reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Cześć Dziewczyny, nie dało rady dłużej pospać bo 6:30 obudził mnie GŁÓD!!! Tak mnie ssało, że szok:eek: Szybko zjadłam 2 kanapki i od razu ulżyło...
Joanna współczuję i nie wiem co poradzić na to choróbsko Twoje. Może wizyta u lekarza?
Kiss wspaniale:-), niedługo II trymest zaczniesz.
Nathani przykro mi, że tak cierpisz. Oby jak najszybciej Ci przeszło.
A Ciril nadal milczy. Chyba nic sie nie stało z jej Fasolką?...
Macie jakiś pomysł na obiad?

reklama
Bulkaasia wizyta u lekarza tutaj niewiele pomoze Niestety, paracetamol I tyle, dzis zrobie sobie syrop z siemienia lnianego niby pomaga na kaszel zobaczymy

Joanna sorki,zapomniałam że w uk Gp jest do dupy i tylko paracetamol:sorry:
Moja mama zawsze mi robiła takie napary na katar. Do naczynia z gorącą wodą wlej kilka kropli olejku z eukaliptusa, zakryj głowę i wdychaj to. Kiedyś moja koleżanka była u lekarza i on odpowiedział jej żeby wyleczyć przeziębienie czyli katar i ból gardła wystarczy kostka margaryny ....:-D , zaczęła sie z niego śmiać ale to naprawdę pomaga ; należy kostkę margaryny rozpuścić na patelni i dosypać do tego łyżkę cynamonu < stołową > następnie należy to wymieszać i wlać do herbaty cytrynowej lub malinowej:-D Może to Ci pomoże.

witam :-)
Aniu widzialam,ze nowa liste zrobilas,zaraz ci wysle dane ;-) a powiedz mi czy ty chcesz zeby byla taka dluga lista ,czy kazda ma sama wpisywac..bo widzialam,ze bulkasia juz sie tam wpisala :tak:
zrobie tylko smykom sniadanie i zaraz do was wracam ;-)

Joanna ona wlała pół na pół, było ohydne ale czego sie nie robi dla zdrowia.
Ania wpisałam się na Twoją nowa listę ale wykasuje się i wyślę dane na PW.:cool:

Ostatnia edycja:
Dzien dobry wszystkim,

Na snidanie zjadlam sobie placki z jablkami. mmm pycha

Sarka ja juz od 4 lat na obczyznie. Najpierw mieszkalam w Austrii. Pozniej wyjechalismy do ES, bo moj N. to hiszpan i za domem zatesknil. Na poczatku mieszkalismy w jego rodzinnym miescie i przed rokiem przeprowadzilismy sie na Costa del Sol i chyba tu zostaniemy. Jest przeslicznie !

Joanna_z zdrowia zycze

Kiss super, juz 10tygodni, jak ten czas leci

Wspolczuje wam wszystkim, ktore macie mdlosci. Mnie juz prawie nie mecza i zycze wam aby przeszly jak najszybciej.

Sarka te czopki na zaparcia, to mozna kupic w aptece w PL? Wybieram sie niedlugo do PL i moze sobie kupie. Jakas konkretna marka?

Nathani na mrowki to w PL sprzedaja takie plytki BROS plytka na owady. U mnie pomaga. Dziala ok 3 miesiace.
A swoja droga u mnie w domu latem to nie tylko mrowki mam ale i karaczany. Obrzydlistwo. Uroki mieszkania w cieplym kraju.

Fiolka ja mialam badania na zwyklym usg i na nfz ;-),twoja lekarka powinna tobie zrobic :tak:

Aniu gratki dla cory ;-)
Bulkasia
niezle z tym maslem,oni tutaj czasami maja takie pomysly,ze :szok::-D
Asia mozesz jeszcze zrobic sobie syrop z cebuli :tak:,a te inhalacje to fajana sprawa..mozesz zaparzyc nawet rumianek,albo wrzucic do wody troche vicka..chociaz mowia,ze katar leczony czy nie,trwa 7dni ,duzo zdrowka :tak:

reklama
Hej dziewczyny...my juz z malym po basenie i dzis wkoncu w domku to sobie troszke odpoczne:sorry:

Nathani
mnie mdlosci tez okropnie mecza nic nie pomaga, a na wode z cytryna juz patrzec nie moge:sorry::eek: moze ten imbir kupie:sorry:

Joanna na ten katar mozesz tez parowke z majerankiem sobie zrobic super odblokowuje zatoki, tylko po takiej parowce na dwor sie nie wybieraj;-)

A o jakich Wy badaniach prenatalnych piszecie bo nie bardzo rozumie, takie zwykle pomiary na usg czy amniopunkcja i te inne genetyczne?????

Do góry