reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej dziewczyny ja dzis przelotem w domku;-) moze nawet do wieczora zostane:tak:

Co do usg u nas nie ma takiej opinii, ze moze szkodzic, mam je co 3 tyg;-)

Wlosy tez chce w ten weekend wkoncu pofarbowac:tak:

reklama
Witam, Nathani gratuluję raz jeszcze udanej wizyty :-) Włosy już ufarbowane, wyszło jak zawsze fajnie.
Mam pytanie do dziewczyn które są na L4 czy zgłaszacie lekarzowi albo do Zus-u, że wyjeżdżacie na wakacje?
Fiolka znalazłam na necie takie witaminki zobacz sobie linka www.prenatale.pl/produkty/preparat-na-rozwoj-mozgu-i-siatkowki-oka-dziecka-prenatal-dha te napewno możesz brać do tego kwasu foliowego, który przyjmujesz bo z tym tranem to ja sama nie wiem. Jednak dla pewności spytaj lekarza.

misia co ty?? - zabrali by ci pieniążki jakbyś wyjechała na wakacje. Zwolnienia sa zazwyczaj leżące a to oznacza że nie można nam wyjeżdżać na wakacje :)) formalnie

misia- wyjezdzac na pewno nie wolno, nawet sie nie wychylaj bo Zus zabierze Ci pieniążki. Ale z tego co wiem to oni niechetnie sprawdzaja ciezarne, wiec ja bym zaryzykowala. Zawsze mozesz sie wykrecic ze bylas u lekarza, o ile masz dobre uklady z ktoryms kto Ci pozniej wypisze zaswiadczenie ze u niego bylas :)

Witam sie po pracy i teraz 2 dni wolnego:tak: Obiadek zjedzony a córka teraz przygotowuje deserk - lody (znowu):-);-)
Nathani tak jak rzuciłaś hasło z perfumami to mu kupiłam. Zobaczyłam, że mu sie kończą (moje ulubione) CHANEL Platinum Egoist i mu kupiłam.
Brzucho mnie dzisiaj boli i strasznie ciągnie mnie podbrzusze....oby to macica sie rozrastała...

Gryzoń czemu zwolnienia są zwykle leżące? przeciez jak nie ma zagrożenia to można chodzić
ciąża to nie choroba a w niektórych sytuacjach nie da się pracować.

Neska ale można przecież w razie czego powiedzieć że się pojechało do rodziców/rodziny
przeciez to nie zabronione

Dzień dobry ja dzis dopiero teraz sie pokazuje od rana coś chodze załatwiam bo rano jedziemy do kliniki na operacje posprzatałam mam teraz chwile odpoczynku:-) Wszystkim które wizytowały serdecznie gratuluje zdrowych dzidziusiów:-)oby tak dalej:tak: Bulkasia ona nie boi sie dentysty i nie chcieliśmy żeby sie zraziła bo zawsze borowanie bez znieczulenia dlatego chcieliśmy dobrego dentyste ale bardzo zadowolona wyszła i jeszcze dziś wróżka zębuszka jej prezent przyniosla to mówi że możemy iść znowu wyrwać zęba:-D

bulkasia mądra dziewczynka;-) m na pewno się ucieszy
ja na zwolnieniu mam 2 może chodzić ale to nie znaczy że mogę wyjeżdżać na wakacje;-) i musiałam odwołać tegoroczne wczasy :-(zus sprawdza szczególnie za rządów PO się nasiliło czytałam na forach
noukie na jaki kolor farbujesz / jaka farba?

Hej dziewczyny. Jak wam dzionek mija? :happy2: Ja byłam z małą na mieście i się załatwiłam schodząc z jednych schodów, a raczej zjeżdżając :baffled: Śliskie jakieś były, ja w sandałkach, jakoś mi się noga obsunęła i żeby nie polecieć przodem w dół, klapłam na plecy. Efekt jest taki, że bolą mnie plecy i noga i najadłam się strachu :szok: Plecy mąż wymasuje jak wróci z pracy. Mam nadzieję tylko, że dzidzi się nic nie stało. Brzuch nie boli, czuję ruchy, więc powinno być dobrze. Odkąd wróciłam, nic nie robię, żeby się już nie przemęczać. Ale stres :dry:
Z tym urlopem w trakcie zw. lek. też się zastanawiałam. Wygląda na to, że trzeba przerwać zw. i wziąć urlop wyp. potem znów L4.

reklama
Witam weekendowo :)

Ale dzisiaj ładna pogoda ... że aż mnie na porządki wzieło...pomyłam wszystkie okna, poprałam firanki, zrobiłam generalne porządki w sypialni, łazience, kuchni i saloni ...został mi jeszcze pokój Alana i przedpokój...części teściów nie ruszam...bo bym chyba padła.

Od wczoraj czuje sie swietnie...brzuch nie boli...no-spy wiec nie biorę, bo jak nie boli to po co??? Ale za to tak sie dzisiaj narobiłam ze kręgosłup mam w d.u.p.i.e, głowa mi pęka a nogi odmawiaja posłuszeństwa...zaraz kłade dziecko spac i odpoczywam...jutro czeka mnie sterta prasowania...bo dzisiaj pare pralek wyprałam :p

Do góry