reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ja dzis na wycieczce rowerowej bylam z Maya, mala zadowolona ja tez dodalo mi to tyle energii ze wysprzatalam prawie caly Dom nie starczylo sily na lazienke;) moze jutro
4madle gratuluje zakupow.

A co do zrzucenia wagi po ciazy damy rade moze latwo nie bedzie bo to akurat zima ale damy rade:)

reklama
Ja po południu sie zdrzemnęłam a teraz głowa mnie ćmi i jestem jakaś nieprzytomna. Wracam do łóżka i ni ruszam się do rana:tak:
Co do wagi to ja jestem przy kości, ciuchy rozm.16(XL) a niedługo to aż strach pomyśleć. Dobrze, że w uk są takie duuuuże rozmiary to na pewno coś się znajdzie. Ja wybieram sie po małe zakupy w poniedziałek po usg.
Uciekam i miłego wieczorku życzę...

nathani nic sie nie martw jak zaczniemy biegać przy maluszkach to nam tyłki do wiosny spadną :-) A co do puchniecia to położna poradzila mi wsówać arbuzy sporo sie po nich sika i kilka litrów lżej tylko lepiej nie jeść na noc bo sie biega do wc :tak:
Życzę wszystkim miłego wieczorku!

schudniemy tak, tak :-) mi wystarczy powrót do wagi 62
4 madlen ales wyczaiła super ja szukam ciągle
joanna piękna utrata wagi, jestem pod wrażeniem

Noukie jestem tego samego zdania co ty :tak:
i jak slysze ,ze ciazarna ubolewa nad tym,ze tyje albo brzuch jej jest coraz wiekszy,to az mna trzesie !!!!:angry::angry: i nasuwa sie pyt.to po jaka choler.e zachodzilas w ciaze ??? taki urok kiedy pod sercem bije drugie,male serduszko i dla mnie najwazniejsze jest dziecko a waga spadnie sama
ja zaczynalam pierwsza ciaze z waga ok64,przytylam 14 a pol roku pozniej bez diet,glodowek itp.wazylam 48kg :tak:,przy drugiej ciazy pzrytylam 30,jak nie lepiej..brzuchol mialam ogromny..i tez wszystko zgubilam..mzoe troszke pozniej,ale wrocialm do swojej wagi i tez bez diet..pzry dziecku,jesli nie siedzi sie na 4literach to waga sama spada ;-)
teraz waze wiecej,ale co tam..bedzie czas to schudne,teraz najwazniejsze jest moje dziecko :-)
sylvia arbuzy to teraz moj ulubiony owoc,byl czas ze jadlam przez ponad tydzien tylko arbuzy,na sniadanie,obiad,kolacje bo nic innego nie przyjmowal moj zoladek
na bol glowy mozna brac paracetamol,jest bezpieczny,pytalam lekarza ale nie mozna brac wiecej jak 4tab.na dobe
chorowitkom zycze duzo zdrowka ;-)

Madlen79 a ja w pierwszej ciazy przytylam 7 kg , po urodzeniu dziecka przytylam 25 I przez 4 lata nic nie pomagalo. Popadlam w depresje balam sie zajsc w druga ciaze wlasnie z tego powodu. Osoby ktore nie maja problemu z waga nigdy tego niestety nie zrozumieja jaka to ciezka walka kiedy tyje sie wlasciwie od powietrza.:(
I ja zawsze bede zazdroscila tm wszystkim kobietom ktorych biodra sa waskie i w ciazy jedyne co I'm rosnie to sliczny okragly brzuszek a dzien po narodzinach wychodza w spodnie sprzed ciazy.

Witam sie wieczornie a wlasciwie nocnie juz:-D.
Tez uwazam ze skoro cce sie dziecka i sie na nie decyduje to sie wie jakie sa konsekwencje. Sorry Majja ale napisze to... Surogatke trzeba bylo sobie wynajac...
Ja cieszyla bym sie jakbym przytyla nawet i 100kg. :-D. Owszem tez mam obawy jak bede wygladdac w grudniu i pewnie nie jedna z nas mam... Ale chyba bardziej pod katem "poruszania sie a nie toczenia" a nie wciecia w talii...
Nie oceniam cie, masz prawo miec swoje zdanie...
Ale tak jak mowi Noukie. WIELE kobiet daloby jeszcze wiecej niz to wciecie w talii aby moc donosic dzidzie, baa zajsc w ciaze...
A tak na marginesie ja bym sie nie obrazila jakbym sobie wrocila do wagi sprzed 8 lat:-D. Czyli 52 kg a nie 44....
Bulkaasia czekam z niecierpliwoscia razem z toba na poniedzoalek na 8:-D.
Ide spac. Caluje bebzolki:-):-):-*

Asiu ja tez mam szerokie biodra,budowa typowo kobieca,tak mowia i tez mam tendencje do tycia,ale po urodzeniu dzieci nie mialam czasu na siedzenie,jedzenie i waga leciala w dol.
teraz kiedy moje smyki sa duze ,mi sie przytylo..bo mam mniej ruchu,duzo siedze i nawet kiedy malo jem,ale bez ruchu niestety tyje :zawstydzona/y: no i przytylam..sporo..nie jest mi ztym dobrze,ale wierze,ze jak urodze i znowu bede na przyspieszonych obrotach to waga zacznie stopniowo spadac .wiadomo,ze lepiej sie chudnie jak ma sie 20lat,a nie 30,ale tez mozna..spacerki,sacerki i jeszcze raz spacerki..moze nie zaraz jak urodzimy,bo to jednak grudzien,ale szybko bedzie wiosna,ladna pogoda wiec zamiast siedziec w domu,lepiej pojsc z dzieckiem na dwor..a najlepsza dieta jest duzooo ruchuuu :tak:
wiec nie zawracajmy sobie teraz glowe tym,ze tyjemy i nasze brzuszki rosna..bo to jest piekne,tylko tym,aby ciaze donosic i urodzic zdrowe dziecko !!!
waga zajmiemy sie pozniej,po urodzeniu :tak:
ja o mojego 3 okruszka staralam sie okolo 2lata..kazdy nieudany miesiac to lzy..juz zwatpilam,ze doczekam sie kolejnego dziecka..a tu niespodzianka,cudowna niespodzianka..wiec niech teraz moj okruszek ladnie i zdrowo rosnie..a ja moge razem z nim :-)
ja uciekam spac,milej nocki i buzka w brzucholki ;-)

Madlen79 ja niestety ruch miałam karmiłam przez prawie rok piersią ale nie zadziałało to na mnie jak powinno. Ja zawsze byłam aktywna, no ale .....
Staralismy sie o Maye 3 lata lekarze po zrobieniu badań stwierdzili ze bez szans jesteśmy, wtedy wyjechalismy do uk i tu po 1.5 roku zaszalam w ciąże jak ja sie bałam. Ale wszystko było cudnie.
Z rożnych powodów nie chcieliśmy drugiego tzn może bardziej ja nie chciałam, w 2010 zapragnelismy ale okazało sie ze znów nie jest łatwo. W ciąże szaszla. W marcu tego roku.
Boje sie każdego Dnia czy wszystko z Maluszkiem jest dobrze. A z drugiej strony myśle tez o sobie o małżeństwie, aleto już tematy na zamknięty ....
ide spać, nawet po tych rowerach zmęczona nie jestem

reklama
Witam z rana
Glowa mnie znow boli eh. Ale kawki sie napije I moze bedzie lepiej. Dzis idziemy na Obiad do znajomych, ciekawe jak bedzie.
Wczoraj prZyszla sukienka ktora zamowilam w Avon taka na lato, z miejscem na brzuszek.
Udanego dzionka zycze wszystkim

Do góry