reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Sylwkowa-ja też mam takie silne bóle brzucha tylko mi lekarze tłumaczą że ja mam zrosty po I cesarce a ból czasami mnie złapie taki że poprostu mnie sztywni od niego nie moge ani sie ruszyć ani nic i płakać mi sie chce wtedy mnie ratuje tylko nospa i magnez i polożyć sie i czekać aż dziadostwo przejdzie teraz na szcęsie już mniej mam nadzieje że ci przejdzie nospe możesz spokojnie zażywać i może magnez?on też dziala rozkurczowo mnie i wielu dziewczynom z forum przynosi ulge:tak:

reklama
Vivienne dzieki za rade napewno skorzystam bo tu sa tylko dwa usg - jedno juz mialam, zostalo polowkowe 23 lipca a chcielibysmy poznac wczesniej plec co by sie troszke przygotowac:-D Ty juz wiesz , ze bedzie dziewczynka?? No widzisz twoja to grzeczniutka od poczatku:-) nie to co moj lobuz:)
Dzieki wiolka23 napewno sprobuje tego magnezu bo co do nospy nie jestem przekonana, wykladowczyni mojej siostry im opowiadala, ze ona zarzywala nospe i ze dzidzius sie urodzil z jakims rozluznieniem miesni czy cus ale kazda mowi co innego -mnie wtedy przestraszyla ta opowiescia i teraz choler..sie boje wiec narazie sobie daruje. Ja jestem w pierwszej ciazy wiec zadnych zrostow nie mam - ale mnie tez az do placzu te bole doprowadzaja, to samo moja kolezanka miala w pierwszej ciazy i jej lekarz powiedzial, ze to wszystko sie musi rozciagnac ale az tak?? masakra!!

Ostatnia edycja:
nasz Maluch na usg lezal tez spokojnie, podobnie jak u vivienne po tym jak polozna poszturala go dzwignia od usg sie poruszal. O ten no spie tez slyszalam, ale mysle ze jak boli to lepiej wziasc, wkoncu nikt bez potrzeby lekow nie bierze.

Sylwkowa, w temacie "terminy i wyniki badań/USG" pisałam "sprawozdanie" z ostatniej wizyty szczegółowo, w skrócie "na 90% jest dziewczynka", był to koniec 18 tc, sisiorka widać nie było, były za to dwie kreseczki - wg gina wargi sromowe. Chyba wymodliłam sobie córę ;) Najważniejsze, aby zdrowe było.

Magnez mam zalecony raz dziennie, a no-spę mam brać tylko w przypadku mocnych bólów, staram się nie łykać w ogóle, prawie mi się to udaje ;) Słyszałam też o "dzieciach ponospowych" z obniżonym napięciem mięśniowym, ale z tego co wiem, to niekoniecznie jest powodowane przez nospę. Myślę, że lepsze jest zażyć tabletkę i ulżyć sobie w cierpieniu niż zwijać się z bólu...

jej, u was tez tak gorąco?! Małż znalazł puszkę pepsi w lodówce i aż miło się do niej tulić :-D

a co do usg to moje nigdy nie "współpracowało" albo się zwinie jak slimaczek albo wypnie pupkę...

Hejka Laski, ja nadal pokłócona z mężem ale to nic.
Moje Maleństwo też szalało na usg, dosłownie uciekało ale w końcu udało sie wszystko pieknie sprawdzić.
Co do bólu to ja jestem za tabletkami, przecież jak boli to lepiej sobie ulżyć niż cierpieć. To źle wpływa i na mamę i na Malucha.
Uciekam do spanka, dobranoc Kochane:sorry:

reklama
Cześć dziewczyny

Widzę że nie wszyscy w dobrych humorach. Ja już pracuje, ale taki mam ostatnio ciężkie wstawanie że szok. Kiedy planujecie zwolnienie lekarskie? Ja myślałam że dam rade do 8 miesiąca ale jest mi coraz ciężej.

Do góry