reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Nathani mam to samo ,aż się płakać chce :huh:
Dobrze, że jest lato, można włożysz sukienkę bombkę i śmigać , ale zimy czy jesieni sobie nie wyobrażam.
Płaszcze mam wszystkie w rozmiarze xs a kupować na jeden raz się przecież nie opłaca :baffled:

Zajadam się właśnie czereśniami, takie ładne już są, że szkoda sobie odpuścić :happy2:

Głowa od samego rana pęka, nie wiem co się dzieję ....

reklama
Widzę ze nie tylko ja z bólem głowy. Walcze:( u mnieczesto jest to objaw ze mało pije, może item razem
co do brzuszka to ja już sie nie wypowiadam,;) zaokraglil sie trochę, i ciuchów zaczyna brakować:( a zima to tak jakMajja nie wiem jak to będzie z plaszami ja zima byłam bardzo szczupła i wszystko malutkie a teraz to nie wiem co ubiore:(

nathani- paracetamol mam, ale nie mam goraczki wiec nie wiem czy jest sens go brac? a chlorochinaldin- obawiam sie ze w uk go nie znajde

Cześć Dziewczyny,
chyba za te bóle głowy odpowiedzialne są zmiany hormonalne, zwłaszcza progesteron (dzięki niemu ciąża się utrzymuje). Powoduje on zatrzymanie wody w organizmie, niewidzialne obrzęki- w tym obrzęki występujące w mózgu. Powinno się dużo pić, jeść o stałych porach, odpoczywać. A jak jeszcze jesteście przeziębione no to wszystko się kumuluje przeciwko wam.
Ciasne ubrania, to może też w pewnym sensie jakiś obrzęk, zwłaszcza że zauważyłam u siebie, że obijają się na ciele różne rzeczy łatwiej:wściekła/y:

Ja już pochowałam swoje pewne ubrania na spód szafy- zwłaszcza te spodnie xs:-( dobrze, że te luźniejsze jeszcze są ok, no i biustonosz dziś zakupiłam i powiem, że jest mi w nim bardzo dobrze- wreszcie:-)

Paracetamol ma właściwości przeciwbólowe i jak mówią wszyscy jest najbezpieczniejszy dla kobiet w ciąży ze wszystkich leków p/bólowych, więc neska myślę, że spokojnie możesz go wziąć

Ostatnia edycja:
kochane xs ....ja nigdy nie xs.Wam na pewno brzuszki tylko rosną to pięknie wygląda. Ja noszę/nosiłam L a teraz to już chyba XXl. porażka.łeb mnie tez pęka ale myślę że to od płaczu jest! zawsze miałam tendencje do tycia ale teraz to przegięcie jest. Tyłek mam taki kurde....fałdy wiszą :no:w czwartek zaś ważenie gin. mi nie odpuści
neska - paracetamol p/bólowo działa.

Nathani natężenie mam duże tendencje do tycia,biodra bardzo szerokie, po prostu rok temu udało mi sie schudnąć 25 kg, i sie boje by teraz nie wróciło ot co;) ale biodra mi sie zaokraglily uda są masywniejsze no i biust ;)

Nathani glowa do gory;-) po ciazy wszystko ladnie spadnie, troche cwiczen samozaparcia i bedzie dobrze:cool2: ja nie widze zadnego problemy w tym, ze sie tyje, ze sie nie ma talii:sorry2: najwazniejsze dla mnie jest dzieciatko, a jakas tam talia sory wroci;-) jest tyle dziewczyn, ktore latami walcza i oddalyby wszystko zeby tylko moc byc w ciazy, ze takie problemy jak tycie to naprawde nie jest problem:-):-)

Hej dziewczyny! Gdzie Wasz optymizm?! Przeciez nie jest powiedziane ze taki rozmiar zostanie nam po porodzie:))) bedziemy zasilac budzet fitnessow i wrocimy do swoich figur a ja zamierzam wrocic po ciazy do wagi sprzed 2 lat, ambitnie co?:))

Zapomnialam sie pochwalić, że ostatnio zamowilam sobie spodnie na allegro 2 pary dlugich i jedne krotkie, wczoraj przyszly... Sa super i za te 3 pary zaplacilam tyle co za jedne w sklepie z ciążowymi ubraniami:)

reklama
4madlen, gratuluję udanych zakupów. Ja muszę wyszperać na alledrogo stanik rosnący i jakiś taki bezszwowy. Spodni się kupić nie odważę, ciężko się zmieścić w cokolwiek ;p

Ja byłam XSką na początku studiów jeszcze, w międzyczasie mój Mąż, a wcześniej jako narzeczony mnie "podtuczył" i z 50 kg kilka lat temu po ślubie było już 60 z hakiem ;) Na początku ciąży miałam 67, przy ostatniej wizycie 69 kg, do porodu dojdzie jeszcze kilka ale jakoś się tym nie przejmuję :p Większość bluzek już tak ładnie podkreśla mi brzuszek, co coraz lepiej wygląda do szerokich bioder ;p Po ciąży jak wrócą normalne aktywności rower czy basen jakoś to zejdzie... no i tyle, no :D Kto by się wagą przejmował, Dzieciątku za to ciepło będzie :D
Szczerze to nie mam pojęcia w co się wcisnę jesienią/zimą, ale jeszcze się tym nie martwiłam :)

Do góry