reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Witajcie;-).

U mnie noc nieprzespana jakaś bezsenność mi dokucza w tej ciąży:-( za to mój synek nareszcie nie męczył się w nocy z kaszlem i katarem (dziś idę wypożyczyć z apteki inhalator i będzie się leczył) póki co bierze syrop mucosolvan :sorry2: bo kaszel ma okropny chyba ja mam słabszy niż on. Bidulek mój:-(.

4madlen- masz termin na 1 tak jak ja ale na suwaczku tydzień do przodu;-).Jak to możliwe? Ja miałam @ ostatnią 24.02.

reklama
Dokładnie tak wcześnie wyszedł pozytywny. Aż byłam w szoku. Na początku oczywiście kreska była bledsza niż teraz ale i tak była na tyle mocna i wyraźna że nie musiałam jej szukać:) ani się zastanawiać:) Dodatkowo to 1 cykl starań dlatego ciągle nie mogę uwierzyć:)

witam :-)
lady_blue GRATULUJE II KRESEK !!! :happy2:,u mnie tez byla widoczna przed terminem @..balda,ale bylo ja widac wyrazanie ;-)
marcia za ciebie caly czas trzymam &&&&&& ;-)
MamaPatryka dobrze,ze mlodemu przechodzi :tak:
ja dzisiaj tez zle spalam..i goraco mi w nocy bylo..chociaz wcale za cieplo na dworzu nie jest,dopiero jak otworzylam okno,to zasnelam..oczywiscie maz sprzeciw,bo zimno jest..no trudno..musi wytrzymac :tak::-D
rano pojechal na rybki,dzieci jeszcze spia, sniadanko juz zjadlam,chociaz musialam sie zmusic,bo jakos apetytu nie mam,a teraz pije mala kawke i biegam po BB ;-)

cześć dziewczyny, można dołączyć...? ;)

z kalkulatorów termin wychodzi mi na 12 grudnia :)

też testowałam wcześnie, druga kreska pojawiła mi się już 25dc (a cykle mam około 30dniowe). wczoraj powtórzyłam test sikany i 2 kreska już wyraźna, do tego beta 80,2 - czyli zgodnie z moimi przewidywaniami, 4 tydzień... :)

witam :-)
lady_blue GRATULUJE II KRESEK !!! :happy2:,u mnie tez byla widoczna przed terminem @..balda,ale bylo ja widac wyrazanie ;-)
marcia za ciebie caly czas trzymam &&&&&& ;-)
MamaPatryka dobrze,ze mlodemu przechodzi :tak:
ja dzisiaj tez zle spalam..i goraco mi w nocy bylo..chociaz wcale za cieplo na dworzu nie jest,dopiero jak otworzylam okno,to zasnelam..oczywiscie maz sprzeciw,bo zimno jest..no trudno..musi wytrzymac :tak::-D
rano pojechal na rybki,dzieci jeszcze spia, sniadanko juz zjadlam,chociaz musialam sie zmusic,bo jakos apetytu nie mam,a teraz pije mala kawke i biegam po BB ;-)
Dziendobry ja tez juz po zmuszonym sniadaniu nigdy go nie jadalam ale tabletek nie biore na pusty zeladek ,apropo tej kawy cos slyszala ze powinno sie po zakoczonej kawie wypic szklanke wody wiecie cos o tym?
lady_blue- Gratuluje kresek i witam :-)
Ale sie wczoraj usmialam nie zadazalam nad dziewczynam i ten tlok supi i zrozumialam tyle co nic :-D i wyszlo mi ze w 15 minut kobieta zaszla w ciaze w 30minut wybrala imie w 1godzine
urodzila a w 2 godziny ze pokoik zrobila :-D a po 2,5 godzinach dostala@ .Jeszeraz przepraszam co 20 minut czytalm troche dzieci mi tu szalaly i sie pogubilam -Trzymam za wszystkie kciuki ,ktore nie testowaly jeszcze i oby nas tu tyle zostalo co teraz i jeszcze wiecej prosimy :tak::tak:.Mozna by bylo powoli robic liste grudniowek bo sie pogubimy potem narazie terminy z kalkulatora potem z usg co wy na to?
risa-Witamy i mam nadzieje ze spedzisz tu mile 8miesiecy i Gratulacje

Ostatnia edycja:
risa pewnie,ze mozna witaj i gratuluje !!!!
kinga ja pije rozpuszczalna z mlekiem i cukrem ;-) poki mi smakuje to bede pila..nie chce za duzo myslec,co wolno a co nie..bo sfiksuje .wczesniej jak bylam w ciazy,nie mialam neta i bynajmniej nic nie czytalam i nie panikowalam,teraz tez nie chce wariowac ;-)
a mnie troche matrwi,ze mi mdlosci ustaly..:-(,z jednej strony ciesze sie,a z drugiej..wiem,ze kazda ciaza inna,ale ..boje sie..jedynie mam ten dziwny smak w buzi i duzo sliny,no i brak apetytu..
a macie moze wyczulony wech? i jak u was jest z seksem ?,bo u mnie jakis zanik :zawstydzona/y:

risa pewnie,ze mozna witaj i gratuluje !!!!
kinga ja pije rozpuszczalna z mlekiem i cukrem ;-) poki mi smakuje to bede pila..nie chce za duzo myslec,co wolno a co nie..bo sfiksuje .wczesniej jak bylam w ciazy,nie mialam neta i bynajmniej nic nie czytalam i nie panikowalam,teraz tez nie chce wariowac ;-)
a mnie troche matrwi,ze mi mdlosci ustaly..:-(,z jednej strony ciesze sie,a z drugiej..wiem,ze kazda ciaza inna,ale ..boje sie..jedynie mam ten dziwny smak w buzi i duzo sliny,no i brak apetytu..
a macie moze wyczulony wech? i jak u was jest z seksem ?,bo u mnie jakis zanik :zawstydzona/y:
Z sexem tez znanik .
Ja z synem w ciazy nie mialam mdlosci
Ja tez sie wpisalam na liste nie popatrzam ze sa piekne nowe tematy :-)

kinga jakie dlugie mialas cykle ?,bo termin z kalku.wychodzi nam ten sam,a z suwaczka,twoja ciaza jest tydzien mlodsza

u nas też jakoś bezseksowo, mnie automatycznie odrzuca, nawet o seksie nie myślę teraz. chyba na razie za bardzo się boję, że skurcze macicy mogłyby zaszkodzić, B nie naciska i też woli dmuchać na zimne, więc myślę, że pożyjemy w małym celibacie do pierwszej wizyty.
wydaje mi się, że może jak upewnię się, że maleństwu nic nie grozi i dostanę zielone światło od gina wróci mi ochota...

też u was tak szpetnie od rana? w Poznaniu strasznie mokro, pada co chwilę, nawet pies na dłuższy spacer nie dał się namówić. trochę się martwię, bo B z teściem pojechali do moich rodziców obejrzeć dom (przeprowadzamy się w moje rodzinne strony na początku lipca), droga paskudna, a to jednak 300km.

od kilku dni, zanim jeszcze zrobiłam test, czuję lekkie pobolewanie w podbrzuszu. jak na okres, ale w dużo słabszym natężeniu. pewnie macica się zaczyna rozciągać i pewnie nie mam się czym martwić... ale to moja pierwsza ciąża, wyczekana od roku, trochę się jednak martwię...

reklama
Do góry