reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
A ja się wystraszyłam bo zaczęło mnie boleć jak na @ ale szybko przeszło

Vivienne własnie chyba poczekam z kosmetykami
mam próbki z J&J może coś dostanę i w sumie to nie problem coś dokupić

Przyszła do mnie ostatnia paczuszka zamówionych ubranek w najmniejszym rozmiarze
mam nadzieje że mały nie będzie jakimś kolosem :-p
My byliśmy mali ja największa z wagą 2,800 a mój brat i siostra jeszcze mniej, mój D. też miał coś koło tego.
W sumie teraz czasy inne dzieci rodzą się raczej większe ale chyba więcej jak 3,5 kg mieć nie będzie

Anka trzymam kciuki za Was :*

ankka staraj się niestresować, musi być dobrze. Może to lepiej żepoleżysz w szpitalu bo bedziesz pod fachowa opieka non stop... Trzymajcie się!

Dzień dobry zaglądam do was rano byłam z nastulą na zakupach bo dostała od taty pieniążka wczoraj i chciala sobie coś kupić wejść z nią do sklepu to człowieka może krew zalać wqszystko by chciala różowe kupić :wściekła/y:ale naszczęście kupilyśmy ładną spodniczke fioletową bombke i do tego rajtuzki też fioletowe na wszystkich świętych młoda ma już ubranie jeszcze jej tylko jakąś bluzeczke dokupie plaszczyk i kaszkiet ma więc ona ubrana:-) kupilam dla małej komplecik półśpiochy i do tego body z dlugim rękawem i skarpetusie wszystko niebieskie ja nie kupuje żadnych ubranek na 56 wszystko mam 62 lub 68 bo lepiej na dłuższe śpiochy skarpetki założyć a zzamalutkim nic sie już nie zrobi:sorry:dziś piore ciuszki i samych ubranek na niemowlaka mam 4/5 pralek policze jeszcze ile czego ale już raczej nic nie dokupuje tylko z dwa dresiki na wyjście do lekarza i ręcznik ale tez zwykly duży kąpielowy do pępuszka ja będę używać octanisept jest świetny i szybko sie po nim wszytsko goi ale to kwestia do wyboru dla każdej z nas a do paznokci używam cążęk nie lubie nożyczek i teraz dla małej też będę ;-) Ania-kochana będę sie modlic za ciebie nie denerwuj sie nikt szpitali nie lubi ale masz tam fachową opieke będzie dobrze ja w I ciąży leżałam 3 razy po 3 tyg na podtrzymaniu w szpitalu ale jak trzeba to tzreba dasz rade tylko sie nie denerwuj &&&&&&&&&&&&&;-) zjadłyśmy obiad i nie moge sie ruszać:sorry: a tu trzeba w kominku rozpalić i wywiesić pierwszą serie ubranek bo sie wyprały a wrzucić następną jutro mam wizyte u lekarza zobacze co mi powie:happy:

No ja musze sobie posegregowac kolorami, bo spioszkow, body mam bardzo duzo, czesc neutralna, czesc niebieska, a rozowe odrzuce dla siostry :-D Moze sie jeszcze zdecyduje na dzidziusia i akurat trafi sie corka hehe. Moja mala od trzech tygodni raczkuje dopiero, ale szybko nam wstala od piatku juz smiga za raczki. Moze na roczek sama pojdzie :-D Dzis jej zrobilam potrawke z kurczaka z roznymi warzywami, takze zaraz bedzie wcinac. A ja sie powoli szykuje do pracy. Dzis na nogach od 8 rano, ale zalatwilam sobie zeby skonczyc wczesniej w pracy ( tzn sklamalam ze wizyte mam jutro i chce skonczyc wczesniej zeby sie w miare wyspac) a tak po prawdzie to i tak bym nie wytrzymala dzis do 2:30 rano... Moje bolesci lekarka okreslila jako normalne, brzuch mnie parzy chyba od miesni rozciagajacych sie i wiezadel, a nerw przestanie bolec jak sie dzidzius inaczej obruci. No coz zapisalam sie na wizyte zwolnieniowa na 5 listopada, takze byle do 5tego :-) Zreszta jak uslyszala w jakich godzinach ja pracuje to juz mi chciala dac, ale ja jeszcze nie moge isc bo full platne mam tylko 8 tyg.

Witam się dopiero bo rano zabrakło jakoś czasu. Pogoda paskudna, leje i wietrznie. W pracy było ok, pełen luzik, jeszcze 3 tyg i wolne. dzisiaj moja mam idzie poszukać dla Małego pościeli i karuzeli, zobaczymy co wybierze:-)
Na obiadek dzisiaj pierś z kurczaka,ziemniaczki i groszek z marchewką - uwielbiam:-D
Dzisiaj syneczek tak sie zrozpychał, że wyczułam okrągła kulę, teraz nie wiem czy była to główka a może pupcia.:eek:
Mąż rozmawiał z połozną na temat moim wyników z cukrzycy i okazało sie, że jednak nie muszę powtarzać badania, uff...
Nathani dużo zdrówka dla Sarki:tak:
Co do pielegnacji pępuszka to każda zrobi wg swojego uznania i na pewno bedzie dobrze:tak:
Też sobie zamówię nożyczki i cążki bo nie wiem czym bedzie łatwiej.
ankka kochana trzymaj się, jestem z Tobą. Pomodlę sie aby Twój Maluszek jeszcze troszkę posiedział w brzuszku. Bedzie dobrze - musi być:-)

Witam Mamusie :) dawno mnie tu nie było, ale miałam sporo problemów dot. ciąży , na razie odpukać jest wszystko ok.

Misia wózek stokke jest rewelacyjny,bardzo kobiecy a i same dodatki do niego typu mufki niesamowite :) sama nad nim myślę ( tylko cena kosmiczna ) mutsy evo jeszcze wchodzi u mnie w rachubę, ponieważ bardzo leciutki.

Basia one moja siostra jest bezglutenowcem i ostatnio robiłam jej pyszne ciasto, niesamowite w smaku :)podaje linka
W czarnym lesie… | Natchniona

Fiolka
zazdroszczę wyprawki, ja jeszcze nic nie mam ... parę ubranek ... nie wiem tylko czy dobre rozmiary kupiłam
56 - 62

Mam pytanie , co myślicie o żelu położniczym Dianatal ? Stosowała go może któraś z was ? Jestem ogromną panikarą i mam zamiar prosić o zzo i do tego myślę nad tym właśnie żelikiem :)

reklama
Do góry