reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Didior-to wszystkie mamy ten sam problem poprostu u nas ludzie języka polskiego nie znaja ja też zawsze upominam wszędzie wszystkich jak mają pisać uciekam bo jedziemy po ostatnią pieczątke do poradni rodzinnej i w końcu będziemy mieć ich z głowy zawracaja ludziom tylko głowe i kase wyciągają:crazy:zajrze wieczorkiem pa

reklama
Witaj Margot1 :happy2: Z tym tyciem to chyba indywidualna sprawa. Jedni jedzą dużo, inni mniej a tyją tyle samo. Kwestia chyba osobistych predyspozycji i metabolizmu. A w 3 trymestrze przybywa chyba najwięcej, bo maluszek intensywnie rośnie, więc nie są to tylko nasze kg :tak: Dołożyć do tego łożysko i wody płodowe i tych naszych kg zostaje już dużo mniej. Mnie po porodzie ubyło 8kg, a malutka ważyła tylko 2900, ale brzucho miałam wielkie :-D
Znowu wciągam sałatkę śledziową, nie mogłam się powstrzymać :sorry2:

ankka02- z tymi bramkami na lotniskach to sprawa kontrowersyjna - czy jest gdzies konkretnie napisane ze to szkodzi ciezarnej? przez bramki przechodzimy na codzien np w sklepach.. ja pracuje w sadzie i przez bramke przechodze codziennie ( i nie mam ochoty nikogo jeszcze informawac w pracy o tym ze jestem w ciazy zeby ominac bramke..) wydaje mi sie ze na te bramki to dowodow nie ma ze szkodza tylko ktos kiedys jakas plote puscil i jest przekazywana dalej.. chyba ze sie myle to chetnie przeczytam jakies konkrety na temat tych bramek bo czesto przez nie przechodze.....

Vivienne niedawno wklejałam taki sam artykuł ale z gazety ;)
Ja tran chcę sobie kupić ale to też skonsultuje z gin bo nic na razie
nie zalecała

Lilith biorę tylko kwas foliowy

Lolcia ja jakiś czas temu zmieniłam imię z Wiolety na Wioletta
dodam że tata zapisywał z 2 T ale urzędniczka mu nie chciała tak dać:wściekła/y:
bo niby nie polskie

ankka02- z tymi bramkami na lotniskach to sprawa kontrowersyjna - czy jest gdzies konkretnie napisane ze to szkodzi ciezarnej? przez bramki przechodzimy na codzien np w sklepach.. ja pracuje w sadzie i przez bramke przechodze codziennie ( i nie mam ochoty nikogo jeszcze informawac w pracy o tym ze jestem w ciazy zeby ominac bramke..) wydaje mi sie ze na te bramki to dowodow nie ma ze szkodza tylko ktos kiedys jakas plote puscil i jest przekazywana dalej.. chyba ze sie myle to chetnie przeczytam jakies konkrety na temat tych bramek bo czesto przez nie przechodze.....

Margot mój gin mówił o lataniu samolotem, nie o bramkach. Nawet nigdy nie słyszałam ploty, że te bramki mogą szkodzić

Lilith biorę tylko kwas foliowy

Kwas foliowy powinno sie brac do 12tc ...pozniej juz wiekszy komplet witmin jest potrzebny ...i kwas foliowy to za mało ...wiec radze go odstawić i kupic sobie witaminki dla kobiet w ciąży .... w nich tez jest kwas foliowy ...a tran tak jak mówilam najlepiej brać na początku 3 trymestru.

Kwas foliowy powinno sie brac do 12tc ...pozniej juz wiekszy komplet witmin jest potrzebny ...i kwas foliowy to za mało ...wiec radze go odstawić i kupic sobie witaminki dla kobiet w ciąży .... w nich tez jest kwas foliowy ...a tran tak jak mówilam najlepiej brać na początku 3 trymestru.
pisałam jakiś czas temu co o tym myślą moi lekarze ;-)
Kwas mam brać do 16 tyg według zaleceń endokrynolog
A witamin w tabletkach przeciwniczką jest moja gin. zresztą teraz większość dostępna naturalnie
a i wyniki mam dobre.
Pytałam o tran bo u mnie kiepsko z rybkami (a tu chodzi o kwas DHA) ale to też lepiej jednak skonsultuje z gin .:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny, dopiero teraz znalazłam chwilkę dla siebie. Wczoraj nie pisałam bo zawsze jak wracam od lekarza jest już późno i jestem tak padnięta, że nie mam nawet siły kompa włączyć. Wizyta udana, maluszek rośnie zdrowo. Serduszko pięknie bije. Wypytałam się o Bank Krwi Pępowinowej bo jestem tym zainteresowana i oczywiście pytałam o farbę i dostałam zezwolenie na farbowanie więc jutro działamy:-) Badania ok, ciśnienie też natomiast jeszcze płci nie poznaliśmy.
Lilith dobrze, że już wszystko ok, może te bóle są od dźwigania?
Lolcia dziękuję za polecenie adapteru, zakupię go na pewno bo tak jak pisałam dużo jeżdżę autem i wolę dmuchać na zimne.
4madlen trzymałam kciuki za ukończenie pracy i teraz mogę je już puścić:-)
Fiolka powinnaś przyjmować jakieś witaminy z DHA to bardzo ważne, przecież czytałaś w gazecie, którą poleciłam M jak Mama.
Uciekam na mecz, mam nadzieję że Hiszpania wygra:-)
Do jutra

Do góry