reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
fiolka to moja 3 ciaza i wkazdej lekarz mowil,ze do 12 tc brac kwas ..
nie wiem,czy wiesz ale nadmiar kwasu foliowego moze zwiekszyc ryzyko zachorowania na astme u nienarodzonego dziecka..czasami gorsze jest przedawkowanie wit.niz ich niedobor
ale kazda robi jak uwaza ;-)

Tak właśnie zrobię Madlen, kupię je bo nie są drogie.:-)
Fiolka w sumie to jeśli ci bardzo nie zależy to spokojnie możesz się parę dni wstrzymać bo w Silesi mało jest wyprzedaży, a sklepów ciążowych zero oprócz paru ciuszków w sklepie LCWAIKIKI.
Nathani nie tylko w twojej, u mnie też do niczego ten program.:-)

Madlen czytałaś link ? ;-)
Pisze nie jest możliwe przedawkowanie kwasu foliowego :-)
Ja swojej endo ufam nawet bardziej niż gin i objętnie jakiemu lekarzowi bo dzięki niej zaszłam w ciążę
a teraz pilnuje aby dziecko było zrdowe przez leki które zażywam :tak:

a ja nie mam takiej funkci w pralce,ale ciuszki nie sa pogniecione :-D
Misia a pewnie,ze kup..ja tez wkoncu musze wybrac sie na zakupy,ale teraz mlody chory to nie mam jak..
poczekam az beda wakacje,jeszcze tylko 2tyg i koniec szkoly to przy okazji opkupie moje smyki,bo tak szybko rosna,ze po malu wszystko za male
fiolka jakos wole sluchac lekarza,niz czytac linki.
jakby to byla moja pierwsza ciaza,to moze i bym czytala,ale to jest moja 3ciaza !!!
a przedawkowac mozna wszystkim ,nawet kwasem foliowym !!!

Ostatnia edycja:
Ja też słucham lekarza :-)
Madlen ja nie rozumiem po co się tak unosić,po co te 3 wykrzykniki :no:
Przecież jasna sprawa że wszyscy robią jak chcą a ja piszę co wiem i nie wiem po co sie tak oburzać.

Madlen wy tam macie dużo sklepów i nie wiem czy dobrze się orientuję jeśli nie to wyprowadź mnie z błędu ale słyszałam, że czasem można naprawdę fajne ciuchy kupić za nieduże pieniądze. Jak zaczną się twoim dzieciaczkom wakacje to odpoczniesz chociażby od lekcji:-)

fioka ja sie nie unosze,to ty atakujesz
napisalam ,ze kazda ma swoj rozum i wie co robi ,to wszystko
jak chcesz to sobie bierz ten kwas nawet do konca ciazy,twoja sprawa i nic mi do tego :no:;-)
Misia ja zazwyczaj kupuje ciuszki w promocjach ;) a jest w czym wybierac..czasami bluzeczku kupuje dla nich od £1 do £2 :tak:
tylko trzeba trafic..:-D,ale i tak wydaje mi sie,ze ubrania sa tansze niz w pl.,nawet bez promocji

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też się zastanawiałam do kiedy brać kwas foliowy bo mi się skończył i nie wiedziałam czy dokupić czy nie. Zanim jednak sięgnęłam po linki (bo gin zapomniałam zapytać) wypytałam koleżanki i każda mówiła do 12 tyg, sama wcześniej też brałam do 12 a że jestem przeciwniczką wszelkiej chemii to i nie łykam więcej.
A powiedzcie mi jeszcze taką rzecz... czy to jest normalne (może normalne nie ale czy nie jest szkodliwe) że mi ciągle waga spada? Nie mam nudności ani żadnych dolegliwości a waga idzie pomału w dół. Myślałam że w 1 trymestrze to się zdarza ale teraz? Moja gin pytała czy jem normalnie i czy się nie odchudzam, rodzinna też się zdziwiła. Czy może wiecie co to może oznaczać, czy może jeszcze powinnam coś przebadać (jeśli panikuję to może przebadam głowę :-D)?

Do góry