reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Madlen życzę aby Ci się udało to skończyć.
A po alkoholu ludzie mówią naprawdę głupstwa i ja mojego nie słucham wtedy

Wiola to super ;) Ja miałam mieć 28 sierpnia kościelny, musieliśmy odwołać
cywilny miałam 14 lipca;-)
A jak tam przygotowania? Sukienkę masz :D
Swoją drogą też mam tak na imię:-p coraz więcej osób spotykam o takim
imieniu, a myslałam że orginalne :-D

liwus super wieści :-)

A mnie dopadła ciążowa zachcianka: octowane śledzie i kiszona kapucha prosto z woreczka, właśnie menio poszedł z małą do sklepu :-D Normalnie dostaje ślinotoku i nie mogę się doczekać kiedy wrócą. Myślałam, że kapuśniaczek na obiad "załatwi" sprawę, ale nic z tego. Próbowałam zaspokoić ten "głód" kiszonym ogórkiem i zwykłą rybą z puszki, ale to nie to :blink: Po półdniowej migrenie na szczęście już nie ma śladu i mam super humor i okropną ochotę na seks :rofl2: Trza małą dziś w miarę szybko "zagonić" spać :-)

Fiolka tak sie zastanawiałam po twoim nicku bo moi znajomi mówili do mnie fiolka:-) to jesteśmy dwie mam suknie buty teraz na gumtree znalazłam jak mi ich nie zwinie dziewczyna która dziś ma je oglądać to w sobote je kupie catering mamy zamówiony nauki zrobione w tym tyg jedziemy spisać protokół małżeński i spokój do sierpnia:-D niby jeszcze miałam sie umówić na próbny makijaż i fryzure ale na fryzure nie mam jakoś jeszcze pomyslu:baffled: Betiks ja odkąd w ciąży jestem to nie moge przejść kolo beczki z kiszoną kapustą obojętnie ani kolo ogórków:-p

Witam wszystkich :-)

Liwus super, że wizyta udana ;-)

Ślubującym życze wymarzonej pogody :-D A na reszte życzeń przyjdzie czas :p:rofl2:

A ja słodkiego nie moge :-:)-(. Za to w sobote goście przynieśli Niuni żelki KWAŚNE :-) Zeżarłam prawie wszystkie Małej :zawstydzona/y::zawstydzona/y:. A w niedziele zajadałam się bigosem i ogórkami kiszonymi :-D

A Mój A. ma zachcianki na słodkie żeby śmiesznie było :-D :-D

Ciril może zbadaj sobie cukier? Bo czasami takie zawroty głowy są z za wysokiego poziomu glukozy we krwi
Fiolka, nathani współczuje wam tych mdłości :szok:
Fajny ślubny temacik się tu rozkręcił :-) Życzę wam dziewczyny dobrego samopoczucia, wspaniałych przeżyć i pięknej pogody.
Ja kupiłam pierwszą suknię, jaką namierzyłam. Po prostu jak na mnie szyta, jak zwykle tylko teściowa mlaskała, bo była ecru, a ona tylko białe uznaje. Ale mojej teściowej wszystko się nie podoba u innych, tylko ona jest cacy, więc wisiało mi to. Jeszcze cały czas słyszałam, że nie może przeze mnie spać, bo nie chciałam kamery, a ona musiała mieć. A ja niedobra postawiłam na swoim, w końcu to mój ślub i wesele.
Dopiero robię "obiad" :szok: Padłam po pracy, mężuś dzisiaj miał na 15tą, a że buduje wiatę, to nie miał czasu nic nagotować. To za to ja robię już na jutro i sobie smacznie zje przed pracą
Miłego wieczoru mamuśki :-D

Ryba, śledzie...fujjjj nie lubie...moją dzisiejsza zachcianka był budyń ...własnie stygnie i jak małego położe spac to sobie zjem ogladając przy tym csi miami.

Dzisiaj mój R stwierdził ze szybko wywalilo mi brzuch w tej ciazy ...zgadzam sie znim :) po za tym stwierdziłze dobrze miec kobiete w ciazy w domku bo przynjamniej jest no-spa hehhe brzuszek go bolał hehehe.

A ja od początku ciąży mam smaki kwaśno-słodkie :happy2: Wczoraj np.jadłam wieczorną porą chlebek z masełkiem czosnkowym i ogórkiem kiszonym , ponadto koreczki śledziowe też są pycha i pasty z tuńczyka czy łososia,a najlepsza jest zupa ogórkowa :-) . Słodkie trochę rzadziej ale też mam czasem parcie na nie :happy2:

Lill mi też tak mówią że tym razem szybciej mnie wybrzuszyło:happy2: A najgorsze jest to że mój brzuch jeszcze za mały na ciążowe ubrania a za duży na normalne :-( Ale pocieszam się faktem że może mniej np.przytyje czy np.nie przybiorę na wadzę w ostatnim miesiącu sporo.

Za to ja mam dziś ciśnienie 117/80 :szok:

Ja dzisiaj chyba pobiłam samą siebie bo u gina miałam 90/60 :-) no ale ja niskociśnieniowa jestem , więc u mnie norma to 110-120/70-80. A że kawy nie pijam ciąży bo mnie odrzuca to nawet nie mam jak sobie podwyższyć, chyba że kawunia mrożona :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja wczoraj zagryzałam truskawki kabanosem - hahah jak sobie teraz o tym myślę to mi niedobrze
dzisiaj bobem się zapychałam :))

Dziewczynki - mam jutro wizyte u p. dr :))))

Do góry