Fiolka_130
Fanka BB :)
pewności nigdy nie ma;-)I zapewniam, że nie szkodzi ciąży...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
pewności nigdy nie ma;-)I zapewniam, że nie szkodzi ciąży...
też od czasu do czasu piję to piwo. ale nie wiem czy tak całkiem nie szkodzi, zresztą myślę że podobnie jak chipsy, cola czy fast foody. Kwestia interpretacji ;-)Fiolka
Kupuję niemieckie pszeniczne bezalkoholowe, które ma 0,0% alkoholu. A skoro tak, to można powiedzieć, że tak samo jak to piwo szkodzi chleb, bo też jest z pszenicy :-)
hmmm mam w lodówce końcówkę wina ale jakoś nie mogę się przekonać żeby po pół lampki raz w tygodniu czy nawet rzadziej wypić. I tak stoi sobie już kilka miesięcy ;-)Mi lekarz powiedział że picie alkoholu w ciąży powoduje nadpobudliwość u dziecka ale przy częstym spożywaniu. A jeśli raz na miesiąc wypije szklanke piwa czy kieliszek wina to nic dziecku nie zrobie. Mowił nawet że kobietom w ciąży już nie pamiętam w jakiej sytuacji chyba przy zagrożeniu wczesnym porodem podaje się spirytus. Tak że piwko bezalkoholowe jak najbardziej chociaż ja go nie przełkne, ale za to znalazłam ostatnio lecha lemoniada 2,6 % alkoholu i szklaneczkę wypiłam, bardzo dobry ;-)
a to co innegoFiolka
Kupuję niemieckie pszeniczne bezalkoholowe, które ma 0,0% alkoholu. A skoro tak, to można powiedzieć, że tak samo jak to piwo szkodzi chleb, bo też jest z pszenicy :-)