reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

madlen79- za zakupami mam podobnie :-) ide kiedy musze. A wy tutaj kusicie tymi zakupami- ja jeszcze nie bylam sobie nic kupic od poczatku ciazy.
ruda iza- nie martw sie spadkiem wagi, tak czasami bywa. Ja pomimo 4 miesiaca jeszcze nic nie przytylam, wrecz schudlam a teraz mam a to kg do przodu a to dwa do tylu i tak wkolko. Ale brzuszek rosnie a to najwazniejsze :-)

Co do kwasu to powiem Wam ze sa rozne opinie, no i dobrze kazdy niech ma swoja :happy2: Ja kwas biore- pewnie bym go odstawila gdybym mogla lykac witaminy, ale juz probowalam i te angielskie, pozniej polski prenatal i po obydwu wymiotowalam- tzn jak je odstawilam to mdlosci ustepowaly wiec nie biore. W sobote kupilam ang. centrum dla kobiet w ciazy ale szczerze musze sie nastawic psychicznie i wyprobowac czy znowu mdlosci nie bede miec. A witaminki by mi sie przydaly bo mam za malo zelaza. Ale mowilam mojej poloznej na ostatniej wizycie ze nie biore witamin tylko kwas foliowy i powiedziala ze ok. Mysle ze kwas nie zaszkodzi brac cala ciaze- bo nawet zawarty jest w tych witaminach dla kobiet w ciazy w dawce 200% dziennego zapotrzebowania.

Co do ciuszkow tutaj dla dzieci to istny szal- naprawde co do jakosci to nie ma co porownywac nawet do polskich firmowek, a za male pieniadze to mozna dziecko ubrac od stop do glow.

fiolka- a lekarz mowil Ci juz na usg co bedziesz miec, bo skoro sie nie pieni to na dziewczynke :) Mi sie pienilo jak hmm gorzej niz piana od piwa hehe. Ale ja jeszcze nie wiem kto buszuje mi po brzuszku :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie !

U mnie od piatku goscie wiec przez weekend nawet nie zajrzalam na forum.
Wlasnie stanelam na wadze. Po raz pierwszy w moim zyciu przekroczylam 50kg !!! Ale co tam... dzidzia rosnie:-)
Mam sporo do nadrobienia i chwile czasu wolnego wiec ide was czytac.
Odezwe sie pozniej.

Hej, ja juz po pracy. Ale sie rozpisałyście:-). Widzę, że pytaniem o kwas foliowy wywołałam niezłą debatę. Mi połozna powiedziała, że tak do 14tc brać i wystarczy ale dzięki za Wasze odpowiedzi.
Dzisiaj gotuje młodą kapustę, mam taką ochotę na nią od kilku dni. Wypatrzyłam u ciapciaków kapuste i lęcę po nia zaraz no i po arbuza oczywiście.
Co do ciuchów to tutaj w uk faktycznie za grosze mozesz ubrać siebie i dzieci. Ja zawsze kupuje bratu sporo (ma 2 córcie) i mu wożę.
Słonce troszkę u mnie wyszło:-D

:-)
MAdlen też nie lubie chodzić i szukać:-) A jak mam coś przymierzyć to mnie strzela:-D
Fajnie tam macie z tymi ciuszkami:-) Bo jak się chyba nawet orientuje tam "na dzieci" nie ma podatku??

A ja po przepysznym bigosie mamusinym:-) Taki kwaśny, że aż chce się jeść:-D
Grr ja wiecznie zapominam tę sode kupić;/.....

Nathani gratuluję rocznicy :-) ładny wynik :-D
Misia dzięki za nazwę tego sklepu w Silesi
Ruda-iza ja też chudłam w I trymestrze, mimo iż nie miałam wymiotów i jadłam normalnie. Teraz w sumie nie wiem, bo ważę się tylko u gina, a następna wizyta 27 czerwca. Mówił mi, że w I trymestrze możliwa jest utrata wagi, bo przemiana materii wzrasta o 30%. Na wszelki wypadek dał mi zbadać tarczycę, ale z braku czasu dopiero w czwartek pójdę.

juz jestem,u nas slonca nie ma,a jest tak dusznooo:szok:
zrobilam zakupy,obiadek tez sie robi,a ja zkawka na bb :-D
Aniu ale mi smaki narobilas tym maminym bigosem..mmmm..
a ja zastanawiam sie,czy nie kupic sobie test na plec dziecka..ale to poczekam jeszcze troche,bo moze na duzym scanie bedzie widac :tak:

wlasnie madlen- jak na duzym skanie nie bedzie widac to bedziemy miec niespodzianke, bo nam wiecej usg nie zrobia chyba nie ?:-)

Hej. Witam po 6 godzinach w aucie, masakra :baffled: Ależ mi się chce spaać.
nathani mamy ten sam "staż" małżeński :tak: Moja wypada w tą sobotę. A przy okazji gratulacje :-)
Ania ale mi smaka narobiłaś tym bigosem z kwaśną kapustką, aż mi ślinka pociekła :-p
Dołączam się do dziewczyn nie lubiących łażenia po sklepach. Jak mi już się coś na tyłku przeciera, to kupuję, a tak kompletnie mnie to nie interesuje ;-) No i zazdroszczę dziewczynom tanich ciuszków dla dzieci :tak: Te nasze to koszmar, a nie wszystko można kupić w "szmateksie" :dry:
Aa, i ja też już nie biorę kwasu f. od 2 tygodni :happy2:

reklama
Też nie lubię chodzenia po sklepach :happy2: Czy będzie u mnie chłopak czy dziewczynka to może się okaże na następnej wizycie ale raczej obstawiam że takie informacje będę miała dopiero w lipcu :-) Kwas foliowy jeszcze biorę ale pewnie na najbliższej wizycie 25.06 otrzymam inne wskazówki :happy2:

Powiedzcie mi czy wybieracie się na USG 3D/4D ? Warto czy nie ?

Do góry