reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

hej:) u mnie upalnie juz trzeci dzien ale ja akurat wolę upał niż deszcz czy zimę:)
A ja mam jakiś dół znowu.... Dziś mamy 2 rocznice ślubu cywilnego i jakoś czuje że mój M. Zapomniał... Dzień się dopiero zaczyna ale jakoś tak mi smutno zamiast się cieszyć... No już Was nie zanudzam:) miłego dnia:)

reklama
a bo w zeszłym roku też zapomniał i sie wykłócał że będziea pamiętał tylko jedną datę (ślub kościelny mieliśmy w październiku), wogóle jest jakiś inny od jakiegoś czasu i to od przed ciążą ale to temat na zamknięty. Bardzo dziękuję ​nathani :)

witam
u nas pokazalo sie slonko i dostalam przyplyw energii,przebralam juz posciel i wrzucilam do pralki,corcie odstawilam do szkoly,synek oglada bajki a ja pije kawulca i zaraz biore sie za okna ,poki mam natchnienie :-D
Iza ja tez nie jem miesa,jedynie kurczaka ale to od swieta :tak:
Bulkasia ja tak mieso wcinalam jak bylam w ciazy z synem i on teraz tez taki miesozerny :-D
4madlen najlepszego kochana,a chlopy czasami zapominaja,niestety..przypomnij tak dyskretnie :tak:
Noukie oby dzisiejsza noc byla lepsza i zebys sie wkoncu wyspala :tak:

4madlen najlepszego z okazji rocznicy:)

Ja dzis wciaz srednio, Wy tak o tym upale a mi sie tak marzy, a tu wciaz pogoda taka ze plakac sie chce niby dzis lepiej ale chcialabym bezchmurne niebo prawdziwe cieplo a tu nie da rady albo chmury a do tego wiatr. Ja chce lata!!!!!!!!;);)
Milego dnia ja na razie na zakupach, zatrzymalam sie by cos zjesc

P.s do dziewczyn z uk w h&m sa takie tuniko sukienki bawelnianw na ramiaczkach po£3 w roznych kolor ach idealne szczegolnie ze mnie juz coraz bardziej wypycha od srodka;);)

ło matko kochano, "chwilę" mnie nie było i nie idzie Was spamiętać, która co...

Miałam wczoraj okropnie zabiegany dzień, dziś miał być lepszy a już widzę powtórkę z rozrywki... z niczym nie wyrabiam, jak mi się marzy dziś dzień wolny od pracy, a to dopiero na 19...

Pisałyście o kwasie foliowym, z tego co się orientuję ma on sens tylko przed ciążą i w pierwszym semestrze, ale mój lekarz twierdzi, że nie da się przedawkować w takich ilościach, bo kiedyś baby przyjmowały o wiele większe dawki, no i skoro zostały mi jeszcze tabletki to żeby je dokończyć i tyle.

Pamiętam, że był wcześniej wątek o suchej skórze i specyfikach do kąpieli, ostatnio było na dzielnicy rodzica o kosmetykach eko, i stamtąd cytat "Dzięki SLS nasze kosmetyki się pienią. Niestety Laurylosiarczan sodu, bo tak brzmi polska nazwa, silnie wysusza skórę, wywołuje alergie. Jego używanie jest odradzane kobietom w ciąży i karmiącym."
Używam akurat masła kakaowego z Ziaji, i coś mi nie pasowało, bo niby nawilżający a skóra sucha jak pieprz była, okazuje się, że też zawiera SLS ;)

Co do usg 3d/4d, to ja bym bardzo chciała ujrzeć tak moje maleństwo... wiem, że to tylko bajer, no ale jaki widok :D choć trochę z jednej strony to dla mnie dziwne, ale tak pozytywnie dziwne. No nic, zobaczymy, co wyjdzie teraz na wizycie, jeśli Dzieciaczek nie będzie współpracował to zabierzemy Go na trójwymiar :)

Betiks, jak egzaminy? Ja się zbierałam do zapisu, ale jakoś mi nie wyszło... bałam się zestresować i samopoczucia, jakoś kiepsko znoszę jazdy autem w ciąży, zwłaszcza w taką pogodę, ni w pięć ni w dziewięć...

Czas coś zjeść i zabierać się za coś pożytecznego, a potem do pracy, chyba poprzysypiam na dyżurze dziś
:nerd:

witam wszystkie :)
jak ja dawno tu nie byłam.....
poczytam, moze troche nadrobie :)
serdecznie pozdrawiam wszystkie mamusie grudniowe :)
nosek

Hej, mam pytanie do dziewczyn które już farbowały włosy w ciąży, a mianowicie jakiej farby używałyście z amoniakiem czy bez?

reklama
Czesc dziewczyny:) całuje wszystkie brzuszki..:) mdłości znowu wróciły:/

misia83- tak sie składa ze jestem fryzjerka i odradzam urzywanie w czasie ciaży farb z amoniakiem..:)

Do góry