reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

no i obejrzalam caly mecz,ja ktora nie jest fanka pilki noznej :-D
wisienka tez bym sie wkurzyla,to juz nie chodzi o ponowne klucie,ale o czas..czekasz na wyniki a tu sie okazuje,ze ich nie ma i od nowa musza wszystko robic :angry:

reklama
wisienka- wiem cos o Tym, mi polozna zapomniala dopisac jeszcze badanie na grupe krwi i musialam tez byc kolejny raz kuta. Poza tym zle opisali moje probki z krwia- tzn zle napisali imie i nazwisko i ledwo polozna dowiedziala sie o wyniki.

Madlen tez ogloadalam:-D. Ale zadnej rewelacji nie bylo...
Ale mnie dzis me dziecie rozczulilo, robilam jej kasze a Ona przybiegla do mnie i mi brzucho wycalowala:-D.
Na wieczor juz "ladna pileczka" sie robi:-D. I co raz szybciej wyskakuje:-).
Czy byly dzis jakies mamy wizytujace?. Bo nie weim czy przeoczylam czy co?.
I jak tam dziewczyny po grilach?:-D Dalyscie rade? Panowie nie zakrzyczeli z radosci po pierwszym (i jedynym dla nas) golu:>:-D

Aha.... I niech no mi jeszcze jakis jeden lekarz powie, ze to co czuje to nie sa ruchy, to nie wiem cco mu zrobie....

Ostatnia edycja:
pomocy!!! strasznie sie czuje, kicham, smarcze - juz mnie noc boli. Juz nie wiem czym sie ratowac zeby szybciej wyzdrowiec. Jeszcze mnie gradlo zaczyna bolec ;/

neska moze czosnek pomoze ma dzialanie bakteriobojcze i chyba nie jest szkodliwy dla dzidzi. ja zawsze lecze sie czosnkiem na katar odcinam koncowke i do nosa. wiem wiem brzmi obrzydliwie ale pomaga i na kanapeczke. pycha

neska210 Ja polecam herbatke ze świeżego imbiru z miodem i cytrynką(imbir jest antybakteryjny i łagodzi ból gardła) w dzień a wieczorem mleko z czosnkiem i miodem. Mi te miksturki pomagają exspresowo. Na kaszel sok z buraka burak starty z miodem trzeba to chwile podgrzewac na ogniu ale nie zagotować. babciowe sposoby ale nadal pomagają Zdrowia życze ;-)

Ostatnia edycja:
Na bolace gardlo polecam wode z sola:-D. Do pol szklanki cieplej wody wsyp lyzeczke soli:-). Poczekaj az ostygnie i wyplucz tym gardlo, ale wyplucz a nie pij:p.
Gorace mleko z miodem, maslem, czosnkiem.
Co jeszcze moze pomoc... Duzo witaminy C. Wiec polecam kanapeczki z czerwona papryka:-).
Ja zadko choruje a jak juz to czekam az samo przejdzie... Wiec sie raczej nie nadaje na "domowego lekarza":-D
Ale mimo wszystko zdrowka duzo duzo zycze:-):-)

Aniu a czy tobie jakis lekarz powiedzial,ze to co czujesz to nie sa ruchy dziecka ???
neska woda z sola albo troszke soli na lyzeczce..wiem,niedobre i moze cofnac,ale czy sa jakies tabletki dla nas,to ci nie powiem..:no::sorry:

Tak Madlen:-) pytalam mojego gina jak na wizycie bylam. I powiedzial mi ze raczej cos mi sie pomylilo :sorry:
A teraz to juz ktorys dzien pod rzad czuje wieczorkami:-):-D.
Ide spac. Milej i spokojnej nocy Mamusie:-).
I caluje w Bebzolki:-D

reklama
Aniu dziwne :no:
ale skoro ty czujesz,to znaczy ze to sa ruchy..ja teraz tez poczulam szybciej..jeszcze nie sa takie mocne i czeste,ale dziecko daje znac ze jest :tak:
tez myslalam,ze to za wczesnie i pyt.kolezanek ,ktore maja wiecej niz dwojke dzieci,czy to mozliwe..to powiedzialy,ze tak..bo tez tak szybko czuly..z kazda kolejna ciaza ruchy dziecka sa wyczuwalne szybciej :tak:;-):happy:

Do góry