reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

lili- ja pierwsze ruchy poczulam w 14 tygodniu, nie czuje ich regularnie i mam kilku dniowe przerwy, np. od trzech dni ostatnio cisza, dzis brzuszek poszturalam to lekkie ruchy czuje ale leciutenkie, a od kiedy czuc juz takie regularne, codzienne ruchy?

No to napisałam ze regularne,widoczne dla oka i codzienne ruchy juz bedziesz czuła miedzy 20 -22tc ... bo teraz to bedzie tylko takie smyranie ...które nie zawsze wyczujesz bo dzidziol jest jeszcze za malutki

reklama
Ankka02 - napisalas ''mój gin odradza latanie. Już kiedyś sam z siebie mówił, że przy locie dostajemy kilkakrotną dawkę rentgena, a przecież w ciąży nie powinno się prześwietlać bez potrzeby'' - to skad sa te dawki rentgena? sorry ja zrozumialam ze niby w bramkach bo gdzie indziej?? nie rozumiem co tzn dostac kilkukrotna dawke rentgena przy locie. siedzac w samolocie? co nas tam przeswietla? sorry ze nalegam ale ten temat mnie interesuje bo latam :)

Witajcie. Dziś mam wizytę u gina.
Misia farbuj i zdaj relacje;-)
ja nadal nie czuję ruchów a to moja 6 ciąża a 3 donoszona będzie zwalam na moją tusze i tłuszczyk może się małe nie umie przebić?
kitty tez się pilnuje tak jak Ty:-) ciekawe ile dziś wskaże waga u dr. :eek:
witaminy dostawiłam bo po nich wymiotowałam:baffled:

Bry :)

Dziś musiałam wstać rano ale jest git :)
Co prawda pobudka o 4:30 - ząbkowanie i am ale synuś grzecznie przyjął do wiadomości że jest noc i już o 5 spaliśmy :)

Pracowity dzień się zapowiada wiec pewnie zajrzę wieczorem. Niania na 10 przychodzi dopiero wiec teraz młody o 10 bieganie na 13 do koleżanki bo rodzi na dniach i obiecałam jej laktator pożyczyć i liście malin na przyśpieszenie o 15:15 lekarz i na 18 do znajomych - lubię tak aktywne dni :)

Powodzenia na wizytach i miłego dnia dziewczyny :-)

Witam z rana :-D
Wstałam jakieś 15 minut temu :-) Teraz to sie czuje jakbym przed 12 wstała :-D

Za wizytujące trzymam kciuki :-)

Ja sobie chyba zrobie dzień lenia :-D I zostane w domku :-) Prania trzeba porobić :-p

Miłego dnia, szybkich powrotów z pracy i buziam w bebzolki :-)

O a ja na suwaczku 15 tydzień mam już :-D

Dzień dobry ja z malą już po śniadanku drugi dzień z rzędu czekam aż sie wysika uparciucha żeby mocz do badania zanieść i pije od rana a siedzi jak zaklęta i nic normalnie to jużby z 5 razy sikała:confused2: czekam cierpliwie cały czas powodzenia Nathani na wizycie:-) milego dnia

Hej brzucholki :-) Nocka minęła całkiem dobrze, samopoczucie ok, choć nadal spać się chce, ale może to przez gorąco i słoneczko w całym domu (mam wszystkie okna na południe). Dziś kosmetyka w sprzątaniu i małe zakupy. Menio idzie dziś na meczyk do kolegów, więc mamy z małą wolną chatę i w związku z tym robię babski wieczór u siebie :-) Będzie kupa śmiechu i paplania o pierdołach i już nie mogę się doczekać :rofl2: Pięknego dnia i wieczoru dla was :tak:

Powiedzcie mi czy ktos lkto nie pisze duzo na forum a w wiekszosci go czyta nie moze do niego nalezec??Moderatorka upomniala mnie ze naleze do grupy grudniuwek a nic tam nie pisze i ze to jest nie fair bo nie trzymam sie waszych zasad wiec sie wypisalam.

reklama
Moim zdaniem moderatorka grupy ma prawo delikatnie przypomnieć członkom grupy o ich przywilejach i "obowiązkach". Bo wydaje mi się, że sam powód terminu porodu w grudniu, to trochę za mało. Nie należę do grupy, ale póki mam odrobinę czasu, w miarę dobrze się czuję i po prostu chcę "pogadać" z dziewczynami w podobnej sytuacji życiowej (ciąża ;-)) to się udzielam, w miarę możliwości. A dziewczyny są fajne i zawsze można sobie coś nawzajem podpowiedzieć czy choćby łączyć się w brzuszkowych bólach :tak: I nie ma się co obrażać i wypisywać, tylko dodać czasem coś od siebie, dać się troszkę poznać ;-) To takie moje osobiste odczucie :sorry: Pozdrawiam :happy:

Do góry