reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Lilith na mnie niestety nic nie działa, ani śliwki ani woda nic
a jaki to syrop ?

Sylwkowa my tez w sypialni postawimy łóżeczko
na przeciwko naszego łóżka ;)

i chyba tyle bo więcej nie dam rady
w ogóle ten drugi trymestr niby taki wspaniały a ja dalej syfy
na twarzy i zaraz będę znów wymiotować:zawstydzona/y:
Miałam iść na badania ale znów mnie w żołądku świdrowało :/

Ktoś chyba pytał o ułożenie malucha.
Mój tak ostatnio pozował że to usg takie wszybkie było :sorry:

reklama
Witam dziewczyny

Dzisiaj ruch w pracy, ale nie jest jeszcze tak źle tylko głodna jestem bardzo aż mnie żołądek boli. Na razie głowa nie boli mam nadzieje że do końca dnia wytrzymam. Trzymajcie się ;-)

Dzień dobry "z rana" :-D
Wstałyśmy o 11, jemy śniadanko. W planach nic nie robienie, czyli ogarnięcie chałupy i lenistwo ;) No i naleśniki na obiad. Mężowi tak zasmakowały te z pieczarkami i groszkiem że znowu się domaga. Ja tym razem na słodko :tak:

Ale mieliśmy w nocy burzę! Huczało i jaśniało kilka godzin. Myślałam, że gorzej ją zniosę, ale dosyć szybko usnęłam i resztę przespałam ;)

Dziewczyny, Wy już meblujecie pokoiki dla Maluchów a ja nawet nie wiem gdzie będziemy mieszkać. Póki co postanowiliśmy ostatecznie o przeprowadzce, więc od sierpnia wylądujemy gdzie indziej. Tylko jeszcze mieszkania nie znaleźliśmy, ceny wynajmu są koszmarne :szok:

Kciuki za wizytujące i sto lat dla Betiksowej córy :)

Miłego dnia dla każdej :happy:

Vivienne spokojnie ja tak samo jak ty nie urządzam pokoiku maluch bo też nie wiem czy się nie przeprowadzimy, tylko że ja jestem na etapie budowy domu w wakacje panele i płytki pójdą tylko gorzej będzie z wyposażeniem i jak fundusze pozwolą to pewnie na zimę się sprowadzimy.

Nathani pytam o rozjasnianie wlosow bo sama planuje rozjasnic.. mam dlugie wlosy i rozjasniam na bardzo jasny ( balejaz) i tak z ciekawosci pytam czy sa jakies zdecydowane przeciwniczki rozjasniania..

Dzień dobry u mnie takie gorąco jak cholera rano bylo 27st:szok: a ja przed 15 musze iść do gina:confused2: masakra Betsiks najlepsze yczenia dla córki:-) Margot-ja też rozjaśniam włosy normalnie i nie uważam żeby to bylo złe tylko tyle że czekalam to skończenia pierwszego trymestru:tak: Ja mialam dziś na obiad pierogi z jagodami i zupe ogórkową musze sie zaraz isć wykąpać przed wizyt a sie musze ogarnąć w domu troszke sprzątnęłam i nie mam sily wieczorem przyjeżdża fryzjerka robić mi fryzure będziemy kręcily włosy na piwie:laugh2:jeszcze tego nie robilam więc zobaczymy jak to wyjdzie i ile wytrzymają:cool: Fiolka a gin nie może co czegos dać na te wymioty?Moja koleżanka wymiotowała na początku ciąży przez 2 tyg powiedziala lekarzowi i dostala jakieś czopki po których jej odrazu przeszlo i do końca ciąży miała spokój:eek: Wizytującym życze udanych wizyt milego dnia zmykam:-)

Na szybko bo zaraz jedziemy nad wodę, może będzie ok.

Wiolka ona mi powiedziała że te czopki nie są w 100% bezpieczne przynajmniej nie ma badań
na ten temat.
Na początku poleciła witaminkę B6 teraz pociesza że jeszcze trochę.
Ale mi to absolutnie nie przeszkadza, wymioty są na czczo z rana więc wytrzymam ;)

fiolka syrop nazywa sie duphalac ...po 4 godzinka tak cie pociśnie ze ulga niesamowita. Ja to nawet brzuch mam mniejszy :-p

Zaraz ide na przystanek po siorke ...wpada z dzieciakami na kawusie...no i oczywiście chce mnie wykorzystac do farbowania włosów i zebym ja scieła :-D Jak ja ją zetne to juz długo mnie o to nie poprosi heheheheeh.

dobra zbieram sie do wieczorka...

Tylko nie natrzaskajcie tylu postów zebym mogła je później nadrobić;-)

Lilith, ja dziś też bawię się we fryzjerkę, mąż dopomina się o strzyżenie ;)
Swoją drogą, nazwa syropu trafiona :p

Brzuszek mnie dzisiaj boli troszku :(

reklama
Ja też jeszcze nic nie mebluje.
Fiolka u mnie twarz i szyja i dekolt jak gejzer, pryszczy pełno! nie wiem kiedy to minie...miało w 2 trymestrze ale...jak widać nie minęło.

Do góry