reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Babeczki a jak tam u was z nudnosciami? Bo ja nie mam narazie i mam nadzieje ze ta druga ciaze rownie bezobjawowo (poza nrzuchem oczywiscie) przejde.
oby sie udało :) najgorsze są te wymioty.... jeszcze nudnosci ok, ale nie zeby zwracac ;[;[ ;p
a w pierwszej db sie czułas?

percia a kiedy masz termin @? moze to tylko plamienie jakies?

reklama
Aleście się rozpisały.Super.:-)
Mnie też wysypało,tylko ja często przed @ mam jakieś świństwa,więc już nie wiem.:sorry:Drinki i piwko lubię,a tu w Niemczech,niestety,w knajpie ciężko o piwo z sokiem,więc kupuję piwko czasem w butelce i syrop malinowy w polskim sklepie.
Co do wieku,ja rocznik 88, Sarę urodziłam jak miałam 21 lat,więc też raczej młodo i moja rodzina była niespecjalnie zachwycona..wiecie jak to jest,"A co ze studiami?MAtko Boska!!Skończysz w pieluchach i w gównach,bo ci następnego dzieciaka nadmucha!!" haha moja babcia :-D:-D Ale dzisiaj kocha Sarunię nad życie,tak samo jak wszyscy.
A co do karmienia,ja karmiłam piersią tylko miesiąc,wiem,że wiele kobiet to lubi i że to dobre dla dziecka,ale ja miałam zanik pokarmu,a poza tym bardzo źle to wspominam,naprawdę.Przerzuciłam ją na butlę i od 3 miesiąca przesypiała mi praktycznie całe noce.Do dzisiaj.:tak:
Ja spokojnie na sądny dzień @ czekam,czyli wychodzi jakoś 5.04 dopiero,ale mam nadzieję,że "ciotka"zrobi sobie 9-miesięczny urlopik ...może na Hawajach,stamtąd daleko do mnie.:-D:-D
Też zaczęłam dziś przeglądać pokoiki dziecięce,łóżeczka itp...Moj P. patrzył na mnie jak na nienormalną i pytał czy już ma zacząć składać zamowienia na gofry z bitą śmietaną o 2 w nocy (w 1 ciąży parę razy go goniłam tak po nocach):-D:-D Heh..

termin mam na 4-5 kwietnia..ale brzuszek mnie boli dzis caly dzien ale to nie jest bol taki jak zawsze...;( juz zwątpilam..;(

Przydałby się jakiś wątek typu :przedstawiamy się.
Np.:
Nick:
Imię:
Skąd jestem:
dzieci:

A później jak już wszystkie będziemy pewne to chyba Motylek chciał zrobić listę mam grudniowych wtedy sobie wpiszemy np tak:
MamaPatryka89
termin wg USG 1.12.2012r
oczekuję :synka- Filipa/córkę- Zosię/niespodzianki

Faktycznie jesteś młodsza o 3 latka. My tak samo mamy mały pokoik i nie wiem jak to zrobić zeby moja dwójeczka tam się zmieściła.
Pewnie wyjdzie tak,że mój B. będzie spał w dziecięcym pokoiku (bo chrapie niemiłosiernie) a ja z dzieciaczkami w większym ;-).
Jeszcze zobaczymy jak to będzie...

Szukam właśnie rowerka biegowego dla mojego synka... ;-)

percia: spokojnie:D wiem jak to brzmi ;p ja tez sie denerwuje ;)

wiara: ato mialas szczescie ;d bo ja mialam wszystko, lacznie z kamieniami na nerkach ;d

karotka; tez mialam 21 lat ;) rok przerwy w studiach musialam robic, ale w tym roku mam nadzieje sie obronie ;) hehe ciąża to nie wyrok przeciez ;) moj tata nie byl zachwycony ale przecież szkole mialam skonczona wiec co za problem, dzis jest zakochany w malej ;) babcie tez, i prababcie ;) hehe :) a studia zawsze mozna skonczyc :) a ty przerwałas nauke ? :)
ja juz stwierdzilam ze sie pomecze, a w tym roku zdawalam pierwsza sesje po porodzie i nie mialam zadnej poprawki ;d chyba dziecko dziala motywujaco :D haha ;)

jedna reke juz pomalowalam :p ale od drinka troche mi sie kreci wiec chyba będe miec jedne paznokcie pomalowane a drugie nie :p

mamapatryka: to zaczynaj, przedstwa sie :D :)zaraz CI wkleje fotke ktora kiedyz znalazlam na necie, maly pokoik dla dwojki dzieci
jak znajde :D
znalazlam, takla sypialka dla dwojeczki :) mi sie spodobalo :)
ja szukam dla Malej rowerka ale takiego z szelkami jeszcze ;D bo ona sie ciegle wierci ;p ale są drogie..

czy nikogo nie ma? :))) ja sie nudze to akurat cisza jest ;d hehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No i kolejny temat niebawem musi powstać- Urządzamy pokoik dla maluszka.

ja taki miałam z szelkami chociaż się nie wiercił tak - na urodziny mu samochodzik na akumulator sprawiliśmy więc o rowerku zapomniał;-)

No i kolejny temat niebawem musi powstać- Urządzamy pokoik dla maluszka.

ja taki miałam z szelkami chociaż się nie wiercił tak - na urodziny mu samochodzik na akumulator sprawiliśmy więc o rowerku zapomniał;-)

ja dla Małej juz mam wybrany pokoik :) czekam tylko az domek stanie wreszcie :D
ooo super :) hehe to pewnie ma radoche z samochodu:D moja jest za mała :D jeszcze nie wie o co chodzi dlatego szelki niezbędne :D

dzień dobry dziewczynki... ja tak po cichutku z małą nadzieją tu się pojawiam:)chociaż ostatnia @ byla 8.03 ale staralismy sie wstrzelic z przytulankiem w dni plodne:) i tak z małą nadzieją tu zaglądam...mam nadzieje ze 4.04 @ sie nie pojawi .. i Gratulacje wszystkim pewniaczkom:)

Bede trzymac kciuki, moze to plamienie to tylko chwilowe:-)

QUOTE=madlen79;8402782]Kinga bo co tutaj wchodzilam to wiecznie cisza ,a teraz chwile mnie nie bylo i bynajmniej mialam co czytac ;-)
macie moze taki jakis dziwny smak w buzi ?? ,bo ja juz nie wiem jak sobie znim radzic..a sliny mam tyle,jakbym miala slinotok :szok::-D

Ja mam dziwny metaliczny smak w buzi, czasami slinotok a czasami sucho jak na pustyni:-p
no wlasnie jakie jestescie roczniki ?,bo ja ten co przy nicku..;-)[/QUOTE]

Przydałby się jakiś wątek typu :przedstawiamy się.
Np.:
Nick:
Imię:
Skąd jestem:
dzieci:

A później jak już wszystkie będziemy pewne to chyba Motylek chciał zrobić listę mam grudniowych wtedy sobie wpiszemy np tak:
MamaPatryka89
termin wg USG 1.12.2012r
oczekuję :synka- Filipa/córkę- Zosię/niespodzianki

Swietny pomysl wtedy wiecej sie dowiemy o sobie

UPS nieudalo mi sie to wielocytowanie:angry::angry::angry::angry::angry:

;-)

reklama
Do góry