reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Czesc Dziewczyny. Melduje sie po krotkiej przerwie. U rodzicow nie mialam przez kilka dni neta a teraz jestesmy u chrzestnego Mikolaja. Chyba juz za duzo wrazen dla niego, nowe osoby, nowe miejsca a on chce wszystko zarejestrowac i potem zasnac nie moze. Tez jestem juz zmeczona. Dzisiaj przez caly dzien bylismy sami i powiem Wam, ze ledwo dalam sobie rade z Mikolajem. Przyzwyczail sie, ze ciagle ktos przy nim jest, bawi sie z nim i nosi na raczkach i nic nie moglam przy nim zrobic, bo jak tylko zostawialam go na chwilke to krzyczal i plakal. Zasypiac tez juz nie chce sam tylko na raczkach i tak go nosze czasami po godzine bo ciezko mu zasnac a kazdy odglos go wybudza. Co to bedzie jak wrocimy do Irlandii, az boje sie myslec.
Ela, Mikolaj tez nie pelza i nie raczkuje. Siedzi ale nie siada. To cwiczenie z walkiem robimy ale sprobuje jeszcze to drugie, ktore opisalas, chociaz wydaje mi sie, ze Mikolaj nie bedzie raczkowal.
Asia Wy juz pewnie na miejscu. Mam nadzieje ze Lenka dobrze zniosla podroz.
Wiolka dzielna masz coreczke i w ogole super z Ciebie kobietka. Ja tez chcialabym aby Mikolaj chodzil do przedszkola integracyjnego. Zmykam i zycze dobrej nocki.

reklama
witajcie kochane! widze, ze za duzo nie naskrobalyscie , przez tydzien mam tylko nicale trzy strony zaleglosci:)potem poczytam i poodpisuje a teraz szybko naskrobie co u nas poki wojtus robi sobie drzemke, a te ostatnio sa dosc krotkie wiec szybka kawa i odwiedziny u was-moze sie wyrobie haha:D
u nas ida gorne jedynki, nie dosc ze te na dole sie jeszcze calkiem nie wyrosly tylko sa takie na wierzchu wystajace lekko z dziasel to teraz ta gora-koszmar-goraco do tego u nas tak ze nic tylko na golasa najlepiej albo w basenie haha:D poza tym sprzatanie domu i ogrodu do chrzcin itd:D w sobote malowalismy ganek, wczoraj konczylismy go porzadkowac, dzis malz bedzie konczyc slupki od tarasu a ja sie buiore za okna w piwnicy, te u sibie na gorze juz pomylam, zostaje mi jeszcze dol, ale tam to jakos za tydzien-na chwile przed impreza zeby sie nie upackaly:) wojtus oprocz bolesnego i marudnego zabkowania zaczal wstwac coraz lepiej na nozki i robi kroczki jak sie go trzyma za lapki:) powiedzial dwa razy dziadek:p
moi rodzice sie w koncu wyuropowali i wrocili dzis w nocy na chate to troche bede miala luzu popoludniami bo teraz sie beda"nacieszac" wnukiem:D
mnie napieprza zab juz kilka dni, ale nic z tym nie robie poki co, no bo ja mam dwie osemki na dole, ale one sa tylko kawalkiem widoczne a reszta w kosci i w dziasle siedzi i trza by na chirurgie szczekowa pod narkoza, rozkuwanie kosci i rozzynanie dziasel:(!!! w ch** z tym.. moze przestanie bolec:D boli lewa a z pare m-cy temu boala prawa i przeszlo..
malo tego ze tyle z tym usuwaniem zachodu to jeszcze platne po 600zl od zeba!!wrr
dziewczyny, jak goraco, az mi sie skrapla miedzy cyckami!!:)obcielam
wlosy!!:)
zycze wszystkim milego i "mniej spoconego" dnia:) jak jeszcze pospi to was poczytam:)

Hej. my wróciliśmy wczoraj z nad morza ;-)
Ogólnie było super jestem dumna z Wiktorka jechaliśmy w sumie jakoś 10h.
Na wakacjach same nowości :-) Zęby idą jeden już fajnie wysoko, wyszedł prawie niezauważalnie drugi idzie ale jeszcze się nie przebił i to go męczy, dolne jedynki.
Kilka dni temu Wikuś zaczął jeść stopy oraz sam siada:tak: teraz jak jesteśmy w domu i mogę go kłaść na podłodze bo miał przerwę na wczasach to szaleje jak dzik ;-) w sumie nawet raczkuje tylko tak jeszcze śmiesznie
Zdrowy jest jeszcze mi nie chorował ciekawe tylko jak mocz...
Jedyny minus to jego jedzenie dalej stoimy z całym rozszerzaniem diety. Widzę że nie chciał jeść bo ten ząbek pierwszy szedł bo nad morzem wcinał owocki ładnie ale obiadki dalej ma gdzieś ech chyba całkiem porzucę słoiczki bo w kawałku wcina wszystko tylko D. panikuje że się zakrztusi :sorry:

W koncu mam chwilke wiec pisze :)
Wiolka - a na fb tez macie jakies forum?? Bo troszke nie rozumiem z tym "dziewczyny na fb sie wyniosly" :)
A z tego co pamietam to Wy na wsi mieszkacie, prawda? I jest tam takie przedszkole z oddzialem integracyjnym?
Masz racje, ze w wiekszosci przypadkow to rodzice sa winni temu ze dzieci nie sa tolerancyjne, przykre :(
Ela - 5 lat i bedzie lzej?? Sorki, ale tego tez nie zalapalam - od tego goraca zwoje mozgowe mi sie chyba jeszcze bardziej poskrecaly :)
Agugu - na zabki jest jeszcze czas, nie martw sie :) jak NInka bedzie miec roczek i wciaz zero zabkow to wtedy mozesz sie przejsc do stomatologa ale to podobno w duzej mierze genetycznie jest uwarunkowane, a Wy z mezem jak szybko mieliscie zeby?
Ja tez w glownej mierze na sloiczkach choc czasem cos dam jej ugotowanego przeze mnie :)
Andzia - no to widze, ze u Ciebie podobnie jak u nas, my na razie tylko trzy dni tutaj ale juz widze ze dziadki rozpieszcza mi Lene...no na razie pozwalam bo mi to na reke ale chyba bede musiala ich troche powstrzymywac...bo potem bede sama i zwariuje :)
Naty - u Ciebie jak zwykle duze sie dzieje, trzymam kciuki za Wojtkowe zeby :)
U nas jak dwa miesiace temu wybly sie dolne jedynki to nic, cisza mimo ze Lene bola dziasla, nieraz mocno :(
I za Twoje zeby tez trzymam - widze, ze jak prawdziwa matka wspol-czujesz z Maluchem :)
Fiolka - super ze piszesz :)
Jak Wam podroz minlea?? My tez 10 h jechalismy :) Od nas tam z Wegier do moich rodzicow tylko 500km ale przez to ze ani kilometra autostrady nie ma to czlowiek tymi drogami slowackimi jedzie 50 na godzine :(
Zarzuc zatem sloiczki i dawaj kawalki, widocznie Wikus tak woli :)
U nas Lenka nawet ladnie je, dzis dalam jej po raz pierwszy taki sloiczek w ktorym jedzonko bylo mniej rozdrobnione ale plula mocno wiec chyba jeszcze za wczesnie...a juz sie cieszylam ze koniec z papkami :(
Tak poza tym to Lena juz przyzwyczaila sie do dziadkow, chociaz na poczatku troszke nieufnie - i tak wciaz najlepsza jest mama :)
Wczoraj juz odwiedzili nas moj chrzesniak z rodzicami i powoli juz zaczynaja sie zapychac mi dni jesli chodzi o spotkania... ciesze sie bardzo bo jestem towarzyska i lubie byc z ludzmi ale teraz martwie sie ze dla Lenki bedzie to byc moze zbyt duze zamieszanie...
No bede musiala to jakos zorganizowac z glowa...zeby dziecku jak najlepiej bylo...
Maz juz pojechal wczoraj bo dzis do pracy - teskno :(
No ale korzystam z wakacji pod grusza :)
Dobrej nocy!

Witam wszystkie grudniowe mamusie.
Jestem tutaj nowa i również grudniowa heh :-)
Nasza Majcia przyszła na świat 2 grudnia 2012 cztery tygodnie przed planowanym rozwiązaniem. Jest zdrowym i cudownym dzieckiem. Czas tak strasznie szybko mija, aż trudno mi uwierzyć że moje Maleństwo za 3 dni skończy 8 miesięcy :-D
Pozdrawiam

Witaj Zania!
Troszke tutaj ostatnio pustawom ale pisz pisz co tam u Was :)
Dzis spadla temp o ponad 15 stopni u nas i wiatr byl ogromny wiec Lena mocno marudzila, az dziadki nie dawaly rady :) w koncu udalo mi sie ja uspic teraz, mam nadz ze jutrzejszy dzien bedzie lepszy :)
Milego wieczoru!

Hej ja nachwile była umnie kuzynka miała zostać do końca tyg bo we wtorek przyejchałą ale dziś musiała wracć m odebrać towar któy przywieźli fajnie było ale krótko niestety ASiaBp mają g na fb ja się wypisałam bo nie ogarniam mnie jest tu dobrze lubie tu być a nie będę komplikować sobie jeszcze siedząc tam na g gdzie posty pisane sa w różnych miejscach bez ładu i składu nie mogę się tam odnaleźć i tyle:confused2::-pwole tu:tak:mam nadzieje ze małej nie będą przeszkadzać nowe twarze czy tez duża ilość gości:sorry: Jest jedno przedszkole w całej gminie z oddziałem integracyjnym i naprawdę mają sporo dzieci niepełnosprawnych chętnych do tej klasy tylko miejsc mało bo mogą przyjać 5 dzieci z orzeczeniem abo zdrowych mają w tej klasie 20 a ogólnie w przedszkolu jest ich wszystkich 150 a od września mieli dorobić jeszcze jeden oddział 3-latków Andzia dzieci się szybko przyzwyczjają niestety ;-)ja jak kiedyś Juli posle to też do klasy inegracyjnej a rodzice niestety sa różni:confused2: Zania witaj a jka mała się urodziła 4 tyg wcześniej to wszystko z nią było ok?wczesniaczek ale ważne ze teraz zdrowa i tak jak piszesz już 8 mcy mija:-)
Ide spać bo z kuzynką do 2 2 nocy siedziałam:-Ddobranoc:-)

Hej Kobiety! ja Was tu caly czas podczytuje, jak znajde czas, a teraz tak szybko do Elak23:
3. Moja własna głupota - przygotowałams ie do egzaminu i szukałam arkuszy i se kliknęlam w plikostradę.pl to taki nowy przekręt w internecie - i własnie mnie windykują na 100 złotych

Mam nadzieje, ze jeszcze nic im nie zaplacilas, bo to jest sciema. Kontynuacja afery z bodajze pobieraczek.pl Rozsylaja ludziom te wezwania do zaplaty e-mailem, ktorego pewnie podawalas przy rejestracji. Z tego co kiedys czytalam, to nawet jak ktos podawal falszywe dane, a e-mail prawidziwy, zeby kliknac w link, ktory wysylaja, niezbedny do aktywacji konta. Czesc osob sie lapie i tak wlasciciele portalu zarabiaja na tym. Zeby pismo mialo jakakolwiek wartosc musi byc wyslane poleconym z potwierdzeniem odbioru. Poza tym zapewne zadnej umowy nie podpisywalas, a na takich portalach jak np. chomikuj.pl i innych skad pobiera sie pliki, jak nie sa darmowe, to sie przeciez od razu placi smsem lub karta. Takze, ja bym temat olala. Tym bardziej, ze dzialalnosc samego serwisu wg polskich przepisow prawnych jest nielegalna:)

Pozdrawiam Was serdecznie. Duzo zdrowka dla Was i dzieciakow!

Witam was wszystkie cały czas podczytuje was ale czasu brak na pisanie, u nas wszystko ok mały ma 2 ząbki siedzi jak się go posadzi, pełza, próbuję raczkować ale jeszcze nie załapał o co chodzi, jest strasznie żywym dzieckiem jak nie śpi to wypełnia mój czas w 100 % pozdrawiam i zmykam szykować obiad :-)

reklama
wow widzę , ze dużo jest nas ukrytych :) ja dla odmiany zarobiona jestem ... własnie musze dokończyć cos do pracy ... a potym wyrwali mi 8-smkę wiec kilka dni jadę już na panadolu . Pytanko ile po znieczuleniu nie można karmić ? bo lekarz powiedział 2 dni .. nasza pediatra 2 godziny nie karmiłam 16 godzin i jedno mleko wylałam ... mam nadzieje ze ok ? Małemu nic nie jest oprócz zielonej kupy

Do góry