reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Joanna zrelaksuj sie dziewczyno, bo w stresie to o nic waznego zie zapytasz gina a my czekamy na dobre wieści:) trzymam kciuki ale to tylko formalnosc bo przeciez bedzie dobrze :)))

Vivienne a ktora ta porodówka u nas taka wypasiona? Bo ja tu na miejscu nie slysze takich pochlebstw:)

A ja zaczynam sie zle czuc:( jak I trymestr byl bezobjawowy wlasciwie tak teraz cos sie zaczyna juz drugi dzien bez ustanku mam migrene... Czuje sie jakby mnie ktos wyżuł, wypluł i podeptał... Mdłości nie mam, ale takie jakies wewnetrzne wymeczenie mnie dopadlo... Rece takie ciezkie... Kregoslup sie odzywa... :( gdzies kiedys mi wpadlo w ucho o jakichs specjalnych pasach lędźwiowych dla ciężarnych, na które wniosek o wydanie pisze Gin... Znacie szczegóły? Boję sie ze mój pokrzywiony kregoslup moze sie zbunotwac bo juz mam problemy ze wstaniem z łóżka...

reklama
o! popatrz madlen a mówią że II trymestr najpiękniejszy. o pasie nic nie wiem spytaj ginka. Lepszego samopoczucia życzę:tak:

4madlen: mówią mi o tej http://www.szpital.radom.pl/Rss/o_gin_pol.html, http://badzzdrowy.pl/radom-nowa-porodowka-za-35-mln-zl/ ale nie znam opinii o lekarzach i położnych, kuzynka będzie rodzić na początku października, jeśli tu, to coś się dowiem ;)

Pasy dla ciężarnych widziałam na allegro, coś takiego: http://allegro.pl/pas-happy-mommy-ciazowy-wzmacnia-plecy-brzuch-l-i2354206738.html, nie wiem nic na temat wniosków od gina w celu zdobycia.

nathani, z sandałów polecam - co prawda nie są super eleganckie ale przewygodne - sandały firmy Nik bioform, udało mi się kupić takie na profilowanym spodzie, płaskim ale wyższym niż http://imageshack.us/photo/my-images/94/dsc01094da.jpg/ Właściwie to wymieniłam starą parę noszoną prawie 10 lat na nówkę, bo stare się już nieco ściuchały, ale co się nanosiłam to moje :) Nie miałam do tej pory wygodniejszych butów.

Co do problemów ze spaniem - nie miałam i właściwie nie mam, budzę się od kilku tygodni średnio co 2 godziny bo muszę siku, ale to właściwie jedyna niedogodność. I zdecydowanie lepiej mi się spało jak zjadłam coś tuż przed snem i wypiłam herbatę z cytryną, na głodny żołądek też mnie mdliło.

Ostatnia edycja:
OOO dziewczynki nie było nie tydzień bo cały czas gdzieś biegałam, wreszcie przechodza mdłości- czyli książkowo. Tylko wieczorem jeszcze boli żołądek, ale da się to znieść. Zaraz spróbuje troszkę nadrobić Wasze wpisy ale obawiam się że nie dam rady - tyle tego produkujecie.

Trzymam kciuki za wszystkie przed usg !!!!!!!!!!

Nathani - trzymaj się jeszcze tylko 2,5 tygodnia i będzie po wszystkim. A jak opaski?
Pamiętam jak był 10-ty tydzień i tak sobie wieczorem nad kiblem powtarzałam - jeszcze tylko 2 tyg, dam radę, to juz krótko, skoro czekałam 2 lata to 2 tyg to pikuś. I powiem Ci że nie wiem kiedy ten czas zleciał. Wcześniej się ciągnął niemiłosiernie ale te 2 tyg w mig tak więc lada chwila będziesz tryskała energią :)))))

właśnie sie zmierzyłam - startowałam z obwodu ok 76 cm - dzisiaj mam 88 :szok:
brzusio zdecydowanie widoczny, nikt juz nie ma watpliwości jak mnie widzi :)
Jest na razie taki bardziej z dołu, nie taki od samych piersi - ale czuję od kilku dni jak się tam wszystko przesuwa, i podnosi właśnie do góry. Ale nadal mam wcięcie w talii więc z tyłu nic nie widać :)
Czekałam na ten moment jak brzucholek wyskoczy do przodu - nie moge przestać się oglądać

My z mężem robimy co dwa tygodnie w sobotę lub niedzielę rano zdjęcie brzuszka i potem je wszystkie wydrukujemy do jednego albumu - polecam, pięknie to wychodzi :)

Mówicie o tych opaskach na nadgarstki, co o niby przeciw nudnościom? Mnie nie pomogły, tzn. i tak w podróży żyganko, za dnia żyganko... ale zawsze mogłam je źle zakładać ;)

Faktycznie ranne mdłości miałam dokładnie z początkiem 6 tyg. do 12ego właśnie, a teraz czasem wieczorem się jeszcze zdarza, w pracy lub w drodze z ;) Dobrze, że już wtedy ciemno jest :D

Zdjęcia zamierzam robić od 1 czerwca, na razie brzuch taki bardziej ciążowy niż tłuszczowy jest raczej od niedawna :) ale rośnie, i nie wiem, ile było przed, ale teraz tam przy pępku 90 cm jak nic, ciut niżej jest szerzej o kilka cm, ale tam też mam swoje tłuściutkie boczki, więc nie wiem, który pomiar lepszy ;)

Och i kobietki - od trzech miesięcy nie jem słodyczy - a wcześniej bez batona dnia nie przeżyłam. Nutellę potrafiłam z dwa dni zjeśc łyżeczką. Więc jak zaszłam w ciążę kupiłam sobie nutelkę żeby się porozpieszczać - i stoi do dziś :-)

Ja mierzę w najszerszym miejscu.

Vivienne - tak wogóle to witam bo przegapiłam Twoje dołączenie do forum :)) Ja tez jeszcze wieczorem gorzej się czuję. Ale jest teraz jak w niebie w porównaniu z poprzednimi tygodniami.

Opasek nie miałam, bo nie ma ich gdzie tu kupić ale są takie plasterki na nadgarstki - oczywiście nie działały. A wiem że opaski pomagały dzieciom na chorobe lokomocyjną jak byłam opiekunka na koloniach. Dlatego liczyłam że moze na nasze dolegliwości choć troszkę pomogą - ale chyba to marzenia ściętej głowy :))))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja idę na usg w piątek, nie mogę się doczekać! Spodziewam się podobnych widoków :)

Ja opaski zakupiłam na allegro, były tańsze niż w aptece, czytałam o nich sporo dobrego, a że zawsze na podróż brałam aviomarin, teraz wiadomo, nie można, to się zdecydowałam spróbować z tym. Przy chorobie lokomocyjnej + nudności z ciąży + 400 km autem (wcześniejsza trasa tylko 100 km) + Mamarin + opaski = wymioty największe w całym I trymestrze ;)

Do góry