reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

hej dziewczynki :)
My sie wczasujemy i straszne nudy u nas, nic doslownie nic, co by sie dalo opisac, chyba ze was interesuje ze brat siostry brata mojego dziatka i markowski ten co chodzil z ta kolo mlyna, a ta kolo mlyna do to holandi pojechala z szwagrem tamtej rudej z poczty, no a ta ruda z poczty to w banku pracuje teraz .. a co z bratem siostry mojego dziadka ... a on Bmw kupili :) a zmęczona jestem bardziej niz w krakowie bo maly budzi sie rano i nie ma meza do kopania co by sie nim zajmowal bylam dzisiaj na zakupach - masakra ..nie ma takich duzych numerow ... pocieszam sie ze chodizlo im o piersi ale zabieram sie za chodakowska czy jak tam ja zwa i przezywam razem ze swoim dzieckiem zabkowanie rosnie mi 8 mka i musze ja wyrwac - a na mojej wiosce jedyny dentysta to robiacy sie urlopuje
AGAma - witaj po okresie niebyty:) niech ci dziewczynki przesla cwiczonka , ja moge to zrobic dopiero po czwartku bo net tu kosmicznie wolny jest wiec nie chce przkopywac poczty, a cytologie mi robili na pierwszej wizycie po porodzie, co do gotowania ugotowalam 2 zupki i malemy srednio smakowalu,
asia u mnie tez brak "trudnych dni', choc mozna powiedziec ze wszytskie trudne , tez sie troche tym martwie szczegolnie ze malo uwazamy a nie chce brac anty
naty - ty bidulko :( mam nadzieje ze raczka sie ladnie goi,
wiola - dzieki za przepisy , jak gotujesz rosolek dla malej ? i jestes nieziemska jak czytam wieczorem co robilas to czuje ze moj dzien byl taki bezproduktywny :)
andzia - usciski dla mikolaja i co by zakupy sie udaly i ambitnie z tym dzidziusiem :)
wracamy w srode ....jutro maz przyjezdza po nas ...ale sie za nim stesknilam

reklama
hej:)
u nas dzis goraco, wojtus juz sam siedzi:) co do okresu przy karmieniu to moja szwagierka dwa lata karmila i dopiero jak calkiem sknczyla to dostala:szok:

ja bylam 7tyg po porodzie na wizycie kontrolnej u gina ale nie robil mi cyto bo mialam wazna do maja no i mialam jechac ale ciagle cos, a to dziadek zmarl, a to tata w szpitalu, a to auto nam rozwalili a teraz wypadek z ta reka;/ i chyba teraz dopiero pojade po okrewsie jakos kolo polowy miesiaca, podobno najlepiej cyto robic miedzy 12 a 18 dniem cyklu?prawda to?
Asia-dzieki za przepis:) wiesz jednak 70 km to jest jakas alternatywa w kontaktach z tesciowa:D
andzia szybcy jestescie^^ my to za jakies 3 -4 lata;-)
zycze powodzenia w staraniach

Adgama po wizycie jestem zmeczona psychicznie, jak po kazdej tego typu hehe:p okropne meczydupy z nich sa;/
i oczywiscie byla gadka ze beda krotko to siedzieli dotad az poszlam kapac malego! i jeszcze sie wrypala mi do domu w butach, zeby tylko do kuchni to bym jakos zniosla ale sie wrypala do salonu tu gdzie wojtus ma mate i dywanik i po podlodze sie turla itd a jak jej zwrocilam uwage zeby zdjela buty to zrobila zdziwiona mine jakby wzyciu nie slyszala ze po domu sie w butach nie chodzi, ja j...e.. szok..znam ja szesc lat ale chyba jej glupota i kretynizm nie przestana mnie zaskakiwac, nie dziwie sie ze szwagier nie chce jej na dzielke zabierac na mazury^^
elak-dzieki, reka juz lepiej, pobolewa ale i swedzi znaczy goi sie:)
no ja bym chyba bez swojego malza tyle czasu nie wytrzymala;/
my sie chyba po chrzcinach wybierzemy w gory standardowo:) tatry cale z malzem zeszlismy:)

Witajcie, u nas ciezki dzien, rano szczepienie, potem cos w domu porobic, ugotowac, upiec a od 16 drzwi sie nam nie zamykaja bo sobie ciagle o nas jacys znajomi przypominaja... zmeczona jestem bardzo...Lena po szczepieniu bardziej marudna ale tak to ok... Jutro poczytam co u Was i poodpisuje...milego wieczoru!

hej mamuśki :-)

elak ja mojej małej tylko raz ugotowałam, ale jej w ogóle nie posmakowało więc póki co dostaje słoiczki :-p ps. dziękuję za zgodę na przesłanie mi tych ćwiczeń :happy:
naty co do czasu kiedy najlepiej robić cytologię to nie pomogę - niestety się na tym nie znam. oj - też nie lubię jak mi się w butach ktoś do mieszkania ładuje :wściekła/y: a ściągnęła chociaż te buciory?
asiabp oby jutrzejszy dzień nie był tak męczący. a jak lenka na sczepieniu - płakała?

u nas dziś dzień deszczowy, za to pod wieczór kiedy czas na kąpiel, karmienie i spanie się wypogodziło :eek:
jutro na obiad w planach dewolaje (kurcze, to wymyślanie obiadów to jakaś masakra:-D)

Hej kochane mnie wczoraj pochłonął dzień z kosiarką z przerwami na karmienie dziewczyn (obiad) na przewijanie Julity i na siku dla Nastki i na gotowanie obiadu :confused2:było ciężko cały dzień na podwórku siedziałyśmy ale po 17 skończyłam w końcu:-)byłąm dumna z dziewczyn moich ze takie cudne były bawiłys ie ładnie dały mamie skończyć całe podwórko skosić a dziś na luzie sobie gotowałyśmy rano plewiłyśmy po obiedzie poszłyśmy z materacem przed domek do cienia na trawke i leżałyśmy tam chyba z 2,5 godzinki wieczorem znowu plewiłam i jutro mnie to jeszcze czeka bo zostały mi jarzyny i dwa klomby kwiatków zachciało mi się kwiatków to musze plewić:eek:ale coś za coś Andzia to mam nadzieje ze sobie coś kupisz AsiaBp to dobrze ze jedziecie odpoczniecie szkoda tylko ze rozłąka z m a mała z tatą ale co zrobić Naty dobrze ze coraz lepiej z ręka i wpsółczuje wizyt teściów moja tesciowa progu mojego domu w sumie nie przekracza:-Dczasem się jej zdarza ale barrrrdzo rzadko naszczęście:tak:teść jest u nas co niedziele na obiedzie ale on nie mieszka z tą zołzą i nie dziwie mu się on jest bardzo wporządku;-) Naty,Elak ja małej gotuje rozół na kurczaku albo na indyku pierś lub skrzydełka co wolicie nie doprawiam niczym mięsko później rzodrabniam i wrzucam do miseczki jak ugotuje wiadomo marchew pietruszka,cebulka,seler,czosnek gotuje dość długo tak jak dla nas przed końcem gotowania siekam świeżą natke pietruszki i wrzucam nakładam makaron do miseczki sporo go daje i kroje drobniutko staram się jej już nie miskowac musi się uczyc sama gryść bo już 7 mcy zalewam rosłkiem ale niedużo tak żeby było do połowy makaronu marcheweczke kroje drobno i tez daje i co niedziele ona całą taką miske zjada Elak :-D:-Dte opowieści twoje to jagbym moja tesciowa słyszałam "ta wczoraj spała z tym,a wypłaty już nie ma bierze na kreske, dziecko jej pilnuje ktoś tam " masakra po prostu:confused2: ja lubie takie dni jak mam co robić i wracam do domu padnięta ale zadowlona , zaglądaj tylko jak będziesz mieć łączność:tak: jutro pewnie też zajrze wieczorkiem Julita dziś wsuwała maliny i poziomki z krzaczków od nas samkowały jej:-)i strasznie lubi ryby wędzone na kolacje jadła z nami;-)

U nas dzis spokojniej, maz wlasnie ma przedobiednia drzemke z Lenka wiec ja mam chwile dla siebie i dla Was :)

Adgama - no to Ci bardzo ladnie spi Wiki, Lena srednio budzi sie co 3 godz w nocy wiec my nie mamy takiej dluzszej konkretnej drzemki...tak sobie mysle kiedy bedzie moja pierwsza od porodu przespana cala noc :)
Cwiczonka postaram sie opisac i wyslac jeszcze dzis, a jak sie nie uda to jutro...A Andzia podeslala Ci juz te od Eli czy je tez wyslac?
Lena jak zwykle plakala u pani doktor ale zaczela juz jak ja tylko na lezance polozylam wiec mysle ze to czy dostala klucie juz niewiele znaczylo :)
A dlaczego Wiktoria placze przy przygotowaniu do spani? Moze zbyt zmeczona byla, a lubi sie kapac?
Ela - wspolczuje zeba, ja co prawda nigdy nie mialam z 8-ami problemow ale slyszalam ze potrafia dac w kosc :( teraz wiesz co czuja nasze Maluchy :)
No wlasnie ja tez o tym zabezpieczaniu zaczelam myslec i dlatego zapytalam o okres u Was, bo anty nie biore i nie chce na razie poki karmie a tak naprawde nie wiem co tam sie dzieje, bo ja zawsze mialam super regularnie i wiedzialam co i jak a teraz...zonk :)
Naty - cyt podobno w pierwszej polowie cyklu lepiej, zaraz jakos po miesiaczce
Wiolka - widze ze u Ciebie jak zwykle pracowicie :)
A Julitke to masz jakies zloto nie dziecko :) Tak grzecznie sobie siedzi caly dzien? I nie przykrzy jej sie? Nastka pewnie duzo sie z nia bawi :)

Ja dzis na obiad mam barszczyk a potem na slodko knedle z morelami bo tu juz sa :)
Milego dnia!

Witajcie my juz w domku, ogarnieci ale wszyscy chorzy. Dzieci kaszla jak gruzliki i smarkaja a nas bola gardla. Poprostu super.
Narazie nie mam czasu was nadrobic i raczej nie bede miala bo od poniedzialku wracam do pracy. Postaram sie jednak byc na bierzaco.

hej mamuśki :-)

wiolka to julita ma apetyt :happy2:
asiabp życze by ta przespana noc szybko nadeszła;-) tak - andzia podesłała mi ćwiczenia:tak: wiktoria na szczęście lubi się kąpać, a płakała bo głodna była :-p
basia zdrówka, a powrotu do pracy współczuję

wiki śpi, a ja muszę iść kończyć sałatkę - chociaż jakiś leń mnie dopadł, no ale trza dokończyć jak się zaczęło :-D

Dziewczyny, a dodajecie do zupek Maluchów kaszkę? Czytałam, że 6mczne dzieci powinny mieć dodatek kaszy w obiadku, a moja Ninka ma już prawie 7 mcy i samą zupkę jej daję...

Elak, a do pracy miałaś wracać?... Ja już od kilku dni jestem mamą pracującą. Gdyby nie wpadki naszej niani to byłoby super, a tak to stres duży.

reklama
hej
ja wlasnie wybieram sie do pracy .. jestem zdenerowana jak przed pierwszym dniem szkoły w pierwszej klasie :)
nie mam w co sie ubrać i jestem za gruba by chodzić między ludzi :( a poztym mam opryszczkę i na swoje nieszczęście przeczytałam internet jak moze to byc grożne dla brzdąca .. wieczorem napisze więcej

Do góry