reklama
Fiolka_130
Fanka BB :)
Nathani super :-)
A ja mam pytanie, może będziecie wiedzieć.
Jutro jadę do ortodonty. Jest tam pomieszczenie RTG gdzie robi się
prześwietlenia zęba.
Często pomocnica orto. zaprasza mnie tam na ściągnięcie gumek
a potem idę do gabinetu.
Zastanawiam się czy może to mieć jakiś negatywny wpływ? Upomnieć ich że nie chce tam wchodzić ?
A ja mam pytanie, może będziecie wiedzieć.
Jutro jadę do ortodonty. Jest tam pomieszczenie RTG gdzie robi się
prześwietlenia zęba.
Często pomocnica orto. zaprasza mnie tam na ściągnięcie gumek
a potem idę do gabinetu.
Zastanawiam się czy może to mieć jakiś negatywny wpływ? Upomnieć ich że nie chce tam wchodzić ?
Noukie
Majowa mama 2007
Fiolka na wszelki wypadek powiedz, ze jestes w ciazy jak beda chcieli Cie tam zaprowadzic;-)
Nathani wiesci super i oby tak dalej;-)
Madlen79 kciuki zacisniete
A ja mialam sie polozyc i przypomnialo mi sie, ze maly jutro do przedszkola ma prezenciki dla dzieci zaniesc i musialam spakowac 27 paczuszek z napojem, ciastkiem i mala zabawka
Nathani wiesci super i oby tak dalej;-)
Madlen79 kciuki zacisniete

A ja mialam sie polozyc i przypomnialo mi sie, ze maly jutro do przedszkola ma prezenciki dla dzieci zaniesc i musialam spakowac 27 paczuszek z napojem, ciastkiem i mala zabawka

G
goko
Gość
nathani SUPER WIADOMOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sarka
trójkowa mama
nathani suer wieści:-) a co powiedział na te mdłości? pytałaś? mówiłaś że życ ci nie dają
a 14 lipiec to nie będzie za póżno na genetyczne, przeciez to bedzie gdzieś 16 tydz.A to się chyba do 14 jakoś daje pomierzyć.....hmm
kiss oj to bardzo przykre:-( chyba te jego obawy o których nie mówi tak go przyćmiły ze nawet nie wie jaką przykrość ci tym zrobił!
To tak ja Ty byś mu teraz w odwecie powiedziała że żałujesz że to dziecko masz z nim nie z innym
4madlen powodzenia jutro
bulkasia to pewnie szefowa mysli że jej zaraz uciekniesz dlatego tak zareagowała...mówiłaś od razu że do listoada chcesz zostać? ale pewnie i tak bierze pod uwage jakieś L4 po drodze i dlatego jj nie po nosie. Mi w ostatniej ciaży tez nie gratlowała ale to oschła wstrętna baba była/jest, teraz jestem sobie sama szefową
idę myc podłoge...

kiss oj to bardzo przykre:-( chyba te jego obawy o których nie mówi tak go przyćmiły ze nawet nie wie jaką przykrość ci tym zrobił!

4madlen powodzenia jutro

bulkasia to pewnie szefowa mysli że jej zaraz uciekniesz dlatego tak zareagowała...mówiłaś od razu że do listoada chcesz zostać? ale pewnie i tak bierze pod uwage jakieś L4 po drodze i dlatego jj nie po nosie. Mi w ostatniej ciaży tez nie gratlowała ale to oschła wstrętna baba była/jest, teraz jestem sobie sama szefową

idę myc podłoge...
Majja
Fanka BB :)
Witam wszystkie ciężarówki
cieszę się, że u was wszystko ok 
bulkasia szefowa płaci za ciebie tylko pierwszy miesiąc a potem przejmuje cię zus.
nathani Sarka ma rację badania prenatalne są możliwe tylko w odpowiednim czasie, potem nie mają sensu, mianowicie:
Nieinwazyjne badania prenatalne wykonujemy:
11 – 13 tydzień – Test PAPP-A + USG (pomiar NT+ NB+ DV+ TV+ FMF angle+ przepływ w tętnicach macicznych)
15 - 17 tydzień – Test Podwójny i Potrójny lub
15 - 17 tydzień – oznaczenie AFP
15 - 20 tydzień – Test zintegrowany
Ja miałam robionę parę dni temu (bad.prenat + test Pappa ) i lekarz mnie przestrzegł, że nie mogę przegapić terminu, bo potem już ich nie można zrobić.
bulkasia szefowa płaci za ciebie tylko pierwszy miesiąc a potem przejmuje cię zus.
nathani Sarka ma rację badania prenatalne są możliwe tylko w odpowiednim czasie, potem nie mają sensu, mianowicie:

Nieinwazyjne badania prenatalne wykonujemy:
11 – 13 tydzień – Test PAPP-A + USG (pomiar NT+ NB+ DV+ TV+ FMF angle+ przepływ w tętnicach macicznych)
15 - 17 tydzień – Test Podwójny i Potrójny lub
15 - 17 tydzień – oznaczenie AFP
15 - 20 tydzień – Test zintegrowany
Ja miałam robionę parę dni temu (bad.prenat + test Pappa ) i lekarz mnie przestrzegł, że nie mogę przegapić terminu, bo potem już ich nie można zrobić.
Ostatnia edycja:
reklama
Nic się nie bój Gryzoń, z tego co pamiętam to się robi do 13 tydzień + 4 dni (albo nawet + 6 dni), więc mieścisz się w terminie :-)
A co do badań 15-17 tydzień lub 15-20 tydzień to pierwsze słyszę. Słyszałam że drugie prenatalne tzw. połówkowe się robi miedzy 18 a 22 tc, a potem trzecie coś koło 30 tc, ale o tych testach i oznaczeniu AFP to nie słyszałam jeszcze
A co do badań 15-17 tydzień lub 15-20 tydzień to pierwsze słyszę. Słyszałam że drugie prenatalne tzw. połówkowe się robi miedzy 18 a 22 tc, a potem trzecie coś koło 30 tc, ale o tych testach i oznaczeniu AFP to nie słyszałam jeszcze