reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Joanna zrelaksuj sie dziewczyno, bo w stresie to o nic waznego zie zapytasz gina a my czekamy na dobre wieści:) trzymam kciuki ale to tylko formalnosc bo przeciez bedzie dobrze :)))

Vivienne a ktora ta porodówka u nas taka wypasiona? Bo ja tu na miejscu nie slysze takich pochlebstw:)

A ja zaczynam sie zle czuc:( jak I trymestr byl bezobjawowy wlasciwie tak teraz cos sie zaczyna juz drugi dzien bez ustanku mam migrene... Czuje sie jakby mnie ktos wyżuł, wypluł i podeptał... Mdłości nie mam, ale takie jakies wewnetrzne wymeczenie mnie dopadlo... Rece takie ciezkie... Kregoslup sie odzywa... :( gdzies kiedys mi wpadlo w ucho o jakichs specjalnych pasach lędźwiowych dla ciężarnych, na które wniosek o wydanie pisze Gin... Znacie szczegóły? Boję sie ze mój pokrzywiony kregoslup moze sie zbunotwac bo juz mam problemy ze wstaniem z łóżka...

reklama
o! popatrz madlen a mówią że II trymestr najpiękniejszy. o pasie nic nie wiem spytaj ginka. Lepszego samopoczucia życzę:tak:

4madlen: mówią mi o tej http://www.szpital.radom.pl/Rss/o_gin_pol.html, http://badzzdrowy.pl/radom-nowa-porodowka-za-35-mln-zl/ ale nie znam opinii o lekarzach i położnych, kuzynka będzie rodzić na początku października, jeśli tu, to coś się dowiem ;)

Pasy dla ciężarnych widziałam na allegro, coś takiego: http://allegro.pl/pas-happy-mommy-ciazowy-wzmacnia-plecy-brzuch-l-i2354206738.html, nie wiem nic na temat wniosków od gina w celu zdobycia.

nathani, z sandałów polecam - co prawda nie są super eleganckie ale przewygodne - sandały firmy Nik bioform, udało mi się kupić takie na profilowanym spodzie, płaskim ale wyższym niż http://imageshack.us/photo/my-images/94/dsc01094da.jpg/ Właściwie to wymieniłam starą parę noszoną prawie 10 lat na nówkę, bo stare się już nieco ściuchały, ale co się nanosiłam to moje :) Nie miałam do tej pory wygodniejszych butów.

Co do problemów ze spaniem - nie miałam i właściwie nie mam, budzę się od kilku tygodni średnio co 2 godziny bo muszę siku, ale to właściwie jedyna niedogodność. I zdecydowanie lepiej mi się spało jak zjadłam coś tuż przed snem i wypiłam herbatę z cytryną, na głodny żołądek też mnie mdliło.

Ostatnia edycja:
OOO dziewczynki nie było nie tydzień bo cały czas gdzieś biegałam, wreszcie przechodza mdłości- czyli książkowo. Tylko wieczorem jeszcze boli żołądek, ale da się to znieść. Zaraz spróbuje troszkę nadrobić Wasze wpisy ale obawiam się że nie dam rady - tyle tego produkujecie.

Trzymam kciuki za wszystkie przed usg !!!!!!!!!!

Nathani - trzymaj się jeszcze tylko 2,5 tygodnia i będzie po wszystkim. A jak opaski?
Pamiętam jak był 10-ty tydzień i tak sobie wieczorem nad kiblem powtarzałam - jeszcze tylko 2 tyg, dam radę, to juz krótko, skoro czekałam 2 lata to 2 tyg to pikuś. I powiem Ci że nie wiem kiedy ten czas zleciał. Wcześniej się ciągnął niemiłosiernie ale te 2 tyg w mig tak więc lada chwila będziesz tryskała energią :)))))

właśnie sie zmierzyłam - startowałam z obwodu ok 76 cm - dzisiaj mam 88 :szok:
brzusio zdecydowanie widoczny, nikt juz nie ma watpliwości jak mnie widzi :)
Jest na razie taki bardziej z dołu, nie taki od samych piersi - ale czuję od kilku dni jak się tam wszystko przesuwa, i podnosi właśnie do góry. Ale nadal mam wcięcie w talii więc z tyłu nic nie widać :)
Czekałam na ten moment jak brzucholek wyskoczy do przodu - nie moge przestać się oglądać

My z mężem robimy co dwa tygodnie w sobotę lub niedzielę rano zdjęcie brzuszka i potem je wszystkie wydrukujemy do jednego albumu - polecam, pięknie to wychodzi :)

Mówicie o tych opaskach na nadgarstki, co o niby przeciw nudnościom? Mnie nie pomogły, tzn. i tak w podróży żyganko, za dnia żyganko... ale zawsze mogłam je źle zakładać ;)

Faktycznie ranne mdłości miałam dokładnie z początkiem 6 tyg. do 12ego właśnie, a teraz czasem wieczorem się jeszcze zdarza, w pracy lub w drodze z ;) Dobrze, że już wtedy ciemno jest :D

Zdjęcia zamierzam robić od 1 czerwca, na razie brzuch taki bardziej ciążowy niż tłuszczowy jest raczej od niedawna :) ale rośnie, i nie wiem, ile było przed, ale teraz tam przy pępku 90 cm jak nic, ciut niżej jest szerzej o kilka cm, ale tam też mam swoje tłuściutkie boczki, więc nie wiem, który pomiar lepszy ;)

Och i kobietki - od trzech miesięcy nie jem słodyczy - a wcześniej bez batona dnia nie przeżyłam. Nutellę potrafiłam z dwa dni zjeśc łyżeczką. Więc jak zaszłam w ciążę kupiłam sobie nutelkę żeby się porozpieszczać - i stoi do dziś :-)

Ja mierzę w najszerszym miejscu.

Vivienne - tak wogóle to witam bo przegapiłam Twoje dołączenie do forum :)) Ja tez jeszcze wieczorem gorzej się czuję. Ale jest teraz jak w niebie w porównaniu z poprzednimi tygodniami.

Opasek nie miałam, bo nie ma ich gdzie tu kupić ale są takie plasterki na nadgarstki - oczywiście nie działały. A wiem że opaski pomagały dzieciom na chorobe lokomocyjną jak byłam opiekunka na koloniach. Dlatego liczyłam że moze na nasze dolegliwości choć troszkę pomogą - ale chyba to marzenia ściętej głowy :))))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja idę na usg w piątek, nie mogę się doczekać! Spodziewam się podobnych widoków :)

Ja opaski zakupiłam na allegro, były tańsze niż w aptece, czytałam o nich sporo dobrego, a że zawsze na podróż brałam aviomarin, teraz wiadomo, nie można, to się zdecydowałam spróbować z tym. Przy chorobie lokomocyjnej + nudności z ciąży + 400 km autem (wcześniejsza trasa tylko 100 km) + Mamarin + opaski = wymioty największe w całym I trymestrze ;)

Do góry