reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ja jeszcze w lozeczku, leniwiec jestem ale I 10 zabieram mala na plac zabaw u do parku bo ostatnio troche ja zaniedvalam przez te wszystkie ciazowo grypowe przygody;) dzis juz
I niebo lepiej. Do tego zabek wczoraj zrobiony tzn rozwiercony zalozony antybiotyk, nawet mnie znieczulila I powiem
Wam ze sie balam bo o poronieniach po znieczuleniu slyszalam, ale dentystka powiedziala ze to w pelni bezpieczne, zab sie uspokoil okazalo sie ze pod poprzednim opatrunkiem zalozonym w PL zrobilo sie zakarzenie, wiec dobrze ze wczoraj poszlam bo juz dzisiaj to bym kwiczala z bolu.
Dzis kolejne zdjecie brzuszka do kolekcji co tydzien wiekszy.
Stwierdzilam ze musze zaplanowac konkretny jadlospis bo niby najgorszy nie jest no ale zdarzaja sie wpadki I to chyba one tak sie zaznaczaja na wadze:(

Cinamona swietnie ze podroz sie udala

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Fajnie dziewczyny ze u was wszystko ok, ze serduszka bija, ja nie nie moge doczekac tez kiedy zobacze mojego dzidziucha :)
A narazie dzien sie fajnie zaczal, sloneczko mamy, chlodno jest, ale NIE PADA !! :D maz zaraz z kolega na rybki jedzie, a ja z Majcia bedziemy leniuchowac jak juz wstanie :) obiad mam zrobiony, takze zapowiada sie fajny dzien, mam straszne ssania w dzien i wieczorem, ale powstrzymuje sie i pije wode, nie chce sie roztyc, bo wiem ze pozniej trudno do wagi wrocic...jakby nie patrzyc urodzialm corcie pol roku temu i zamiast miec swoja wage to przytylam 3 kg. Objadam sie za to owocami.
W poniedzialek mam wizyte rano, ale tylko u gp , takze beda tylko robic wyniki i wysle papiery do szpitala, a potem szpital mnie umowi na usg, pewnie bede miala jakos w czerwcu, ale za to bedziecie mogly potrzymac kciuki za moj pierwszy dzien w pracy obym dala rade do 2:30 rano i nie zasnela po drodze..:szok:

U mnie dzisiaj bez objawów ciążowych ( czyt.mdłości ) , teraz robię naleśniki z twarogiem na obiad. M jeszcze śpi , Młody powoli się chyli do drzemki :happy: Poza tym niebo zasnute chmurami i w sumie chłodno także dzień pewnie spędzimy w zaciszu domowym...

Miłego dnia dziewczynki

Mnie zaczynaja piersi pobolewac....w pierwszej ciazy mialam tak, ze mnie sutki piekly....ale dopiero w drugim trymestrze, no a siara mi sie juz pojawila w 15 tyg. ciazy.....

Mnie zaczynaja piersi pobolewac....w pierwszej ciazy mialam tak, ze mnie sutki piekly....ale dopiero w drugim trymestrze, no a siara mi sie juz pojawila w 15 tyg. ciazy.....

Basia ja miałam podobnie mnie bolały piersi na początku ciąży a siara pojawiła się też wcześniej też tak ok.15 tyg.

teraz mam porownanie, wczesniej wyczekiwana ciaza po 4 miesiacach staran i wcale nie czulam sie w ciazy, czasami nawet myslalam ze mi sie uroilo, zreszta moj maz jak sie dowiedzial to sie sam zapytal czy czasem wlasnie nie uroilam sobie od tych staran :) no ale Majeczka przyszla na swiad zdrowa, teraz jest inaczej, czesciej muli mnie w zoladku, czesciej mam zawroty, zwlaszcza jak za szybko wstane z lozka lub z kucaka, a juz o podnoszeniu Majki nie wspomne.

hej kochane,pokazuje sie ze zyje..ale na siedzenie przy kompie sily nie mam ..:zawstydzona/y:,mdlosci caly czas dokuczaja,dalej co zjem to oddaje..czuje sie slaba i wypluta..:-(
jak mi przejdzie to do was wroce :tak:;-)
pozdrawiam goraco wszystkie razem i kazda z osobna :-)
gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne ;-)
buziaczki :blink:
ps.przepraszam,ze nie nadrabiam,ale naprawde nie mam na to sily...........:no::sorry2:

Dziendobry ja juz po 8.00 dzis sie obudzilam, ale jeszcze lezakowanie sobie do teraz urzadzilam:sorry2::sorry2::sorry2:

U mnie objawow ciazowych caly zestaw, od mdlosci po metalicznych smak, ktorego zniesc nie moge po okropnie bolace piersi, stanika wieczorem zdjac nie moge, jakby zapalnie od nawalu mleka mialy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Asia ja tez ostatnio malego troszke zaniedbalam:-( i jak wczoraj bylismy po rower na komunie, to maly tez dostal taki biegowy i jeszcze wieczorkiem bylismy na spacerze, dzis po poludniu tez sie wybieramy;-)

Milej soboty zycze:tak:

Madlen witaj;-) jak Cie tak bardzo meczy to moze powinnas cos jednak dostac od gina, wiem, ze sa takie male pigulki bierze sie jak juz naprawde sobie dac rady nie mozna, nie pamietam jak sie nazywaja, ale tak ciagle zrwacac przeciez nie mozna caly organizm sobie wyplukasz i malenstwo nic nie dostaje:-:)-( Mnie mecza okropne mdlosci, ale nie zwracam:sorry2:

Ostatnia edycja:
Witam Mamusie
Ale mnie dzisiaj teściu wkurzył , ja podłogi pomyłam a on sobie przyjdzie syfu na robi , w dupie to ma że już było posprzatane, a co ja do cholery jasnej jestem jakaś służąca czy co :crazy: nie mam co robić tylko z mopem latać, zero szacunku dla czyjejś pracy
Troszkę mi już przeszło bo usmażyłam faworki i i od razu mi się humor polepszył ale to było ostatni raz , dwójkę dzieci mam , jestem w ciązy, dom, ogród , gospodarstwo to chyba starczy , cicho siedzieć nie będę najwyżej będzie awantura
uff trochę mi ulżyło

Mnie piersi tez bolą, muszę uważać jak dzieci chcą się "przytulac" bo jak niechcący z łokcia dostanę to prawie wyję z bólu
Prawdopodobnie w przyszłym tyg będę miała wizytę u gin i już się nie mogę doczekać
Pozdrawiam

reklama
Ja tylko na chwilkę bo zaraz na roczek.
Kupiliśmy dwa mega auta (wywrotki Wader) i takie komplety biało czerwone i na koszulce piszę "kibicuje z tatą" :-)
Mam nadzieje żę dam radę bo ciągle mnie mdli :zawstydzona/y:
Pozdrawiam

Do góry