reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej jestem:tak:

Liwus, Didor super wiesci, oby tak dalej:tak::-)

U mnie tez wszystko jak byc powinno, badal mnie juz przez brzuszek;-) malenstwo ma juz 3 cm:rofl2: lekarz ochrzanil za ta mozarelle, mam miec w 15 tyg ponowne badania krwi to powtorzymy ta toxoplazmoze, kolejna wizyta za trzy tygodnie bedzie to badanie genetyczne, a na mdlosci przepisal leki:-):-):-)

to co nie mozna mozarelli????? ja wczoraj wrzucialm sobie 20 kulek - cale oplakowanie do zupy z pomidorow, a na opakowaniu pisalo ze jest z mleka pasteryzowanego........

to jak? nie strasz

ups
przepraszam
nie doczytalam dalszych wpisow po wpisie o doktorze i mozarelli. ale teraz juz wiem,

Nouikie i Ciril ciesze sie rowniez z waszych pozytywnych wizyt i pozostalych dziewczyn.

lece cos zjesc.
mielgo dnia, tu dalej slonecznie az samopoczucie lepsze!!!

pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Fiolka idziemy łeb w łeb suwaczkami:-D
Dziękuję za wszytskie gratulacje!!!

Aha i nie powiedziałam, że policvzył mi termij i wyszedł na 21 grudnia...:eek:

gratuluje udanych wizyt;-)
Ja rano zaliczyłam wymioty. teraz pije capucino. i kręcę sie po domu w niedziele wielki dzień 7 urodziny Juleczki i cały dom gości muszę się zorganizować. Jakie wy pyszności jecie w tej ciąży....mniam. ruda iza Twój jadłospis piekny :-D

cześć dziewczyny :-)

ja dopiero zaczynam dzień.... nie ogarniam już tego mojego fatalnego samopoczucia.... MASAKRA!!!

a jedzenie i gotowanie obiadu to jakaś kara dla mnie....

a do 12 tygodnia jeszcze tyle czasu :eek:

co do sera mozarella... wydaje mi się, że nie powinnyśmy popadać w paranoje.... pleśniowe i surowe mięsko jak najbardziej odstawić ale cała reszta ale z umiarem nie zaszkodzi.... ja w poprzednich ciążach jadałam na okrągło wędzonego łososia i ser feta i chłopcom nic nie jest....

buziole i miłego dnia....

Mnie lekarka powiedzizla ze wszystko co surowe,niepasteryzowane i z nieznanego zrodla lepiej zrezygnowac z jedzenia tego. Chyba ze przechodzilo sie toxo. Ale nie popadajmy w paranoje jak sie zje raz na jakis czas ser plesniowy czy metke to nic sie nie stanie...

Witajcie:-D

Fajnie, że po wizytach wszystko ok z maluszkami:-)

Życzę Wam kochane lepszego samopoczucia:-)

Mnie rano dopadły mega mdłości i myślałam, że spotkanie z kibelkiem będzie nieuniknione, jednak jakoś mi przeszło:tak:

A wiecie, że dziś rano miałam jechać zrobić badania i ...ZAPOMNIAŁAM!!!:-p:-p

P.S. Dziś mam wielką ochotę na arbuza i nie omieszkam sobie Go kupić i pożreć:-)

to co nie mozna mozarelli????? ja wczoraj wrzucialm sobie 20 kulek - cale oplakowanie do zupy z pomidorow, a na opakowaniu pisalo ze jest z mleka pasteryzowanego........

to jak? nie strasz

Z takiego mleczka to jak najbardziej niech idzie maluszkowi na zdrowie:-D:-D:-D

A ja bylam paznokcie do kultury doprowadzic, wykupilam leki na mdlosci, ale narzie daje rade, wiec moze jeszcze nie wezme;-) no i odwiedzilam PL sklep, kurcze torby nakupilam bo tak mi sie wszystkiego chcialo:-D:-D:-D

Nastroj moj upadl do tego boli mnie brzuch, tyle tu bylo nie fajnych wiesci a dzis jeszcze zadzwonili moja przyjacolka ze jej ciaza przestala sie rozwijac. Jak ja sie boje poniedzialku I mojego usg. Boje sie jak nigdy dotad.

reklama
Joanna nie martw się , zobaczysz że wszystko będzie dobrze. Mnie tez boli podbrzusze widac macica się powiększa i tak musi być.
goko - jak ja cię rozumiem. Ale dziś wymiotowałam tylko raz i mam nadzieje ze tak zostanie!

Do góry