reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
cześć dziewczyny, wpadam z biegu na chwilę...
mam dziś kilka rzeczy do załatwienia, zabiegany dzień się szykuje. i mieszkanie muszę ogarnąć na Święta, bo zostajemy sami w Poznaniu, a jutro mam urodziny, może znajomi wpadną...

czuję się dobrze, brzuch i cycki pobolewają, ale bez szału. no i jestem upiornie śpiąca, popołudniami obowiązkowa drzemka.

nie mogę już do tego 14 wytrzymać, ciągle się martwię, czy wszystko ok z maleństwem...

Cześć kobietki
ja bardzo na szybko bo dziś wyjeżdżamy do Polski, jestem niewyspana, bolą mnie piersi i dziś z rana zaczęło mnie trochę mulic ale nie wymiotowalam. Wczoraj i dziś rano zrobiłam jeszcze po tescie i nie chce być inaczej

dziewczyny, mam "głupie" pytanie.
czy jazda samochodem jest bezpieczna dla wczesnej ciąży?

do rodziców mam 300km w jedną stronę i mama zapowiedziała mi, że mam nie przyjeżdżać, tylko siedzieć w domu i o siebie dbać. do teściów 120km i mąż chce do nich zajrzeć w święta, jeśli puszczę go samego to będzie foch i obraza na całe miesiące. i sama nie wiem, jechać, nie jechać...?

boję się o maleństwo, bo staraliśmy się rok, brałam mnóstwo leków i ogólnie z moim organizmem/hormonami to tak sobie...

witam,ja tez tylko na chwilke bo czeka mnie sprzatanie i zakupy na swieta,bo jeszcze nic nie mam.
Joanna szerokiej drogi ;-)
krolewna a moze @ nie ma,bo fasolka jest ??&&&&&&&& ;-)
risa ja tez sie martwie,ale musimy wierzyc,ze wszystko jest i bedzie dobrze ;-)
podroz autem jest bezpieczna,jesli czujesz sie dobrze to mozesz jechac ;-)
pozdrawiam i milego dnia :tak:

Ostatnia edycja:
dziewczyny, mam "głupie" pytanie.
czy jazda samochodem jest bezpieczna dla wczesnej ciąży?

do rodziców mam 300km w jedną stronę i mama zapowiedziała mi, że mam nie przyjeżdżać, tylko siedzieć w domu i o siebie dbać. do teściów 120km i mąż chce do nich zajrzeć w święta, jeśli puszczę go samego to będzie foch i obraza na całe miesiące. i sama nie wiem, jechać, nie jechać...?

boję się o maleństwo, bo staraliśmy się rok, brałam mnóstwo leków i ogólnie z moim organizmem/hormonami to tak sobie...

a kto CI powiedział ze jazda samochodem jest niebezpieczna dla kobiet w ciaży? :D haha jest niebezpieczna tak jak dla każdego człowieka :p
jakby tak mysleć to najlepiej zebys przez 9 miesięcy w łóżku lezała :D:D

reklama
Hej wszystkim;-)

risa- wydaje mi sie że jazda samochodem nie jest jakaś tam nie wiadomo jak niebezpieczna w koncu sobie siedzisz, możecie robić częstsze przerwy i tyle.
Jeśli się okaże że jestem jednak w ciąży to ja dopiero mam problem, będę w ok 7-8 tyg jechała 1700km, to tu już moge się zastanawiać , myślicie że taka podróż może zaszkodzić? Jeśli będę siedziała sama na tylnim siedzeniu czyli opcja dowolnego kręcenia sie jest, no i postoje w miare częste ?

A no i jutro ide po test, chciałam sie was poradzić jaki jest najlepszy, ale taki zwykły z apteki, możecie doradzić jakiś co wyczuwa wczesną ciąże? A i czy strumieniowe testy są dobre?;-)

Do góry