reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Dzień dobry dawno mnie tu nie było ale przygotowuje sie do swojego ślubu kościelnego i malo mam czasu żeby tu zaglądać wiecznie coś Nathani gratuluje :-) Madlen jednej i druiej życze powodzenia:tak: Witaj Kabeska my sie chyba nie zanamy;-)ide poczytać co sie u was dzialo milego i udanego dnia wszystkim:happy2:

reklama
Czekam na Wasze wyniki usg... do 14.06 sama dostanę szału z niepewności... a do tego jakaś płaczliwa się zrobiłam... wkurza mnie to i płaczę jeszcze bardziej:baffled:

Dzień dobry :-) Ale naskrobałyście - myślałam, że już nie nadrobię ;-) Ja dalej smarkata. Wczoraj nie poszłam na praktykę i dziś też. Nie ma sensu stać i się męczyć. W dodatku wczoraj byłam zmuszona wziąć apap bo mi głowa pękała. Miki śpi a ja podczytuję.
Kiss przykre to co powiedział ci mąż. Myślę jednak tak jak dziewczyny, że on poprostu potrzebuje czasu. Dziwnie się w waszej rodzinie poskładało, że każdy ma po 2 dzieci i pewnie nie chciał się wybijać. Minie troszkę czasu i będzie przeszczęśliwy. A ty moja droga ciesz się i nie smutaj. Zawsze możesz się tutaj wygadać a my chętnie wysłuchamy :tak:
Bulkaasia nieładnie się szefowa zachowała. Jeszcze faceta bym zrozumiała ale kobitę? Uśmiech na twarz i rób swoje, ciesz się ciążą i nie zamartwiaj reakcją szefowej :tak:
Nathani gratuluję udanej wizyty ;-) Ja też mam 14 wizytę.
Gryzoń ja będę prawie w 14 tyg jak pójdę na dokładne oglądanie maluszka ale tak kazał mi przyjść lekarz więc tego się trzymam a nie wytycznych z neta :tak:
Ankka możesz rozpieszczać dziecko do woli i nikt nie ma prawa ci nic powiedzieć :tak: A to, że się martwisz jest w twoim przypadku zrozumiałe. Myśl jednak pozytywnie teraz jeden maluszek niebawem drugi a Zuzia będzie nad wami czuwała :tak:
Ruda-iza "Rozwój zębów rozpoczyna się już w pierwszym miesiącu życia płodowego dziecka, kiedy to z nabłonka ektodermalnego powstaje listewka zębowa.
W drugim miesiącu z tzw. pierwotnej zaczyna się tworzyć 20 zawiązków zębów mlecznych, około 4 mca z tej samej listewki rozwijają się zawiązki pierwszych trzonowców stałych. Między szóstym a ósmym miesiącem życia płodowego z listewki zębowej wtórnej powstają zawiązki siekaczy, kłów i przedtrzonowców stałych. Zawiązek drugiego zęba trzonowego stałego tworzy się w 6 miesiącu życia dziecka, a trzeciego w 5 roku." Nie wiem natomiast czy my mamy jakiś wpływ na to co się dzieje z ząbkami czy nie.
Madlen79 i 4Madlen zaciskam kciuki za wizyty i czekam na wieści :tak:
Jeżeli o kimś zapomniałam to bardzo przepraszam ale było tego strasznie dużo :blink:

Ciril-ja mam tak samo jak małe dziecko jak ktoś mi coś powie nie po mojej myśli to lzy mi w oczach stają i głupio mi sie robi bo przecież nie mialam tak nigdy ale co poradzić staram sie nad sobą panować i wtedy myśleć o czymś radosnym czasami pomaga jeśli chodzi o badania genetyczne to ja mialam usg genetyczne w 12 tyg+6dni i test pappa też mi wtedy zrobili A nastepne usg mam mieć między 16 a 20 tygodniem ciąży i ostatnie okolo 30 tygodnia

Dzień doberek:-)

Ja dzisiaj rano jakoś niespecjalnie się czułam, ale już mi na szczęście przeszło:-) jestem dwa dni u mamy, bo Męża i tak nie ma, więc po pracy pójdę do CH kupić sobie jakiś stanik, bo wszystkie za małe:-p i jeszcze prezent dla chrześniaka na Dzień Dziecka:tak:

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze i gratuluję tych już odbytych:-)

Jakoś dziś nie mam weny:confused:

W piątek jedziemy do Zakopanego (oczywiście bez Męża, bo jest na delegacji) i ponoć ma być beznadziejna pogoda, ale staram się nie sugerować, bo wczoraj patrzyłam to miało lać, a już dziś nie ma padać tylko ma być chłodniej:confused: ale co tam ważne, że w inne miejsce pojedziemy i odpocznę mam nadzieję troszkę -> dlatego też zabieram siostrę, żeby mi przy Bartku troszkę pomogła:-p a i tak wszystko jest już opłacone:tak:

Ostatnia edycja:
wpadam na chwilke,przywitac sie z wami :-)
nathani gratuluje udanej wizyty :happy2:
4madlen powodzenia ;-)
kabeska &&&& za twoje usg :tak:
cala reszte pozdrawiam..
pzrepraszam,ze nei czytam i nie odpisuje kazdej ,ale skupienie u mnie dzisiaj zerowe :zawstydzona/y:
wieczorem dam znac,mam nadzieje ze bede miala tylko dobre wiesci :tak:;-)
buziaki i milego dnia :-)

Hej, nie nadrobię Was:dry: u mnie odpukać dobrze (jeszcze raz odpukać) :-D
Zaraz jadę do ortodontki i mam nadzieję że nic mi się dziać nie będzie u u niej na fotelu :sorry:
Pozdrawiam :*

Heloł

Antonio śpiocha, ja kończę prezentację.

Dziś byłam na badaniach i niestety zemdlało mi się.
sorry2.gif
Niby czułam się dobrze, nawet panią pochwaliłam, że taka delikatna i nawet wkucia nie poczułam. Dużo miałam zleconych badań więc i krwi trochę ze mnie trzeba było ściągnąć. I tak sobie siedziałam spokojnie, niby wszystko ok i tylko pamiętam jak pielęgniarka zapytała "o nie chce lecieć, dobrze się pani czuje?" I film mi się urwał, ocknęłam się na kozetce. Głupio mi trochę bo się straszne zamieszanie zrobiło.
sorry2.gif
Na szczęście już ok.

bulkaasia a moja stwierdziła, że się bardzo cieszy, że jestem w ciąży bo nie będzie mnie w placówce przez ok. 2 lata (czyt. nie będzie mnie oglądać). Co akurat mnie nie zaskoczyło bo nie pałamy do siebie zbytnią sympatią. Fajnie by było gdyby z tych naszych ciąż cieszyli się wszyscy dookoła i szkoda, że tak nie jest. Z mojej obecnej cieszy się tylko mój mąż, reszta rodziny nie wyraża się zbyt pochlebnie na nasz temat.
kiss tulę mocno, mam nadzieję że facet szybko oprzytomnieje.
nathani super wieści, gratulacje. :-)
Fiolka wydaje mi się, że niebezpieczeństwo jest tylko wtedy gdy aparat działa czyli de facto robi prześwietlenie ale na twoim miejscu powiedziałabym otwarcie, że się boisz tam wchodzić bo jesteś w ciąży.
kabeska trzymam kciuki!

Witajcie kochane.

Ale naprodukowalyscie od poniedzialku. Nie wiem czy was nadrobie.
U mnie bylo troche nerwowo.
W poniedzialek wieczorem jak bylam w toalecie, zauwazylam na papierze rozowawa plame- ni to blada krew ni sluz. I sie troche przestraszylam. Ale jako ze zdarzlo sie to tylko raz i tylko jedna plama, nie pojechalam na IP. Postanowialam dostac sie we wtorek do mojego lekarza i zapytac sie go o to.
Ale niestety nie mialam wczoraj szczescia i moj lekarza byl strasznie oblegany, nie bylo jak mnie wcisna. Troche sie wkurzylam wiec zadzwonilam do innego lekarza. Udalo mi sie dostac termin na dzisiaj na 10. Wczesniej zastanawiam sie czy nie wybrac tego lekarza, bo on pracuje w szpitalu w ktorym chcialabym rodzic.
Wiec dzisiaj rano mialam nadprogramowa wizyte i suuuper :)
Zrobil mi juz USG genetyczne przez powloki brzuszne i wszystko pieknie widzialam. Z dzidzia wszystko w porzadku. Widzialam juz glowe, raczki, nozki i oczywiscie slyszlam serduszko. Straszie ruchliwy byl bo fikal nogami ze hej. Cudowny widok !!!
Moja dzidzia ma juz 4,5 cm. I wyglada na to ze wszystko jest w najlepszym porzadku.
Co do tego plamienia mnie uspokoil i ze wszystko tam w srodku jest w porzadku.
Zdecydowalam ze juz zostane przy tym lekarzu, bo bardzo mily i sympatyczny a do tego slyszalam ze bardzo dobry specjalista.
Mialam isc na usg genetyczne 8-go czerwac do mojego poprzedniego lekarza, ale odwolam wizyte, bo przeciez juz dzisiaj zrobili mi te badanie.

"Wizytujace" dzisiaj - czekam na tak dobre wiesci od was jak moje. 3mam kciuki.

Wrzucam zdjecia...img046.jpgimg047.jpg o ile uda mi sie to zrobic.

reklama
Do góry