reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Cześć dziewczyny

Anka trzymam kciuki żeby dzidziulek sobie jeszcze posiedział
Nathani &&&& za wizytę, będzied dobrze
Joanna, Bulkaasia ale duże brzuszki macie :-) ja mam 92cm ale mój jakiś taki kwadratowy :-D

Co do pielęgnacji pępuszka to ja będę coś używała choć nie wiem jeszcze co, mam w aptece bardzo miłe Panie i na pewno coś mi podpowiedzą :-p ale spirytus kupię na bank, skoro był używany tyle lat to chyba nie szkodzi, ale to moje skromne zdanie ;-) Ja po śniadanku, muszę się zbierać i jechać z wnioskiem do Aquanetu mam nadzieję że coś załatwię :-D Lista zakupów prawie zrobiona, jutro piekę, gotuję, sprzątam Uwielbiam!!! Mężulek przyjeżdża w czwartek wieczorem :-) Miłego dnia brzuszkom ;-)

Ja nr do Ankki nie mam:no: nie wiem nawet czy komuś podawała, a szkoda bo juz kiedys było pisane zeby dała komus nr, bo juz raz w szpitalu była i nic nie było też wiadomo co u niej.

Ja mam w pasie 106, jak sobie pomyślę że z Alanem byłam dwa razy większa to aż mnie przeraża jak ja mogłam być taka gruba, w 30tc miałam na plusie juz 16kg :no:a teraz tylko 7,8kg. /u nas tez nie trzeba brac nic do pepka, bo jak kapia maluszka to sami dezynfekuja.

Dzień dobry,
mnie dziś obudziło piękne słonko, bo nie zasłoniliśmy rolet na noc... ale jak patrzę na te 4* ciepła za oknem... :-D
Mam dziś w planach ostateczne spakowanie torby do szpitala, nie mogę doczekać się piątkowej wizyty, raz, że chcę podejrzeć Bąbla, jak bardzo urosła, a dwa, to boli mnie ciągle ta kość (chyba) a jak Anka powiedziała o swoim przypadku to zaczynam się trochę martwić...

Dopadło mnie wczoraj na wieczór zmęczenie ciężarkiem, brzuch swędział, ciężko się było ruszyć, już bym tak Ją chciała mieć po tej stronie... :tak: Moja Mała nie wierci się boleśnie, bardziej niż kopie to się przesuwa, wędruje, czasem coś się mocniej pokołysze ale kopniaki jak czuję to gdzieś do środka i tyle co nic.

W czwartek jeszcze muszę do ikei jechać, po podkładkę na przewijak, żeby Małej miękko i przytulnie było.

Gratuluję wszystkim mężów od wicia gniazda, mój ostatnio znowu się leni a jeszcze do tego narzeka... Już nie wiem co z nim robić, bo wychodzi na to, że jestem mu ostatnio jak matka, nie żona :baffled:

ja brzuszka nie mierzyłam będę musiała. Dziewczyny jak to jest z pasami?zapinamy czy nie? Mąż kupił mi autko moje małe WW Polo i od wczoraj więcej jeżdżę mama panikuje że mam nie zapinać pasa a ja już sama nie wiem jak jest zgodnie z prawem :confused:

ja brzuszka nie mierzyłam będę musiała. Dziewczyny jak to jest z pasami?zapinamy czy nie? Mąż kupił mi autko moje małe WW Polo i od wczoraj więcej jeżdżę mama panikuje że mam nie zapinać pasa a ja już sama nie wiem jak jest zgodnie z prawem :confused:

Zgodnie z przepisami ruchu drogowego kobieta w WIDOCZNEJ ciąży nie musi zapinac pasow. Wiem to chociazby stad ze jak zdawalam na prawko 5 lat temu to egzaminator powiedzial mi" Pani w widocznej ciazy,nie musi Pani zapinac pasow". W przepisach tez jest bodajze zapis ze kobieta ciezarna moze prowadzic pojazd chyba do 8 m-ca ciazy. Ale pewna nie jestem zerkne zaraz w przepisy...

Dzień dobry ja brzuszka co prawda nie mierzyłam ale na plusie mam ponad 15kg dziś mam wizyte może i usg to zobacze jak mi ta krupka urosła ale wierci sie niesamowicie albo tak sie ułożyla i kopie jednocześnie wysoko i skrajnie nisko... albo nie wiem:baffled: dziś mam 3 dzień pod rząd takie lekkie skurcze ale bolesne zobacze co mi lekarz powie najgorzej jak sie schylam albo podnosze bardziej czuje:dry: wizyta popołudniu mam nadzieje że tylko dużo kobiet nie będzie i szybko mi pójdzie miłego dnia wszystkim Fiolka-gdzie ty takiego męża znalazłaś?:-)nic tylko sie ciesz Ja dziś pranie ubranek ciąg dalszy bo wczoraj tylko 2 pralki wypralam m sie śmial żebym już ubranek nie kupowała bo przecież nie zdążę jej tyle ubrać i co my z tym zrobimy:sorry2:

Hej laseczki ;-) Nie bardzo was nadrabiam, ale z tego co widzę, to ankka w szpitalu :-( ankka trzymam &&& za ciebie i twoje maleństwo.
Fiolka wiedziałam, że wicie gniazda to normalne dla przyszłych mamusiek, ale żeby chłopa tak wzięło, no to kochana pozazdrościć :-) My teraz urządzamy naszą nową chatę i jest sporo roboty. Ale jak powiedziałam, że musimy kupić spooro rzeczy dla maluszka, to się mocno zdziwił :szok: Ja niestety muszę sama o tym myśleć i planować, jego rola sprowadza się do pojechania ze mną po to co wybiorę i zapłacenia :sorry2: No, ale dobre i tyle, nie narzekam, bo i tak ma sporo pracy, a do tego chory - ma zapalenie górnych dróg oddechowych i ucha :-( Oby mnie nie wzięło. Piję kawusię i idę układać ostatni pokój. Wczoraj cały dzień układałam ciuchy w szafach, z przerwami na zrobienie obiadu i odpoczynek, bo brzucho bolało :dry:
Miłego dnia wam kochane :tak:

nathani, wiolka trzymam mocno kciukasy za wizyty ;)

udało mi się dziś dodzwonić do tej warszawy... 29.10 o 14:40 beda mnie kwalifikowac do cc, już sie tak nastawiłam ze nie wiem co bym zrobiła gdyby mnie zdyskwalifikowali... :dry:

reklama
Nathani tu np nalezy pasy zapinac tylko dolna czesc umiescic pod brzuchem, to jednak bezpieczenstwo. Moj Maz jest instruktorem nauki jazdy I on twierdzi ze lepiej zapinac

Lilith to jestesmy w grupie pow setki;) ja juz sie szykuje do diety Po :)

Do góry