reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

sarka -pomógł czopek na dolne sprawy;-)
kiss - wiem, że ci ciężko ale daj mu czas, faceci trawią dłużej
joanna - mam obciążony wywiad 9 3 ciąze obumarłe ,, skracanie sie szyjki macicy z dziewczynkami szew okrężny zakładany )

reklama
kiss przykre to..
moj M.z kolejna ciaza jest bardziej dojrzaly..i gdyby nie moje problemy z krwia,to pewnie chcialby jeszcze dzieci..
idealem nie jest,tez ma swoje za uszami..ale az taki zly nie jest..
wkoncu dziecko to wspolna decyzja i jesli nie bylo zabezpieczenia,to 'wina' lezy po obu stronach..
a tak swoja droga Kiss to facet ma tutaj duzy wplyw na to czy kobieta bedzie w ciazy,czy nie..i dlaczego to ty masz lykac anty dla jego przyjemnosci..mogl tez sie zabezpieczyc...achhh ci faceci..z nimi zle,a bez nich jeszcze gorzej..
a u nas chyba cisnienie sie zmienia,bo zaczyna mnie bolec glowa...jak nie mdlosci,to bol glowy..:wściekła/y:

kiss to bardzo przykre ze maz tak podchodzi do Waszej ciazy. Ale nie martw się, na pewno to sie odmieni.
Co do tabletek to ja nie dosc ze nie mialam ochoty na sex to bylam tak naladowana-ciagle zła, jakbym mogla to bym wszystko i wszystkich rozniosla. I chociaz moja ciaza byla planowana to nie wyobrazam sobie sytuacji gdyby moj narzeczony powiedzial ze to moja wina. Hmm z moim charakterkiem to by sie bal cos takiego powiedziec :laugh2:
Ciesz sie z dzidzi :) wszystko sie ulozy ;*

no u mnie się pomału rozkręcają nudności:baffled:
słucham na tubie starych kawałków z mej młodości na poprawę humorku:tak:
jak ja sie nie mogę doczekać farbowania włosów! wracam do jasnego blondu. Farby już upatrzone :-)

Człowiek jak wróci z pracy po 23 i nie zajrzy to kurczę, taki w plecy z tymi postami Waszymi ;)

Taka myśl mnie naszła, że zawsze uważałam trójkę dzieci za optimum i moje marzenie, sama mam dwójkę rodzeństwa i chciałabym powtórzyć ten wynik :) Póki co zaczynam powoli 4 mc pierwszej ciąży, i oby nie było z nią problemów, choć dzisiaj mnie coś kuło w lewym boku. No i ciśnienie spada... :/

Kiss rzeczywiście przykre tak nie mieć wsparcia - ale masz nas :))))
Ja mialam tak samo z tabletkami ale zamieniłąm je na krążki i o wiele się poprawiło :)
Może spróbuj za dłuuuuużżżżssszy czas jak już będziecie się chcieli zabezpieczac :)

Człowiek jak wróci z pracy po 23 i nie zajrzy to kurczę, taki w plecy z tymi postami Waszymi ;)

Taka myśl mnie naszła, że zawsze uważałam trójkę dzieci za optimum i moje marzenie, sama mam dwójkę rodzeństwa i chciałabym powtórzyć ten wynik :) Póki co zaczynam powoli 4 mc pierwszej ciąży, i oby nie było z nią problemów, choć dzisiaj mnie coś kuło w lewym boku. No i ciśnienie spada... :/

Też zawsze chciałam trójkę, też mam dwójkę rodzeństwa. Ale nie wiem jak mieszkaniwo się pomieścimy.
My tez zaraz wchodzimy w 4ty miesiiąc pierwszy raz i też boli mnie brzuchol cały już trzei dzień - ale wiesz co mam wrażenie że to po prostu się rozciąga wszystko bo czuje jak wychodzi ten brzuch na zewnątrz i do góry już :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Też czuję ostatnio że się wszystko rozciąga, ale to kucie to takie w środku było, z tym, że z rana i myślę, że to kwestia jedzenia/nie zjedzenia i się nie martwię. Niedawno skończyłam aplikować luteinę, bo z początku miałam większe kucia w podbrzuszu. Idę w piątek do swojego doktora i zobaczymy, co się uda zobaczyć :)

Fiolka ja również łączę się w bólu , moje mdłości też są raczej popołudniowo-wieczorne chociaż nie zapeszając jest ich coraz mniej :-) Ale też odliczam czas do magicznego 12 tyg:happy:

liwus oby u ciebie w tym magicznym 12tc mdlosci odeszly..bo mnie jakos nie chca opuscic..:no:
dzisiaj co zjem ,to laduje w wc..:wściekła/y:
viviene w ktorym tc jestes ?? zrob sobie suwaczek ;-)
bulkasia jak rozmowa ?,mam nadzieje ze az tak zle nie bylo ;-)
kiss wszystko ulozy sie,tylko daj M.wiecej czasu..:tak:

reklama
Witam się po pracy. Tak jak myślałam, moja szefowa nie była zachwycona ciążą, nawet mi nie pogratulowała tylko powiedziała, że jestem dorosła i chyba wiem na co się zdecydowałam i mam jej dać jak długo będę pracowała. Zrobiło mi się bardzo przykro, bo po kilku latach pracy myślałam, że sie jednak ucieszy (wiedziała, że się staramy długo).:-(

kiss współczuję Ci bardzo ale myślę, że jak brzuszek zacznie byc już widoczny to zmieni zdanie. Może teraz jest zły ale przejdzie mu i bedzie kochał to maleństwo. Jak na razie kochana trzymaj sie i pamiętaj, że zawsze masz swoje psiapsiółki na forum:tak:

ankka rozpieszczanie nie jest takie straszne, przeciez to tylko okazywanie naszych uczuć. Rozumiem twój strach ale tym razem na pewno wszystko będzie w porządku. Pamiętaj, że Zuzia czuwa nad maleństwem...

Fiolka życze lepszego samopoczucia

Fogia trzymam kciuki za pomyśle rozwiązanie spraw

Co do karmienia to córke miałam przy piersi 4 m-ce bo mi pokarm zanikł i dawałam butlę ale miałam problemy aby ssała, bo nie miałam wystarczających sutków i używałam kapturków. Zobaczymy jak bedzie teraz bo takie mam duże jak nigdy w życiu;-)

Do góry