reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

gryzoń właśnie sie dopatrzyłam ze z wawy jestes:) czy slyszalas jakies opinie o porodach na madalińskiego?

No niestety nic nie wiem o tamtym szpitalu.
My bedziemy rodzić na Żelaznej bo moja siostra tam rodziła i mi poleca. No i moja p. dr tam właśnie pracuje. A to Ty bedziesz w wawie rodzić?

reklama
Witam się z rana, o dziwo pierwsza jestem:tak: Sobota, wolne a ja spać nie mogę. Pranie wstawiłam i stanęłam na wadze a tu niespodzianka bo +1kg. Chyba zaczyna mi się tyć, zresztą przez ostatnich kilka dni więcej jadłam:-)
Zabieram się za sprzątanko póki mam energię a potem za pichcenie. Dzisiaj robię gyrosa z kurczaka.
neska jak dzisiejsze samopoczucie?

Hej Dziewczyny!!! Nadrobiłam :)
4madlen ankietka poszła:-D

Uczę się do sesji... w piatek mam geodezję, w sobotę mechanikę a w niedzielę fizykę i geologię, ale jak to zaliczę to na wrzesień będę miała już luz blues malinę.

Teraz czekam do 14.06, godz. 17.00 - usg genetyczne... boję się jak diabli...

hej dziewczynki! ależ wczoraj były emocje. a Rosja zmiotła Czechów...nie widze naszych w tej konfrontacji:-p
neska jak się dziś czujesz, stosuj te wszystkie sposoby co dziewczyny pisały samo zdrowie i powinno pomóc. Na gardło jeszcze siemię lniane ponoć ale nie wiem nie próbowałam, ja to stosuje na żołądek.
ciril powodzenia na egzaminie. ja tez usg genetyczne 14;-)
mam coraz większy tyłek...:szok:

Dzien dobry:-). Ja zaraz do pracy:-D.
Nathani ja Rosjii juz nie ogladalam.
Ciril powodzonka na egzaminach:-D.
Neska i jak dzis?.
A wymiotujace ? Macie jeszcze dolegliwosci?
Ja tez 14 genetyczne:-). A 18-19 egzamin zawodowy:-D.
Milego dzionka zycze i slonecznego i cieplego:-).
U mnie ma byc 22 stopnie. Tym co maja brzydka pogode wysylam sloneczko:-) i usmiech na buize:-)

u nas pochmurno niestety. Dziewczyny w poniedziałek mam ta krzywą cukrzycową na opakowaniu żadnej instrukcji jak to rozrobić / rozpuścić rozumiem że to labor robi?

Witam z rana u mnie nastroj odrobinke lepszy, dzis w koncu nie pada.
Neska przesylam przez przeziebienie na poczatku I badzmy szczerzy nic nie pomaga niestety troche lagodzi moze

Mecze ogladalam Polska znow pokazala ze nie ma co sie eksxutowac poziom ten sam a z kolei rosja dala do zrozumienia ze Polska szans z nimi nie ma
No ale jest alternatywa, polacy siatkarze, wczoraj wygrali, I oby tak do konca ligi swiatowej

gryzoń zamierzam rodzić właśnie na madalińskiego bo mam ginke stamtąd:) no chyba ze nie dojade:p

Nathani wez glukozę i w lab Ci to rozrobią:) proponuję wziąć sobie z połówkę cytryny bo jesli to to badanie o ktorym mysle to ta glukoza jest bardzo slodka a cytryna nie wplywa na wynik badania:)

A nie pisałam: wczoraj mi się pierwszy raz zasłabło w markecie, ale miałam kosmos... Robiłam wszystko zeby mie zemdlec no niby sie udało, ale powiem Wam ze nikt nie zareagował, a widać było na pewno ze cos mi sie dzieje, ani kasjerki, ani ochroniarze ani kupujący... Nikt nie zaproponował szklanki wody, nikt nie zapytał, a do ławki doczłapałam sie sama... Wiecie nie lubie jak ktos sie nade mna uzala ale ciekawa jestem czy by mnie ktos w ogole probował budzic jakbym rąbnęła nieprzytomna...

Ostatnia edycja:
Hejka ja tez juz dawno nie spie;-)

Ciagle sie lapie na tym, ze coraz czesciej buszuje po necie ogladajac rzeczy dla malenstwa:-):-):-) nie lubie zimy, ale tegoroczna moze juz dla mnie przyjsc:-D:-D:-D

Ja tez czekam na ten 14.06 i to jeszcze badanie po pracy i na 20.00, przeciez ja jajko zniose:unsure:

A co do wagi to od poczatku mialam 1,5 kg do przodu:zawstydzona/y: a dzis na wadze bylo tylko 700 gr;-) takze waga sie wkoncu ustablilizowala:-)

Madlen ja w poprzedniej ciazy bym odleciala w H&M tez zadnej reakcji ze strony ludzi:no: dobrze, ze siostra ze mna byla i zaraz mnie posadzila na lawke i wody przyniosla, od tego czasu zawsze mam w torebce mala buteleczke wody i jakis batonik.

Milego dnia, ja dzis w domku leniwie na sofie:-):-):-)

reklama
Mi też się zdarzały w pierwszej ciąży omdlenia, jedno na poczcie, dwa w sklepie i kilka na ulicy ale zawsze trafiałam na pomocnych ludzi. Było to 13 lat temu, może ludzie byli wtedy bardziej wrażliwi, no nie wiem. W tej ciąży zdarzyło mi się nie dawno ale miałam blisko do ławeczki więc pomocy nie potrzebowałam. Też mam zawsze ze sobą wodę.

Ja mam w poniedziałek o 8 rano usg i juz odliczam godziny, jestem bardzo podekscytowana bo to będzie moje pierwsze usg i w końcu zobaczę moją Fasoleczkę:tak:

Do góry