla dziecka tylko ubranka i pampersy
więc zobacze w czym oni go będą kąpać itp i najwyżej potem takie kosmetyki kupię

Wiolka daj znać jak po wizycie :tak: a mąż no nie powiem trafił się :sorry2:

Betiks matko jak Ty szalejesz :szok:;-)

Aż tyle kupujecie pampersów. Wszystkie jednej firmy?
chyba do tesco się wybiorę może będą.
Mój plan na dziś to zamówić koszule, już mam wybrane, wczoraj mój mi doradził co i jak (nawet w ciuchach mi pomaga) i muszę to zrobić.
Mały mnie martwi, od wczoraj słabo się rusza, :-(

Dziewczyny a czy kupiłyście już sobie staniki do karmienia ? A jeśli tak to w sklepie stacjonarnym czy na allegro? Bo ja powoli się noszę z tym zamiarem i zastanawiam się gdzie ..na allegro już sobie znalazłam ale poczekam do listopada żeby potem niespodzianki nie było że cycki mi się nie mieszczą w nowym staniku :happy: AAAaa....i jakie podpaski poporodowe kupujecie?

Witam brzuchatki
Bolą mnie żebra, kręgosłup, uda już nie wiem jak mam się układać do snu :baffled: Więcej czasu spędzam na bieganiu do ubikacji i kręcąc się w łóżku niż na śnie ... powoli psychicznie wysiadam :baffled:
Byłam ostatnio w Tesco i nie sądziłam, że są tam takie tanie ładne ubranka DSC_0060.jpg
Jest promocja i za 36 zł jest 5 sztuk :)

Przepraszam,że piszę w tym dziale ,ale dawno mnie tu nie było i jeszcze nie ogarnęłam wszystkiego :)

Misia,Nathani &&&&&&&&&&&&& za wizyty:-) Fiolkanie martw sie ja też mialam takie dni kiedy mała była tak spokojna że gdyby nie wielki brzuch to zapominałam że w ciaży jestem to napewno przejściowe:tak: 4Madlen-ja myśle ze kwalifikacje to juz tylko formalność dlaczego mielibycie teraz zdyskwalifikowac napewno nie;-) Vivienne-ty już masz torbe spakowaną?:szok:tak szybko ja jeszcze o pakowaniu nawwet nie myśle:sorry2: Bakusiowa ja pampersy będę dopiero kupować ale mam tu na miejsacu babke co przywozi pampersy dla nimowlaków 47 szt za 20zł i u niej będe kupować bo sporo osób od niej brało i podobno jakościowo nie odbiegają od marki pampers a po co przepłacać:happy: Nathani jak chgodzi o pasy to juz myśle że to kwestia bardziej indywidualna ja nie zapinam bo mnie gniotą w brzuch a mąż znowu mi zawsze mówi że nie daj Bóg przy stluczce poduszka powietrzna mi twarz rozbije jak poleciałabym nagle do przodu bez pasów są podobno adaltery do pasów dla cieżarnych i one nie powodują ucisku przy pasach zapiętych:happy:

reklama
Liwuś ja kilka miesięcy temu kupiłam taki u tego sprzedawcy: Biustonosz ciążowy i do karmienia Mame Mitex 80E (2683917748) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nie pamiętam, czy wtedy też był za taką kasę :no: kupiłam większy, generalnie to mi cycki za bardzo nie urosły, więc powinien być dobry. Tzn. na razie jest :-D

Podkłady poporodowe mam takie: http://www.doz.pl/apteka/p47647-Bella_podklady_higieniczne_Mamma_10_szt a majtki po paczce wielorazowych (2 szt.) i jednorazowych (7 szt.), to pójdą na początek. Podkłady podobno dają w szpitalu, więc na razie nie dokupuję (mam 2 paczki), myślę, że jak co to nie będzie problemu z dokupieniem.

Wiolka ja mam listę uszykowaną i rzeczy w miarę odłożone, muszę to tylko upchnąć sensownie w torbie. Nigdy nie lubiłam zostawiać nic na ostatnią chwilę, zwłaszcza ważnych rzeczy, dlatego jestem taka do przodu :p

Ostatnia edycja:
Do góry