reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Słoneczne dzień dobry. Za wizytujące dziewczyny trzymam kciuki i czekam na wieści po badaniu .
mummy2 jak się dziś czujesz? jak plamienia?
lil czyżby lactuloza dała radę?
dzieci dzis u teściowej a ja mam ambitny plan sprzątania i prasowania ale póki co słabam. Gdzie ta energia 2 trymestru?

reklama
Hejka....

Ja juz od wczoraj w domku mam nadzieje, ze pomalu sie znowu w forum wdroze;-)

A mi brzuch okropnie twardnieje:-( lekarz powiedzial, zeby narazie sie nie przejmowac bo nic zlego sie nie dzieje, tylko zwolnic tempo:sorry: w czwartek do kontroli i jak cos to na zwolnienie:eek:

Trzymam kciuki za wizytujace:tak:

Witam sie w ten deszczowy poranek:-(
Dzisiaj o 8:30 wizyta w GP w sprwie mojego ciśnienia (rano miałam 109/72) ,potem do pracy na kilka godzinek i stamtąd do szpitała bo wizyta u położnej. Odezwę się jakoś tak pod wieczór.

U mnie na suwaczku 16 tc wskoczył czyli od jutra zaczyna lecieć 17tc, coraz bliżej półmetku:happy:
Wszystkim wizytującym powodzonka a dla reszty buziaczki i miłego dnia:-)

Witam z rana :-)
Myślałam, że mi dziecie chociaż do 8 da pospać.... ale się nie dało....
Niby tylko 19 stopni a jakos duszno... Już się kleje..;/
Ide zaraz głowe umyć i siebie :-D
I na 10:15 do lekarza :-)
Za wizytujące trzymam kciuki :-)
A wszystkim życze miłego dnia ;-)
Idziemy zatem do łazienki :-D

Hej brzucholki :-)

Ja dziś w planie mam kupić sobie jakąś kieckę albo 2, jak może w szmateksie trafię. Oprócz tego muszę ogarnąć chałupę, ale tak mi się nieee chcee, że szok. O prasowaniu już nie wspomnę :confused2:
Trzymam kciukasy za wizytujące dzisiaj &&& :happy:
Lilith jak napisałaś o tym syropku, to mi się tak coś kojarzyło właśnie z Lactulozą, o której wspomniała nathani, bo w pierwszej ciąży miałam go w stałej diecie :baffled:
Vivienne mnie też się robi b. często słabo w sklepach, dlatego zakupy dla mnie teraz nie są niczym przyjemnym. Ledwo wejdę, już mam ochotę się ewakuować, bo duszno i w ogóle :baffled:
Witam też Nowe brzuszki w naszym gronie :happy:
Dopijam kawkę i spadam. Miłego dnia dziewczynki :-)

Ooo, 18 tydzień mi wskoczył i jednocześnie moja pierworodna kończy dziś 6 lat... Jak ten czas leci :-)

Ostatnia edycja:
nathani uważaj nabrzuszek kochana... Myslę że skoro nie masz dodatkowych dolegliwości typu ból, krwawienie to nic złego się nie prytrafiło:)

Betiks wszystkiego co najlepsze dla Idy:)

Dzien dobry wszystkim,

Za wizytujace dzisiaj trzymam jak zawsze kciuki.

Mi tez dzisiaj 16 tydzien stuknal. Jak ten czas leci.

Betiks wszystkiego najlepszego dla corci.
Od dwoch dni znowu mnie mecza bole glowy. Amol troche pomaga ale po jakims czasie bol wraca :-(

Ide wywiesic pranie i popracowac trzeba troche ech...

Witam wszystkich. Pierwszy news dzis jest taki ze wczoraj o polnocy zaraz po polozeniu sie spac po raz pierwszy poczulam ruchy malenstwa - normalnie pare kopniakow jak nic i kiedy reke przylozylam do brzucha to bylo oczywiste ze to nic innego.. oczywiscie pozniej nie moglam zasnac tak sie podekscytowalam.. Zaczelam tez panikowac dlaczego malenstwo tak duzo sie rusza nagle i stwierdzilam ze to pewnie po ogromnym kawalku ciasta czekoladowego ktore zjadlam poznym wieczorem.. bo w czekoladzie tez jest kofeina.. Ktos pytal chyba Sylwkowa jaki jest sposob na to by dzieciatko duzo sie ruszalo na usg- w anglii mowi sie zeby zjesc troche czekolady przed usg. Ja juz wiem ze moje reaguje :)

Sylwkowa i Bulkaasia i pozostale dziewczyny z UK wiem jak sie czujecie jesli chodzi o pogode, owoce itp. Ja czekam na urlop w sierpniu w polsce i wtedy sobie nadrobie :)

Z kawka nie panikujcie przeciez wszedzie jest napisane ze jedna spokojnie dziennie pic mozna.. ja mam ochote caly czas na kawe (normalnie nie pije za duzo) wiec pije bez kofeiny jak juz mi sie wydaje ze przekroczylam dawke dzienna kofeiny (kofeina jest tez w herbacie, czekoladzie itp).

Ja naprawde mam nadzieje ze pracowac bede do konca bo przeciez pozniej w domu sie nasiedze wystarczajaco :)

Dziewczyny ktora z Was w ciazy rozjasnia wlosy na blond?

reklama
Do góry