reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Misia mój mąż jest w domu zazwyczaj 3-4 dni w miesiącu, nie dałabym rady czytać takich książek :-) coś by mogło mnie strzelić :-D a zauważyłaś że jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu ciąży? ;-)
Wiola masz racje jak sprawdzone to po co przepłacać, ja będę pewnie kupowała te z Biedronki bo słyszałam że są super, z kim nie rozmawiam to bardzo je chwalą a te kupiłam bo cena była przystępna, w normalnej cenie pewnie bym nie kupiła ;-) Ja już po kolacji :-D ale pewnie coś jeszcze podjem później ;-) miałam dziś posprzątać ale jakoś siły mnie opuściły, pospałam popołudniu trochę a teraz to już na pewno nie będzie mi się chciało Buziaki dziewczyny

Hejka, ja dzisiaj ledwo się poruszam. Boli mnie strasznie w prawym boku i nie wiem o co chodzi.
Czytałam zaległe stronki ale wybaczcie bo nie wiem co której.
Biustonosz kupiłam na allegro rozm.niby taki jak noszę ale jest za duży, mam nadzieję że moje piersi jeszcze się troszkę powiększą a jak nie to trzeba będzie kupić nowy.:baffled:
Mam pytanko: czy Wam też leci rano taka woda i upływy? Ja od kilkunastu dni to mam i nie wiem czy to ok.
Siary u mnie brak ale może coś jeszcze cos sie pojawi:tak:

My po szkole rodzenia i na razie mam mieszane uczucia bardziej nawet na nie :dry:
Osób masa bo chyba z ponad 30 :/ nawet ta położna mówiła że powinny być 2 grupy no ale cóż.
Wszyscy z pierwszym dzieckiem, w różnym wieku, niektóre z terminem na luty marzec :szok: i mało tego brzuchy już widoczne :-p w ogóle jakoś ten mój wydaje się taki mały ;)
Najgorzej usiadałam bo się pierwsza musiałam przedstawiać ;-) jak ja tego nie lubię.
Nie chciałam też mówić że nie zamierzam w tym szpitalu rodzić (w szpitalu szkoła jest prowadzona) ale powiedziałam że ze znieczuleniem nie wiem jak będzie potrzebne to bym chciała (tzn że jak już będzie mnie tak bolało) no i położna mówi że nie ma tak że trzeba wybrać albo znieczulenie albo nie no to ja jej mówię że tam gdzie chciałabym rodzić znieczulenie czeka i sobie mogę zdecydować...
Jakoś mnie tak zirytowała :lol: jeszcze mówię że poród naturalny a ta że jak będę mieć znieczulenie to już nie będzie naturalny...
Ogólnie była mocno w szoku że z tak wielkiej grupy tylko 3 kobiety pracują (a czasem nie ma wyjścia przecież ).:dry:
Nic się nie dowiedziałam dziś nowego...

Mówiłam mężowi o promocji ale powiedział że pampersów nie będziemy teraz kupować :-p
tzn. za wcześnie

Kurcze te biustonosze takie drogie, ciekawe czemu że pisze "do karmienia":sorry2:

Cinamona ja czytałam aby kupic 2 rozmiary miseczek większy

nie wiem co jeszcze

bulkaasia ja mam taka wodnistą wydziline ale to raczej wieczorami... jak byłam u ginki wczoraj to stwierdziła ze to na pewno nie wody płodowe a po 30 tc wydzieliny jest coraz wiecej i moze przybierac rózne "kształty"...
a dziś sie uśmiałam z mojego m:-) dzwoniła do niego babka żeby mu wcisnąc alkomaty samochodowe (bo ma firme transportowa i w niektorych krajach sa obowiazkowe) i moj M jako że odbiera takich telefonow min 3 dziennie traci cierpliwośc, ale dziś miał dobry humor dał się babce wypowiedzieć i skwitował to w ten sposób: "ale nie proszę Pani ja nie chcę, my jeździmy po pijaku bo na trzeźwo się boimy" ;-):-) babka nie daje za wygraną (bucowata jakas bo nawet sie podobno nie zaśmiała, tylko powiedziałą,że gratuluje poczucia humoru :nerd:) i mówi że skoro nie do ciężarówek to może do osobówki bo policja będzie sprawdzać... a mój M na to, że "nas policja nie sprawdza, bo my policje mamy w kieszeni" i babka się poddała :p:laugh2::laugh2::laugh2:
stwierdzam, że o wiele lepiej jest na takie telefony reagować humorem niż się denerwowac ;)

4madlen Super odpowiedział!! :D
Tylko czasem niestety zdarzają się takie dni, że człowiek ma ochotę tylko odłożyć słuchawkę, albo się wyżyć :crazy: A często takie osoby są mega nachalne i nie rozumieją słowa NIE....

Fiolka A gdzie Ty chodzisz do szkoły rodzenia??? I gdzie chcesz rodzić???

W końcu odpoczynek...

Ja znalazłam na allegro takie dwupaki staników Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., ale jeszcze się trochę wstrzymam z kupnem, zobaczę, czy nic nie urośnie, bo zmierzyłam się właśnie i tak jak w cyckach niewiele się zmieniło to pod biustem mam kilka cm więcej niż myślałam :szok: wydaje mi się, że nie są drogie.

Siary też nie mam, upławów większych też nie.

Fiolka, 30 osób w sensie 15 par? No to wow, u nas są zajęcia indywidualne dla 5 babeczek lub w parach dla 5 par... strasznie Was tam dużo, nie wyobrażam sobie zajęć praktycznych w takiej ilości :no:
O znieczuleniu też nam położna mówiła, że trzeba się zdecydować wcześniej, bo jest tam jakiś okres na podanie,a potem jest za późno. Może chodzi o inny rodzaj znieczulenia, nie zwracałam większej uwagi bo absolutnie go nie chcę.

reklama
Kurcze dalej nie wiem jak z tym stanikiem. Chcialabym na all zamowic, nie moge za dlugo czekac, bo jak wszystko przyjdzie co zamowilam to mama bedzie mi paczke szykowac.
Fiolka ja cos tam czytalam ze lepiej kupic miseczke o rozmiar wieksza, bo piersi sa troche nabrzmiale, no i czesem uzywa sie tych wkladek laktacyjnych , wiec na nie tez musi bc miejsce.
Co prawda kupujac w takim dwupaku wychodzi w miare tanio wiec moze zaryzykuje i kupie moj rozmiar, a jak sie okaze ze za male to juz na miejscu kupie sobie taki ktory pasuje. Tylko ze tutaj w ES drogie sa takie staniki...

Do góry