reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

4 madlen mój dr. już mi zapowiedział że żadnej cytryny ;-)
w poniedziałek czeka mnie długi poranek w laborze bo mam po 1 godzinie i po 2 3 razy mnie będą kłuć ;-( Ale znieczulica u tych ludzi....dobrze że jakos się doczłapałaś
noukie ja zimy nie cierpię a w tym roku nie mogę się na nią doczekać. Dla dziecka jeszcze nic nie oglądam zacznę może w październiku. albo jak poznam płeć:tak: szukam na siebie coś bo d.....już ogromna i nic nie pasuje.

reklama
Dzień dobry :-) U nas cieplutko bo ponad 20 st tylko znowu szaro :sorry2: Nie wiem co to słoneczko sobie robi bo rano się pokaże a później chowa i tak do wieczora :-D My wczoraj z Mikim odwieźliśmy tatusia do kolegi na mecz a sami odwiedziliśmy koleżankę i jej dwóch przystojniaków :-) Młody na początku strasznie zawstydzony i nieśmiały był a później jak zaczęli razem grandzić to się mu nawet spać nie chciało :-D A mi się takie niespodziewany wypadzik przydał - miło było znowu poplotkować o głupotach :tak:
Bulkaasia podejrzewam, że już żyjesz tylko poniedziałkiem szczególnie tym pierwszym i wyczekanym podglądaniem maluszka :tak: Koniecznie daj znać jak było :tak:
Noukie oglądaj, oglądaj. Później będziesz miała rozeznanie w cenach jak coś się fajnego trafi :-)
4madlen dobrze, że się jednak nie przewróciłaś. A postawa ludzi tragiczna. Zresztą teraz wszędzie jakaś znieczulica panuje :baffled: Nie tak dawno znajoma mi mówiła, że w Krakowie nawet miejsca nie ustępują w busie czy w tramwaju widząc kobietę z dużym już brzuszkiem... U nas mieścina mała to jeszcze jakoś ta dzieciarnia dupska podniesie i miejsce ustąpi.
Joanna przez to ja meczy nie lubię :-D Zawsze dostają baty więc szkoda oglądać i się denerwować :-D
U mnie znowu leniwy dzień. Są dni kiedy mam energii za dwoje a są takie, że najchętniej bym z wyrka nie wychodziła...

Neska, łączę się w bólu. Gardła, kaszlu i kataru ;)

"Leczyłam" się obżerając truskawkami, w końcu tyle w nich witamin, ale efekt marny. Poszłam więc do apteki, dostałam "Czosnek forte" - kapsułki z czosnkiem, są bezzapachowe na szczęście. A na gardło pani powiedziała że mogę ssać neo-angin, sporo pomaga, ale kaszel dalej męczy. Choć w porównaniu do wczoraj jest niebo lepiej. W nocy mnie tak męczyło, że wypiłam łyżkę Herbapectu, bo spać przez to nie mogliśmy a od kaszlu bolało mnie podbrzusze. Na butelce nie było żadnych przeciwwskazań, ale tam w ogóle było mało napisane. No nic, mam nadzieję, że nie zaszkodzi.

Wkładałam kiedyś czosnek do nosa, obrzydliwe i nie pomogło :p Tylko podrażniło mi nochal. A na podrażnienie nosa polecam maść majerankową, grosze kosztuje a daje ulgę niesamowitą.

Cześć dziewczyny
Obejrzałam mecz Polska-Grecja i Rosja-Czechy o dziwo sama bo mąż miał inne rzeczy na głowie. Ależ się zdenerwowałam jak Szczęsny dostał czerwoną kartkę, w sumie to miałam nadzieję i obstawiałam, że wygramy, szkoda że stało się inaczej. Myślę że z Rosją mamy nikłe szanse.
Ciril trzymam kciuki za sesję i USG, wiem jaki to stres, jedno i drugie, ale dasz radę na sesji, a na USG na pewno wszystko będzie dobrze, ja sama miałam je we wtorek i też wariowałam przed nim.
Nathani, Ania, Noukie, bulakasia za was też trzymam kciuki:-)
Nathani a dlaczego tak wcześnie masz zrobić krzywą cukrową?
Na przeziębienie polecam mleko ciepłe z masłem i miodem, a do płukania gardła również uważam, że najlepszy jest stary sposób tzn.woda z solą lub tak jak mi mama zawsze robiła 1/2szkl. wody letniej z 2 łyżkami wody utlenionej i tym płukać gardło nic tak nie pomaga. :-)
Zmykam robić pizze, brakuje mi już i sił i pomysłów na te cholerne obiady. Miłej soboty dla was dziewczynki.

My dziś też mamy pizzę, Mąż robi :)

Na gardło mi żadne mleko z miodem/jajkiem/masłem nie pomaga niestety, woda z solą (najlepiej Sal Ems podobno) ma lepsze efekty ale mi się cofa od tego. Wczoraj kaszel mnie tak męczył, że wymiotowałam od tego :| Mąż znowu musi spać z zatyczkami w uszach, bo spać się przy tym kaszlu nie da... :dry:

Vivienne fajnego masz męża, mój niestety jeśli chodzi o gotowanie to ma dwie lewe ręce, potrafi jedynie kawę zaparzyć. Współczuję tego bólu gardła, nie wiem co ci poradzić więcej, ja póki co jakoś się trzymam i niech tak pozostanie.

misia bo mi glukoza na czczo wyszła 119 i dr. powiedział że trzeba sprawdzić czy to nie ciążowa cukrzyca

Mój mąż ekspertem w kuchni nie jest, ale włoską kuchnię lubi i to mu wychodzi najlepiej ;) Opanował jeszcze pomidorówkę i ogórkówkę, więc czasem w kuchni "zaszaleje".
Co do pomysłów na obiad to też miewam z tym problem, ostatnio odwiedziła nas moja mama, wizyta trwała tydzień, więc nas rozpieszczała codziennie jakimś dobrym obiadkiem. Teraz trzeba kombinować ;)
Zupę z serków hochland i z mięsem mielonym polecam, miałam na nią ogromną ochotę ostatnio. Syci na tyle, że drugie danie niepotrzebne :) najlepsza jest na chłodne dni, więc jak ostatnio na dworku nie było zbyt ciepło to się raczyliśmy :D
Teraz mam ochotę na zupy owocowe, a owocki takie drogie i takie ładne, że aż żal gotować...

bulkaasia, vivienne, nathani, joannaz- dzieki ze pytacie dziewczyny, niestety nic mi nie przechodzi, spalam nawet w salonie bo w lozku nie moglam sie jakos ulozyc, od kataru mnie i brzuch pobolewa, a zaczynam juz kaszlec. Pije herbate z cytryna, zrobilam tez syrop ze celbuli, i ide wyplukac gardlo woda z sola bo tez mnie pobolewa :zawstydzona/y:

reklama
Oj dziewczynki mi głowa juz drugi dzień pęka nie wiem co robić, mam ochotę ja sobie w imadło ścinąć, tylko kilka razy w życiu mnie tak bolała a teraz cały czas :-:)-:)-(

cos czuję że mam wysokie ciśnienie, musze się w ciśnieniomierz wyposażyć
od ostatnich wymiotów mam na całej twarzy popękane naczynka...

Fatalnie się dzien zaczyna
mam nadziję że u Was pogodnie i radośnie :)))

Do góry