reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej dziewczyny :happy2: Uśmiecham się do was pięknie, choć znowu głowa boli :dry: Chyba się już muszę do tego przyzwyczaić, echh :baffled: Ale wczorajszy babski wieczór był jak najbardziej udany, dziewczyny zaszalały, przyniosły sobie "Krupnik" cytrynowy, parę piwek i szampana :szok: Ja przyzwoicie piłam sobie bezalkoholowe z soczkiem i miałam z nich ubaw po pachy, w miarę spożytych napojów :-D Dziś mam stos naczyń do zmycia (zmywarki się nie dorobiłam jeszcze niestety), ale to nic, bo fajnie było się w końcu w takim gronie spotkać ;-)
Clodi moja ginka zza każdym razem zagląda, ale na krótko, żeby tylko sprawdzić serduszko itp.
4madlen samych dobrych wiadomości na wizycie :tak:
U mnie nocki różne. Raz śpię jak dziecko, innym razem budzę się ciągle albo wstaje "połamana". Nie mówię, że śpię jak niemowlę, bo nie wiem czy znacie taki kawał:
"Rozmawia ze sobą 2 facetów:
- No i jak się dziś spało?
- Stary spałem jak niemowlę:
raz obudziłem się z krzykiem, 2x się posrałem!" :-D

reklama
Terminu jeszcze dokładnie nie mam, ale należy liczyć ok. 2 tygodni przed planowanym terminem porodu. Myślę, że dokładny termin ustalimy w listopadzie, bo poród jest planowany na 21 grudnia, więc cesarka wychodzi ok. 7 grudnia... ale to wszystko będzie zależało od stanu macicy i zrostów...

Witam, Nathani gratuluję raz jeszcze udanej wizyty :-) Włosy już ufarbowane, wyszło jak zawsze fajnie.
Mam pytanie do dziewczyn które są na L4 czy zgłaszacie lekarzowi albo do Zus-u, że wyjeżdżacie na wakacje?
Fiolka znalazłam na necie takie witaminki zobacz sobie linka www.prenatale.pl/produkty/preparat-na-rozwoj-mozgu-i-siatkowki-oka-dziecka-prenatal-dha te napewno możesz brać do tego kwasu foliowego, który przyjmujesz bo z tym tranem to ja sama nie wiem. Jednak dla pewności spytaj lekarza.

Ostatnia edycja:
Terminu jeszcze dokładnie nie mam, ale należy liczyć ok. 2 tygodni przed planowanym terminem porodu. Myślę, że dokładny termin ustalimy w listopadzie, bo poród jest planowany na 21 grudnia, więc cesarka wychodzi ok. 7 grudnia... ale to wszystko będzie zależało od stanu macicy i zrostów...

Ja też tak słyszałam że 2 tyg od terminu. A ostatnio mi ginka powiedziała że mniej więcej będę zapewne mieć w 39 tc więc ok.21.12 a termin mam na ok.27-29.12 (ginka liczyła od 29.12) oczywiście ja chcę wywalczyć termin na 18.12 żeby na spokojnie na święta wrócić do domu. No ale wszystko jeszcze w rękach Pani psycholog :-)
Ciril a dlaczego będziesz mieć cc?

misia a to można wyjeżdżać na wakacje na zwolnieniu????to byłaby dla mnie nadzieja....ale czytałam, że jak zus się dowie to Ci mogą cofnąć wypłacanie. A wiesz ja wymyśliłam, żę odrost zrobię z woda 12% i może wyjdzie tak jak chcę
pies ma chyba udar już się poryczałam, maż ma sie zwolnić z pracy i do weterynarza:-(

Nathani super :-)

Clodi moja nie robi.
Teraz na przykład w lipcu mnieć nie będę usg właśnie bo mówi że zdania podzielone
i ona za często też nie chce robić ;-)

Ciril to na równi jesteśmy ;)

Misia właśnie koleżanki mi mówiły że już lepiej tran i na to samo wyjdzie
lepiej spytam lekarza

No właśnie nie wiem sama Nathani jak jest z tym zwolnieniem, pytam bo sama jestem na zwolnieniu od początku ciąży. Niby mam wpisane, że mogę chodzić ale wiesz z tym Zus-em to nigdy nic nie wiadomo. Jeśli chodzi o wodę to ja właśnie używam 12% i zawsze ładnie mi kolorek wychodzi. Nathani nie denerwuj się bo to nie pomoże, jest tak duszno, że nic dziwnego, że i zwierzyna ledwo dycha. Na pewno wszystko będzie z psiakiem ok.
Fiolka masz rację spytaj lepiej lekarza bo w końcu on się na tym najlepiej zna.

liwus w trakcie poprzedniej cesarki dostałam masywnego krwotoku i rozkrajali mnie bardzo szeroko, żeby zamknąć tętnice i uratować macicę (gdyby to się nie udało, to musieli by ją usunąć) i pozostały mi potężne zrosty i blizny w środku... U mnie istnieje bardzo duże ryzyko pęknięcia takiego zrostu w dużej ciąży lub w trakcie skurczy porodowych... Mój lekarz zdecydowanie nie puści mnie dołem...

Fiolka to odliczamy :)

Witam się i ja :)
W końcu się piękna pogoda zrobiła, akurat na tego grilla, co szykuje mi się popołudniu :) Aż nie wiem co ubrać, żeby do wieczora starczyło a nie brać dodatkowych ciuchów :p
Jeszcze tylko jutro rada i odpoczywamy, wysypiamy się ;)
Ależ mam dzisiaj dobry humor po wizycie :-D /rozpisałam się w odpowiednim wątku/

Miłego dnia Wszystkim Wam :tak:

reklama
misia mi się wydaje , że nie można....a co do Brutusa on już ma 16 lat może go coś złapało. teraz śpi. zrobię z 12% :-)
młode w basenie , tam sie nie da wysiedzieć taki hajcung:cool:

Do góry