reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

motylek80 - własnie w poprzedniej ciąży robiłam test też jakoś już 5 dni przed terminem @ i też wtedy mi już wyszedł ale bardzo blady i to zlekceważyłam i dopiero 3 dni po terminie @ zrobilam drugi raz test i juz była bardzo mocna, dlatego tak myśle że może w sobote już spróbuje, jak nie wyjdzie to zrobie potem drugi ewentualnie jak by sie miała @ nie pojawić. ;-) A tobie mocna wyszła wtedy ta 2 kreseczka?? I jeśli moge spytać, czemu robiłaś go tak wcześnie? Z ciekawości czy może objawy jakieś już miałaś?

reklama
motylek80 - własnie w poprzedniej ciąży robiłam test też jakoś już 5 dni przed terminem @ i też wtedy mi już wyszedł ale bardzo blady i to zlekceważyłam i dopiero 3 dni po terminie @ zrobilam drugi raz test i juz była bardzo mocna, dlatego tak myśle że może w sobote już spróbuje, jak nie wyjdzie to zrobie potem drugi ewentualnie jak by sie miała @ nie pojawić. ;-) A tobie mocna wyszła wtedy ta 2 kreseczka?? I jeśli moge spytać, czemu robiłaś go tak wcześnie? Z ciekawości czy może objawy jakieś już miałaś?

Ta kreseczka byla prawie niewidoczna czekalam na nia z 15 minut:pPPP, latalam pod swiatlo dzinne i pod lampke:tak:, jak pokazalam TZ to powiedzial ze tu nic nie ma, czym mnie strasznie wkurzyl ale ja i tak ja widzialam, kreseczka mocniejsza wyszla mi w dniu spodziewanego okresu, a jak robilam w poprzedniej ciazy to byla dopiero mocna przy becie 200!!!!!!!!!!!!!, a uzywalam tych samych testow, a wiec nie wiem od czego to zalezy

Tescik robilam tak wczesnie bo ja juz nie moge doczekac sie kiedy zostane mamusia, mielismy 2 miesiace przerwy po moim poronieniu w grudniu, i jak tylko minely 2 cykle zabralismy sie do roboty, dlatego robilam juz wczesniej bo chcialam sprawdzic czy sie udalo

Motylek ja tez mialam pozytynwy test przed @ :tak:
always to czekamy razem z toba,czy ztej "wpadki" bedzie fasolka ;-)
a ja wkoncu kupilam sobie witaminy..,tez sie do bani dzisiaj czuje..,ale to chyba wina pogody..wrrrr
moje dzieci wrocily juz ze szkoly i teraz 2tyg.bede je miala w domu..,oby tylko pogoda lepsza byla,bo wdomu to oszaleje z nimi

motylek- a jakie testy sa najlepsze jesli chodzi o robienie testu przed terminem ??
madlen - miło mi ;-) Ciekawa jestem co z tego czekania wyniknie, mam nadzieje że do soboty szybko mi zleci, do środy chodze na zajęcia a potem od czwartku przygotowania do świąt także zajęcie mam:-p

W ogóle powiem wam ale dziś szok przeżyłam, wchodze rano na facebook'a a tam mojej znajomej facet dodał jej zdjęcie a w ręku trzymała zdjecie z usg :D Ja w pierwszej chwili nie załapałam że to prima aprilisowy żart , dopiero później sie zorientowałam :) Szczerze moge powiedzieć że im sie udał :)

Ostatnia edycja:
always ja akurat mialam takie najzwyklejsze,paskowe kupione na ebay ;-) i one tez mi pokazaly II kreski przed terminem @;-),na poczatku kreska druga blada,tzw,cien ciena..ale widac bylo,jak z kolejnym siknieciem ciemnieje :tak:

Witam się dziś i ja:tak::tak:

Niedługo zmykam z synkiem na spacer i jakieś zakupy.

Strasznie męczą mnie mdłości :angry: myślałam,że w 2 ciąży będzie podobnie a tu wszystko na odwrót:eek:.
Schudłam 1kg , bo nic mi przez gardło nie przechodzi:wściekła/y:.

Ciągle się zastanawiam jak to będzie mieć niemowlaka i 3 latka :confused2: mam nadzieję,że starszak nie będzie tak bardzo zazdrosny.

MamaPatryka miedzy moimi szkrabami jest 3l.roznicy ;-)
Motylek to mowimy o tych samych testach ,bo ja tez je mialam..25owu +25 ciazowych :-D

reklama
ja postanowiłam testować w środę, póki co jakoś wszystkie objawy mi minęły i sama nie wiem czy coś z tego będzie.
Mi tylko w pierwszej ciąży wyszedł negatywny test a dopiero po kilku dniach pozytywny w pozostałych dwóch ciążach wyszedł pozytywny już 2-3 dni przed terminem @

u nas ładna pogoda, zmykam z dzieciaczkami na dwór!

mamapatryka- tez miałam takie obawy jak byłam w ciąży z drugim tylko że ja miałam 2 lata różnicy...ja to się zastanawiam jak to będzie z czwórką dzieciaczków:-)

też mam te testy paskowe z Ebaya:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry