reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej dziewczyny,
Lilith
znam ten syrop, rzeczywiście jest niesamowity w swoim działaniu, choć jak się go pije to jest mega słodki. Pamiętam jak byliśmy w Egipcie i ja miałam problemy z załatwieniem się więc wysłałam męża do Egipskiej apteki po ten syrop i uśmialiśmy się jak nie wiem co to tam też ta nazwa obowiązuje. Nie wiedziałam, że w ciąży można go stosować.
Idę robić racuchy z jabłkami i rodzynkami bo chodzą za mną od paru dni.
Ciekawe jak tam po wizytach.?

reklama
Hej. U mnie nareszcie leje
burza też jest :/ nie lubię jak jestem sama.
Byliśmy nad wodą i było nawet ok, choć spodziewałam się mniej
ludzi i jak będzie fajnie jutro z rana pojedziemy.

Vivienne ja już wstępnie łóżeczko mam na oku
no i wiem że stanie u nas w sypialni bo innego wyboru nie ma :-p

Wiolka jak po wizycie?

"Stosowanie leku w okresie ciąży i karmienia piersią tylko w przypadku bezwzględnej konieczności."
takie coś znalazłam więc teraz nie wiem :zawstydzona/y:

Ja już się nie mogę doczekać kompletowania wyprawki dla Maluszka, ale to już muszę mieć kolejne lokum, bo zbierać graty na przeprowadzkę to bez sensu :/ pewnie mi przez to przejdą najlepsze okazje koło nosa ;) no ale zobaczymy. W każdym razie szukamy teraz dwóch pokojów, najprawdopodobniej jeden będzie dzienny, drugi sypialnia nasza i Maleństwa. Marzę by kiedyś dorobić się własnego mieszkanka... ileż można żyć przeprowadzkami :/

No, ponarzekałam sobie. Za to może uda mi się wyjechać na kilka dni nad morze, byłoby miło, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że byłam tylko raz, w 98 roku :eek:

betiks wszystkiego najlepszego dla twojej córci, 100 LAT!!!:happy:
Hej Laski, melduję się po wizycie, bo niestety w GP nie doszła do skutku, pół godziny przed została anulowana bo lekarz nie przyszedł a do innego miejsca brak. Potem u położnej porażka. Było tyle kobiet, że przyjęła mnie nie moja tylko jakaś młoda piczka, która zupełnie miałla inne podejście niz moja. Krwi nie pobierała tylko siusiałam do pojemniczka. Poprzednie wyniki powiedziała ok, ciśnienie mam ok i już nie muszę mierzyć, kwas foliowy mam brać do 18tc a potem witaminy sobie kupic i zapisała mnie na 24/09 na wizyte na pomiar glukozy. Koniec wizyty.
cinamona
świetujemy dzisiaj razem nasz 16tc, gratuluję:-)
Margot super, w końcu sie doczekałaś i na pewno zapamietasz do końca życia te pierwsze ruchy. Teraz będzie ich coraz więcej:tak:
Vivienne co to za naleśniki z pieczarkami i groszkeim?
Idę coś zjeść bo cos mnie ssie.

Vivienne ja jak byłam w ciąży ze starszakiem to się przeprowadzałam 3 razy. A po urodzeniu przeprowadzałam się jak miał miesiąc a później jak miał 3 miesiące. Teraz jesteśmy u siebie ale planuję remont, odświeżenie ścian co wiąże się z wyeksmitowaniem starszaka do dziadków i pewnie niezłym bajzlem.

Upały są straszne... z gorąca mnie mdli, nie wiem jak ja jutro pojadę na wizytę.

Słoneczne dzień dobry. Za wizytujące dziewczyny trzymam kciuki i czekam na wieści po badaniu .
mummy2 jak się dziś czujesz? jak plamienia?
lil czyżby lactuloza dała radę?
dzieci dzis u teściowej a ja mam ambitny plan sprzątania i prasowania ale póki co słabam. Gdzie ta energia 2 trymestru?

nathani - ja czuje sie dobrze, zreszta caly czas jest ok, zadnych boli itd, tylko zmeczenie.....dzis u mnie czysto. Sama nie wiem co o tym wszystkim myslec...a moze to z przemeczenia....
jestem dzis padnieta. Zastanawiam sie jak to robia mamy ktore juz maja dzieci i jest to dla nich kolejna ciaza, bo ja przy mojej trzylatce wymiekkam. Normalnie nie mam sily, czasem oczy mi sie zamykaja a tu trzeba sie bawic itp. Kochane jak wy to robicie??

Ja mam olbrzymią pomoc w mężusiu, we wszystkim pomaga i wszystko jest w stanie zrobić. Starszak chodzi do przedszkola więc w dzień jestem sama i mam czas na pracę. Mi zostaje tylko czytanie bajek na dobranoc bo w tym jestem niezastąpiona :-D
Właśnie tatuś wykąpał chłopa i zaraz jedzie po zakupy, a ja szykuję kolację i kładę starszaka spać.

Bulkaasia, żeby nie było offtopów przepis na naleśniki wrzucam do działu kuchennego ;) wzięty z netu, w gruncie rzeczy szybki i całkiem smaczny (jak dla mnie, dla mojego ślubnego niebo w gębie).

ruda-iza - no to pocieszyłaś mnie, ja liczę tylko na jedną przeprowadzkę :-D

Margot gratuluję i zazdroszczę ruchów!

reklama
mummy no ciężko czasem jest...ale mnie bardzo mąż wspiera:-)
pada w końcu
lil duphaloc można w ciąży to łagodniejsza wersja lactulozy

Do góry