reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
w pierwszej cizay,ruchy sa pozniej niz w kolejnych..ja mialam dopiero w 18tc..
i pamietam,ze na poczatku jak mi sie corcia poruszyla,to nawet nie wiedzialam,ze to jest ruch mojego dziecka..ale jak sytuacja sie powtorzyla,to juz maialm pewnosc,ze moj skarbek dal znac mamusi..:tak:

dziewczyny doczekacie sie ,jeszcze troszke ;-)

Vivienne a ktory ty tydzien teraz? Napewno to maluszek.

A ja sie chwale:-D:-D pare dni temu pisalam ze to raczej jelita, a dzis jestem pewna ze to Maly :-D:-D. Leze na boczku sobie oczka sie zamykaja az tu nagle taki wyrazny ruch poczulam ze az sie poryczalam i mam lezki do tej pory. A pare dni z rzedutez czulam tez wieczorami i bardzo delikatne. I tlumaczylam ze to jelita bo za wczenie a tu wychodzi na to ze nie za wczesnie:-D:-D:-D

Aniu a jakie sa te ruchy ?
bo ja nie mam jeszcze takich kopniaczkow,bardziej czuje jak mi Maluch caly przemieszcza sie ..wyczuwam juz go,wiem gdzie jest..ale to jeszcze nie sa takie mocne ruchy

U mnie jest 14 tc wg OM, i jedyne co czuję to właśnie takie muskanie nieraz, czasem jest faktycznie wyraźniej niż pozostałe, myślę, że można porównać to do pracy jelit, czy coś takiego ;)

Serio serio:-)
Madlen to tak jakby "plywalo" , na smyranie i kopniaki to za wczesnie, narazie tylko raz dziennie i w jednej pozycji jak leze. Ale jakby nie patrzec to czwarta ciaza:-) Dolozyc do tego moja "suchosc" (czyt. szczuplosc) to stwierdzam, ze to mozliwe. Spytam jeszcze gina w srode czy to normalne, ale pamietam co czulam jak Laura sie w brzuchu ruszala :-D:-Di wiem ze to to:-):-)

dzieki Aniu ,bo juz myslalam ze czujesz kopniaczki..a takie plywanie to ja tez czuje,juz od jakiego czasu...najpierw bylo raz ,2razy dziennie i tez nie codziennie a teraz to juz caly dzien,no chyba ze spi,ale dzisiaj pospalismy troszke w ciagu dnia,to jestesmy wyspani i teraz Maluch wierci sie ..czuje jak mi plywa po calym brzuchu :happy:

Nie nie:-) Wydaje mi sie ze na tym etapie ciazy to chyba za wczesnie na kopniaki bo nozie sa slabiutkie znaczy takie malutkie i delikatne.
Haha Madlen to wychodzi na to ze teraz razem sie upewniamy:-D ze to napewno to :-)

Z Laura w okolo 20 tygodniu zmienialam gina i jak mnie sie spytal czy juz czuje ruchy to powiedzialam mu ze nie wiem :-D ze chyba tak. Wtedy juz chyba nawet delikatne kopniecia i smyrania raczka czy nozka czulam. Powiedzialam mu co odczuwam i jak i powiedzial ze dobrze ze to to:-).

I teraz jeszcze bardziej sie wizyty nie moge doczekac:p
Ide spac juz:-)
Dobranoc buziam w brzuszki:-*

reklama
Aniu na kopnaiczki to za wczesnie,wiem..dziecko ma jeszcze sporo miejsca i jest maluskie..
ja juz teraz mam pewnosc,ze to moj Maluch,ale jakis czas temu nie bylam pewna,wydawalo mi sie za wczesnie..,bo to bylo jakies 2-3tyg.temu
dobranoc ;-)

Do góry