reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witam :)
Ledwo Was dziewczyny nadrobiłam :) zajęło mi to chyba ze 2 godziny :)

Pisałyście parę stron wcześniej o bólach w pośladkach- w moim przypadku jest to rwa kulszowa, miałam już ją przed ciążą, ale teraz bolało mnie przez pare dni tak bardzo ze dosłownie aż łzy leciały. Ta dolegliwośc strasznie mi sie naislila w ciąży, ból okropny!! Dzis jest pierwszy dzien jak mnie nie boli, chyba odpuściło albo magnez pomógł, bo apap wogole nie pomagał! Nie wiem co z tym zrobić, mam jutro wizyte to powiem lekarzowi niech mi pomoze bo boje sie kolejnego ataku a ponoc im bardziej zaawansowana ciaza to jest gorzej bo dziecko moze uciskac na nerw. Jakby mi przyszlo rodzic z takim bolem to nie wiem jakbym dała rade jak ja kroku prawie nie moge zrobic, ani kichnąć :(

reklama
Zaglądam popoludniowo posprzątalam i jestem padnięta Nastka leży na łóżku z nogą podniesioną a ja musze siedzieć obok niej bo inaczej leżała nie będzie:confused2: Vivienne-szkoda że nie kupilaś a w warzywniakach nie ma u was?U nas sa w każdym warzywniaku i dziś normalnie babki staly na ulicy z jagodami u nich kupilam najtaniej;-) u mnie czekalam wczoraj na deszcz w nocy bo wiatr sie zrobil niesamowity ale nie kapnęła nawet kropla:crazy: jutro mam wizyte u gina dziś jedzimy spisać protokół do księdza i kase u niego zostawić jutro mam fryzure próbną zobaczymy co mi z tego wyjdzie:eek:

Ja juz po fryzjerze...zadowolona jestem bardzo...bo na długości tylko 3 cm mi scieła i mocno wycieniowała...ja mam dużo włosów wiec mogła szaleć z cieniowaniem.

Mi Alan wiecznie na brzuch wchodzi ...jak do tej pory nic sie nie dzieje...zresztą dzidzie chronią wody płodowe wiec raczej nic sie nie powinno stać.

cinamona dzieki...dzisiaj kupie sobie kiwi moze pójdzie...pije tez duzo wody ... kurcze juz mam taki brzuch twardy ze nie wyrabiam.

Hejo ja też po fryzjerze, ale jak zwykle niezadowolona
już straciłam nadzieję że ktoś mnie dobrze obetnie:zawstydzona/y:
Ech jaka szkoda że już nie mam praktyk.

Hejka, ja po prac. Obiadek się gotuje i nadrobiłam was troszkę. Pogoda fatalna, zimno i pada:wściekła/y:
clodi ja planuję pracować do końca października, bo moja praca aż taka zbyt ciężka nie jest no ale zobaczymy jak to będzie;-)
nathani pogodziłam się z mężem, nie wytrzymał i przepraszał za wyprowadzenie mnie z równowagi a potem jakie przytulańce mi zaserwował...,ehhh:zawstydzona/y:
Jutro rano wizyta w GP w sprawie mojego ciśnienia a o 14:15 wizyta u położnej. Zobaczymy co mi powiedzą.

Lilith zaopatrz się w te czopki glicerolowe - po parunastu minutach do godziny Cię tak pogoni, że hej :p

Wiolka
właśnie nie było :( zeszłam ryneczek, okoliczne warzywniaki i nic ;( może moje osiedle takie niezaopatrzone... ale byłam też w centrum dziś i wszędzie truskawki, czereśnie i maliny, a jagód ni widu ni słychu :(

Nie mam pomysłu na obiad, na wszystko mi dziś za gorąco a jeść się chce...

Lilith a moze woda z cytryna? ja mialam male problemy wczesniej na tym tle i kolezanka mi poradzila, przede wszystkim pije szklaneczke rano na czczo (wciskam pol cytryny), a pozniej jeszcze trcohe w ciagu dnia.
ja z kolei mam inny problem - plamienia. Zalamana jestem. Zaczelo sie w 16 tygodniu, najpierw mialam moze 3 razy, tak co kilka dni, ale teraz juz od kilku dni mam parktycznie codziennie slady na wkladce. Rozmawialam z polozna, dzownilam 2 razy do szpitala, nawet raz kazali mi przyjechac, i wciaz twierdza ze to nic takiego, bo bole mi zadne nie towarzysza, bo jest tego bardzo malo, a przede wszytskim dlatego ze to nie jest zywa krew, nawet pod krwawienie tego nie mozna zaliczyc w zasadzie. A ja sie i tak martwie.....za kazdym razem jak ide do toalety to stres. No ale fakt faktem, ze nie wyglada to zle, w zasadzie to moge powiedziec ze im wiecej cos robie, tym wiecej sie pojawia....raz to byla taka krew w sumie ale doslownie ciutka. Mam tak w sumie raz dziennie, jak po tym zmienie wkladke to juz do konca dnia nic sie nowego nie dzieje. Co myslicie?

reklama
Lili na twoje dolegliwosci dobra jest woda i kiwi jak juz dziewczyny pisaly :tak:
mi jeszcze pomagaja zupy :-D i jest taka masc,w ciazy tez chyba mozna ja stosowac ale po konsultacji z lekarzem ..nie pamietam nazwy jak sobie przypomne,to napisze ;-)

Do góry