reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Ale gonicie z tym pisaniem

Jestem padnieta. Drzemki niestety nie bylo, bo pojechalismy ogladac domek, nad kupnem ktorego sie zastanawimy. I tak sie to przeciagnelo ze hej.
Wlasnie niedawno wrocilam do domu, ogrod musze podlac, w brzuchu mnie gniecie, spac mi sie chce, glodna jestem i jeszcze mi ochoty narobilyscie na nalesniki ale nie chce mi sie ich robic. Szkoda ze mama tak daleko :-(, bo napewno by sie nade mna zlitowala i mi zrobila

reklama
Moja Mamusia jakby tu była to na pewno też by coś pyszne ugotowała.Ehhh, życie na oczyźnie ma swoje wady:-(
Spadam dziewczyny się położyć, kolorowych snów i spokojnej nocki:tak:

Hej Mamuśki!;-) prrrr zwolnijcie trochę bo nie da się Was nadrobic;p

misia ja nie miałam ani w pierwszej ani w drugiej ciazy badania na cytomegalię...nie jest to chyba tak powszechne z tego wynika, można zrobic je wyłączznie na własna rękę i z tego co pamiętam to mało nie kosztuje.

Fiolka badanie genetyczne w 11-12 tyg ma kazdy nawet na kasę chorych - jest to badanie przierności karkowej (grubość karku i obecności kości nosowej) w kiedynku zespołu downa.

Zazdraszczam Ci cinamonka tej Hiszpanii:-p tak dośc netypowo Was wyemigrowało hehe, a dawno temu? i dlaczego akurat tam?

Bulkasia ale super z ta Maltą, zeby tylko mega upałów nie było, zresztą nad morzem czy przy basenie zupełnie inaczej się je znosi jak w mieście....
Ja dwa lata temu jak byłam w ciazy z Mili ( w tym samym zresztą okresie:)) zdecydowaliśmy że będzie teraz polskie morze bo nie bedzie meczacych upałów.....trailismy na upały stulecia gdzie przez cały tydzień mieliśmy po 35 stopni na piasku nie dalo się noga bosa stanąć a o siedzeniu na słońcu mowy nie było:angry: zreszta sama 5 minutowa droga nad i znad morza wykańczała mnie dobitnie, nie ma to jak trafić:-D także jak widać i tak może byc;)
W tym roku znow planujemy polskie morze właśnie - myslę ze już nie bedziemy mieć takiego farta-niefarta z pogodą:-D
Fiolka do Włoch to droga Cię by bardzo umęczyła:baffled:

Co do jedzenia to ja dzis tyle zjadłam że w tej chwili pije juz druga miętę bo jak mi wszystko doszło do żołądka to myslałam że pęknę bez kitu:no: a obiad zjadłam swój (naszło mnie na pyzy ziemniaczane z cebulką) i podzerałam jeszcze dzieciom z talerza. Najgorsze jest to ż zuję nadal taki ucisk w brzuchu z przejedzenia a z drugiej strony zaczyna mnie ssać z głodu - no RATUNKU!:angry:

madlen współczuje Ci tych wymiotów:no: o ile mdłości by mi sie przydały (takie większe bo lekkie mam) tak wymiotów bym nie chciała o nie:sorry2:

Mnie też odrzuciło od mięsa i dziś całkowicie od kawy...
Chce mi sie kluch pod każda postacią, zup każdych i owoców:tak::-p

A mnie cos wlasnie brzucho boli:/ Najpierw chwilke pokulo w macicy a teraz troche boli.

A ja moge jesc tylko chleb z maslem i majonezem... I frytki.... Od kawy tez mnie teraz odrzuca.. Nawet inki pic nie moge. To znaczy rano jest ok. Ale drugiej inki juz nie moge:/ A myslalam, ze skoro normalnej nie pije to chociaz inke bede mogla zwazywszy na moj kawocholizm... (przed ciaza potrafilam 5,6 wypic)

Witam sie wieczorkiem:tak:bardzo zabiegany dzien mialam dzis i dopiero teraz mam chwile, zeby wpasc;-)

Alez Wy skrobiecie:szok:

Cos wiadomo o Ciril??

Cluue ja mialam wczoraj wizyte 6 tyg i 3 dni i serduszko juz bylo slychac;-)

Fiolka badanie genetyczne w 11-12 tyg ma kazdy nawet na kasę chorych - jest to badanie przierności karkowej (grubość karku i obecności kości nosowej) w kiedynku zespołu downa.
niekoniecznie, bo koleżanka co chodziła do tej gin co ja mówiła że ona nie robi bo nie ma 3D ;-)

reklama
No to dziwne bo ja mialam robiona przeziernosc w zwyklym 2d i jakos sie dalo ;)
A nadazyc za wami z czytaniem to bardzo trudno,dobrze ze moge wejsc na forum na telefonie to poczytam przed spaniem ;)

Do góry