reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Hej
nie mam weny :confused2:
u nas 2 ząbki i jakoś tak górne dziąsełko jest dziwne ...
Nocki są nie za dobre budzi się częśto jakoś skok albo go upał męczy :baffled:

Ktoś pytał o kaszkę mamy te specjalne Sinlac Miniama po mleczno ryżowej wyszła mu na policzku skaza
choć chyba przechodzi bo ja jem wszystko łącznie ze szklanką mleka dziennie ;-)

reklama
Czesc, wpadam na sekunde po calym dniu zmordowana jestem, musze przyznac wiecej w pracy odpoczywam niz w domu. Wogole nie chudne mimo, ze malo jem, zaniedbalam cwiczenia, ehhh musze do nich wrocic bo coraz gorzej wygladam.
U nas okres ciezki bo Mateuszek zabkuje, dwie jedynki dolne juz sie przebily i rosna a dwojeczki wyjda nam na dniach. Przez to jest dosc niespokojny, dzis dostal ibum i dzien byl w miare fajny. Zjadl zupke kalafiorowa z gerbera, ona jest niby po 8 miesiacu ale chyba ze wzgledu na kawalki warzyw bo jak patrzylam w sklad to syn juz dawno wszystko jadl, ale jak mu cos smakuje to mu kawalki nie przeszkadzaja. Wychodzi na to ze musze dobrac jemu sloiki smakowo, a wczesniej myslalam, ze to wina papki, choc owoce ze sloiczka tez papka a wcina jak szalony.

Witam tez nowe dziewczyny, z racji braku czasu prawie wogole nie zagladam na ogolny :no:
Dzis zaliczylismy pierwszy spacer nowym pojazdem, zakupilismy dzieciom podwojny wozek, Majce bardzo sie podoba. Synkowi tez, bo co maja do gadania hehehe.

Nie dam rady wam tez poodpisywac bo zaleglosci mam chyba ze 100 stron....postaram sie byc na biezaco, ale nie obiecuje.

Witajcie!
U nas z Lenką wszystko ok, gorzej ze mną, bo od tych upałów nabawiłam się anginy i od dwóch dni jestem na antybiotyku :( a co najgorsze, nawet nie piłam nic zimnego więc nie wiem skąd mi się to przypałętało... :( karmię Małą mimo antybiotyku - podobno dostałam taki co wolno - ale boję się żeby jej nie zarazić :( no i jestem tak maksymalnie osłabiona jak nigdy...nie chorowałam już prawie dwa lata na nic i zapomniałam jak to jest beznadziejnie :(
Fiolka - myślę że gorszy sen to wina i ząbków i upałów...u nas też bywają gorsze noce, ale chyba się już przyzywczaiłam, w końcu od 8 miesięcy nie przespałam ani jednej nocy ciągiem :)
A jak z jedzeniem u Wikusia?? Przeszłaś całkiem na BLW??
Basia - gratulacje z okazji ząbków :) taki wózek to super sprawa...widziałam nieraz mamusie z takimi wózkami :)
Fajnie, że Mateuszek wcina kawałki, Lena właśnie nie chce nic poza papkami :( jak jej dałam taki po 7 mcu z Bobovity gdzie są mniej zmksowane te warzywa to wszystkie kawałeczki wypluwała...wszystkie :(
A coz resztą dziewcząt?
Zaglądajcie!
Miłego weekendu!

Asia zdrówka :* ja pamiętam że zawsze jak młoda byłam miałam anginę w lato. Teraz pobolewało gardło ale przeszło.
Nie zarazisz ;-) jak mama chora to w mleku jest dodatkowa ochrona właśnie aby dziecko się nie zaraziło :tak:
My w styczniu mieliśmy ja i D. grypę i nie zaraziliśmy małego
Na zęby płakał inaczej darł się z bólu. A teraz tylko się często budzi i chce tulenia
Na razie początki blw. Mam jeszcze zapas słoiczków owoce czasem dam bo jakoś je a zupki nie wiem jak wykończę :dry:

Lenka jak od początku papki to musi się nauczyć co i jak :tak:

Dzień dobry zaglądam na chwile my mamy cieżki tydzień Julita ma zapalenie ucha i do tego ząbkuje od środy miała gorączke 39,5 i więcej od wczoraj dopiero zbiłyśmy temperaturę :baffled:ale jeszcze jest jakaś nie swója nie ma humoru śpi bardzo dużo jak na nią:szok:my dziś na wesele idziemy bierzemy ja na chwile bo lekarz nam powiedział ze jak spadnie temperatura to możemy ją zabrać czuje że długo na weselu tez nie zabawimy bo coś lżejsze kupku dziś robiła a nie wiem jak będzie reagować jak ja zostawię z mamą ma totalny brak weny i nawet tata ostatnio jest be tylko mama :sorry2: przepraszam ze wam nie odpisze ale zaraz się trzeba malować buziaki dla was Asiu zdrówka kochana u nas tez mase ludzi ma angine kuruj się:-)

elak23 - Problemów z wcześniactwem nie miałyśmy. Maja urodziła się w 36 tygodniu ciąży, w sumie to brakowało 4 dni to donoszonej, ciąża przebiegała bez problemu. Maja ważyła 2670 i mierzyła 54cm. Także powiedziano nam że jak na wcześniaczka to jest spora. Leżałam na sali z dziewczyną która urodziła w terminie synka i był i lżejszy i mniejszy od naszej. Urodziłam o 23 więc na pierwszą noc położne zostawiły sobie Majcie na obserwacji na wszelki wypadek, ale nic się nie działo także rano już o 7 przywiozły mi mojego skarba i już się nie rozstawałyśmy. Wyszłyśmy do domku w trzeciej dobie. Obawiałam się że z bioderkami mogą być problemy, ale wszystko okazało się w porzadku. Maja ma teraz 8 miesięcy, jeszcze nie chorowała, rozwija się prawidłowo, jest silną dziewczynką. Jest naszym oczkiem w głowie i jesteśmy z niej bardzo dumni :-)

Fiolka_130 - Ale fajnie już macie 2 ząbki :) my ciągle czekamy, coś się dzieje od 2 miesięcy, Maja wszystko strasznie gryzie, ale jeszcze żadnego ząbka nie widać.

Ostatnia edycja:
Witajcie! U mnie lepiej, antybiotyk podziałał :) już po dwóch dniach było lepiej, dziś praktycznie już gardło mnie nie boli...dzięki za słowa wsparcia :-) Fiolka - masz rację z tymi przeciwciałami, wierzę że Lenie nic nie będzie :)
U mnie Lena dziś też cały czas w nocy tylko chciała się do cycusia tulić...po takich nockach zawsze postanawiam, że ją zaczynam przyzwyczajać do spania w łóżeczku a potem i tak zostaje u mnie :)
Wiolka - biedna Twoja Julitka, zapalenie ucha to podobno baaaardzo boli takiego Maluszka :( mam nadz że jednak troszkę pobyliście na weselu i Mała bardzo nie cierpiała...daj znać jak po imprezie :)
Zania - Lenie pierwsze dwa zęby wyszły jak miała niecałe 5 miesięcy, jutro skończy 8 a tu wciąż jak były te dwa to są tylko te dwa :) a Mała gryzie wszystko jak najęta od kilku miesięcy :)
Twoja Maja faktycznie jak na wcześniaka nie była za mała, moja przyjaciółka dokładnie tydzień temu urodziła w pierwszym dniu 37 tygodnia i jej córeczka ma 48 cm i 2600g :)
Andzia - jak aklimatyzacja po powrocie z wakacji? Mały dobrze znosi brak towarzystwa dziadków itp?
Ela - gdzie się podziewasz?
Miłego dnia wszystkim!

Witajcie ja po weselu zmęczona wytańczona okropnie nie wyspana ale super było Julicie przeszło w sobote była z nami do 18 potem ją odwieźliśmy i poszła spać a w niedziele też była z 2-3 godz i tez do domku odciski mam na nogach nie miałam kiedy usiąść co chwile ktoś przychodził żeby z nim tańczyć więcej się bawiłam z braćmi panny młodej i kolegami niż m ale czasem tak jest nie lubie jak A pije bo z reguły wypija za dużo i trzeba go wlec do domu ja spędziłam wesle na tzreźwo ani garma alkoholu nie wypiłam a bawiłam się świetnie:-) Uciekam zaraz spać bo Julita dalej ząbkuje dziś wróciliśmy o 3 a o 6 ona już była wyspana i cały dzień marudziła a ja oczy na zapałach ale cóż dobranoc

Czesc Dziewczny. U nas wsumie nic nowego. Mikolajowi wychodza 3 zeby i nerwosek z niego straszny. Zrobil sie tez bardzo mamusiowy i jak tak dalej bedzie to nawet kupki bez mamusi nie zrobi. Wczoraj bylismy w zlobku bo mialam jeszcze kilka pytan i troche sie zmatrwilam bo dzieci w zlobku obiad jedza o 11 a Mikolaj dostaje kaszke o 10 i nie wiem co tu teraz zrobic. Mleczko pije okolo 6 i pewnie nie wytrzyma bez jedzenia do 11 a jak cos zje to pewnie nie tknie obiadu i pozniej bedzie glodny. Musze cos wymyslec. Myslalam ze moze bede dawac mu kaszke rano, to dluzej wytrzyma ale nie ukrywam ze z mleczkiem jest latwiej. Do pracy wracam juz za 3 tygodnie, wrrrrrrr. A pozatym, to Mikolaj juz prawie nie spi w dzien ale za to szybciej zasypia wieczorem wiec nawet sie ciesze. Apetyt dalej taki sobie no ale to pewnie przez zabki. Zmykam bo musze jeszcze obiad na jutro zrobic bo przy malym zawsze czasu mi brakuje:)

reklama
hej dziewczynki, my niestety w pracy zarobieni wiec nie mam jak pisac a w domu zasypiam razem z młodym , wiec nie mam czasu kiedy ogarnąć , ale dobra wiadomość małżonek dostał pracę !!!! Szwecjo nadchodzimy (za jakieś 5 lat )

a i w końcu siedzimy .. i możemy już zgrzytac zębami :) znaczy sie wychodzą górne 1 ki

Do góry