reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
dziewczyny nawet nie wiecie jak sie ciesze,ze sa tez inne kobiety,ktore nie lubia zakupow ..bo juz myslalam,ze jestem jakas inna :-D
neska wszystko zalezy jak przebiega ciaza,tutaj kazda ciezarna traktowana jest indywidualnie :tak:,ja moze bede miala jeszcze jeden przed duzym scanem,ale to tylko ''moze''
poczekam i jak na duzym nic nie bedzie widac,to chyba kupie sobie ten test ;-)
betiks a jak ci poszla jazda ?
Aniu czy wiarygodny to nie wiem,ale takowy jest..mozna zamowic na ebayu
Liwus ja gdybym byla w pl.to pewnei poszlabym na to 3/4d ale nie mam takiej mozliwosci
chyba ,ze latem zachaczymy o Polske to pojde

Ostatnia edycja:
Liwus ja się wybieram na 3D około 30 tygodnia, bo wtedy już fajnie widać buziunię dzidzi, jak się uśmiecha itd. :tak:
madlen dzięki. Jakby to powiedzieć po japońsku "jakotako" ;-) Gorąco było strasznie i po prostu płynęłam :baffled: Siedlce są pokopane :dry: Nie nastawiam się na sukces, aczkolwiek bardzo bym chciała. Jutro już egzamin i już jestem w stresie, nie wiem jak ja to jutro przeżyję :confused: Muszę zaraz wrócić do testów.

Ania do usług:-) IMAG1394.jpg Tą koszulkę ciążową kupiłam w tym sklepie. Też nie lubię chodzić po sklepach, chodzę tylko jak już muszę.
Liwus ja myślę nad USG 3D myślę że się na nie zdecyduję, tylko się zastanawiam w którym tygodniu je najlepiej zrobić.

Liwus ja myślę nad USG 3D myślę że się na nie zdecyduję, tylko się zastanawiam w którym tygodniu je najlepiej zrobić.

Wyczytałam że najlepiej robić między 19-24 tygodniem bo potem już dziecko za duże i się w monitorze nie mieści :happy2: I jeśli chce się sprawdzić dzieciaczka pod kątem zdrowotno-genetycznym do 24 tyg najlepiej , natomiast dla samych doznań wizualnych dzidzi to do 32 tyg:-)
Ja chyba zrobię w 20 tyg czyli na początku sierpnia bo akurat będzie troszkę kaski wtedy a potem wyjeżdżam i za późno będzie .No a niestety 200 zł za taką wizytę to nie tak mało...:baffled:

Liwus takie usg to świetna pamiątka po prostu, bo do pomiarów, badań itd. nic nie ma. Te najważniejsze pomiary to i tak się robi w 2D, a 3D/4D to tak bardziej dla rodziców, żeby większą z dzieckiem więź nawiązać, no i mieć pamiątkę.
No i najlepiej przy usg połówkowym, wtedy są już fajne widoki.
Ja bardzo żałuję, bo chcieliśmy 3D w ciąży z Zuzią, niestety była tak ułożona, a ja w takim miejscu łożysko, że akurat buźkę zasłaniało :-(

reklama
Powiedzcie mi czy wybieracie się na USG 3D/4D ? Warto czy nie ?

Ja właśnie ostatnio z gin rozmawiałam o tym. Ona nazwała to "USG z bajerami". Miałabym pójść na niego po 20 tyg ale wciąż się zastanawiam. Ja wcześniej widziałam zdjęcia i chyba moja siostra go robiła. Po nim chyba przez kilka godzin płakała ze szczęścia bo widziała swoją malutką córeczkę. To jest zupełnie inny efekt niż zwykłe USG ale dla dobrego lekarza zwykłe USG wystarczy do sprawdzenia wszystkiego.

Ja jak to ze mną bywa juz panikuję z tą wagą. Ale jedząc same owoce to skąd mam brać te dodatkowe kilogramy? Ale póki II trymestr dopiero się zaczyna to może być faktycznie jeszcze urok I trymestru i tyle. Nie ma co sobie tym głowy zaprzątać.

Do góry