reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Hej jestem:tak:

Liwus, Didor super wiesci, oby tak dalej:tak::-)

U mnie tez wszystko jak byc powinno, badal mnie juz przez brzuszek;-) malenstwo ma juz 3 cm:rofl2: lekarz ochrzanil za ta mozarelle, mam miec w 15 tyg ponowne badania krwi to powtorzymy ta toxoplazmoze, kolejna wizyta za trzy tygodnie bedzie to badanie genetyczne, a na mdlosci przepisal leki:-):-):-)

to co nie mozna mozarelli????? ja wczoraj wrzucialm sobie 20 kulek - cale oplakowanie do zupy z pomidorow, a na opakowaniu pisalo ze jest z mleka pasteryzowanego........

to jak? nie strasz

ups
przepraszam
nie doczytalam dalszych wpisow po wpisie o doktorze i mozarelli. ale teraz juz wiem,

Nouikie i Ciril ciesze sie rowniez z waszych pozytywnych wizyt i pozostalych dziewczyn.

lece cos zjesc.
mielgo dnia, tu dalej slonecznie az samopoczucie lepsze!!!

pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Fiolka idziemy łeb w łeb suwaczkami:-D
Dziękuję za wszytskie gratulacje!!!

Aha i nie powiedziałam, że policvzył mi termij i wyszedł na 21 grudnia...:eek:

gratuluje udanych wizyt;-)
Ja rano zaliczyłam wymioty. teraz pije capucino. i kręcę sie po domu w niedziele wielki dzień 7 urodziny Juleczki i cały dom gości muszę się zorganizować. Jakie wy pyszności jecie w tej ciąży....mniam. ruda iza Twój jadłospis piekny :-D

cześć dziewczyny :-)

ja dopiero zaczynam dzień.... nie ogarniam już tego mojego fatalnego samopoczucia.... MASAKRA!!!

a jedzenie i gotowanie obiadu to jakaś kara dla mnie....

a do 12 tygodnia jeszcze tyle czasu :eek:

co do sera mozarella... wydaje mi się, że nie powinnyśmy popadać w paranoje.... pleśniowe i surowe mięsko jak najbardziej odstawić ale cała reszta ale z umiarem nie zaszkodzi.... ja w poprzednich ciążach jadałam na okrągło wędzonego łososia i ser feta i chłopcom nic nie jest....

buziole i miłego dnia....

Mnie lekarka powiedzizla ze wszystko co surowe,niepasteryzowane i z nieznanego zrodla lepiej zrezygnowac z jedzenia tego. Chyba ze przechodzilo sie toxo. Ale nie popadajmy w paranoje jak sie zje raz na jakis czas ser plesniowy czy metke to nic sie nie stanie...

Witajcie:-D

Fajnie, że po wizytach wszystko ok z maluszkami:-)

Życzę Wam kochane lepszego samopoczucia:-)

Mnie rano dopadły mega mdłości i myślałam, że spotkanie z kibelkiem będzie nieuniknione, jednak jakoś mi przeszło:tak:

A wiecie, że dziś rano miałam jechać zrobić badania i ...ZAPOMNIAŁAM!!!:-p:-p

P.S. Dziś mam wielką ochotę na arbuza i nie omieszkam sobie Go kupić i pożreć:-)

to co nie mozna mozarelli????? ja wczoraj wrzucialm sobie 20 kulek - cale oplakowanie do zupy z pomidorow, a na opakowaniu pisalo ze jest z mleka pasteryzowanego........

to jak? nie strasz

Z takiego mleczka to jak najbardziej niech idzie maluszkowi na zdrowie:-D:-D:-D

A ja bylam paznokcie do kultury doprowadzic, wykupilam leki na mdlosci, ale narzie daje rade, wiec moze jeszcze nie wezme;-) no i odwiedzilam PL sklep, kurcze torby nakupilam bo tak mi sie wszystkiego chcialo:-D:-D:-D

Nastroj moj upadl do tego boli mnie brzuch, tyle tu bylo nie fajnych wiesci a dzis jeszcze zadzwonili moja przyjacolka ze jej ciaza przestala sie rozwijac. Jak ja sie boje poniedzialku I mojego usg. Boje sie jak nigdy dotad.

reklama
Joanna nie martw się , zobaczysz że wszystko będzie dobrze. Mnie tez boli podbrzusze widac macica się powiększa i tak musi być.
goko - jak ja cię rozumiem. Ale dziś wymiotowałam tylko raz i mam nadzieje ze tak zostanie!

Do góry