reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

witam sie niedzielnie:)
obiad gotowy, malz dzis serwuje:p bo ja kaleka^^
wczoraj bylismy na imieninowym grullu, bo 27 bylo wladyslawa-a wczoraj piotra i pawla, bylismy u moich dziadkow bo dziadek wladyslaw a dzieci mojej chrzestnej to piotr i pawel no i moj malz piotr to jedna wielka grillowa impresska byla:p

adgama no nasz wojtek tez sie czasem na wozek gniewa i musimy go niesc:D

wiolka no i chwala bogu ze wojtusiowi nic sie nie stalo, ja jakos, bolesnie, ale jakos przezyje te rozcieta reeke....dziekujemy, raczkowanie caly czas jest glownym watkiem dnia wojtusiowego, cwiczy uparcie:) a co do jelitowki to okropienstwo;/ oby juz tego dzieci naszen nigdy nie mialy:) ale to takie paskudztwo ze z nikad sie pojawia i nie ma jak uniknac, ja na rota nie szczepilam ale moja szwagierka tak a i tak jej synek mial juz dwa razy

u nas dzis pogoda paskudna takze ja nawet wojtkowego dzis nie popiore bo nie wyschnie;/

andzia dziekuje, no wlasnie dobrze ze udalo mi sie obronic wojtusia:) u nasd do przekrecania na brzuch posluzyla mata edukacyjna taka ze sloniem z szeleszczacymi uszami na srodku tej maty.. a ze szeleszczace ciekawilo mlodego to sie obracal bo chcial za te uszy ciagac:p

zycze wam milej niedzieli!!:)

reklama
Adgama niedzielnie więc w klimaty rodzinne wszystkie poszły,zrobiłam prania ale szału nie było dziś kropiło od jutra chce upały:sorry: Naty dzielna jesteś,matka dla dziecka wszystko zniesie,dzieci nasze maja swych aniołów stróżów:tak: Ja nie szczerpiłam na rota dlamnie to przereklamowana szczepionka:sorry:to super ze doskonali swoją nową umiejętność:tak:
U mnie dziś Juli wciągła całą miske rosołku strasznie go lubi co niedziele je po obiedzie wszyscy się zdrzemnęliśmy bo u nas pogoda srednia i kropiło a teraz grilla pdpalamy.Mała wykąpana i zaraz ją karmie i lulu Nastka zemną malowała paznokcie jej też musiałam wymalować i też ją niedługo do spania wrzuce:-)

Witajcie!
U nas weekend jak zwyle pełen planów i wydarzeń, dobrze, że od jutra mąż ma urlop to może troszkę odpoczniemy :) w domu zostajemy ale zawsze to razem :) na wakacje nigdzie się nie wybieramy, bo z kasą średnio - więc tylko w sierpniu mąż zawiezie nas do PL i tam zostaniemy z Leną jakiś czas.

Naty - ale sobie narobiłaś, a najgorsze, że to tak z niczego w sumie... a prawa ręka też niefajnie - jesteś praworęczna? W każdym bądź razie jak najszybszego powrotu do sprawności!!!
Ja skończyłam anglistykę a potem tutaj zrobiłam hungarystykę - trochę uczyłam, trochę jako tłumacz pracowałam :)
Zdrówka też dla Wojtka i całej rodziny - mam nadz, że już jelitówka przeszła
U Leny skóra już dobrze, polecam Emolium na potówki :)
Jutro będę mieć chwilę to wrzucę przepis na chlebek :)
Piękna waga Wojtusia :) masz co dźwigać!
Adgama - a w nocy jak często się Wiktoria budzi?? Czy przesypia Ci całą noc? (jeśli tak, jak to zrobiłaś :)?)
U nas Lena zaczęła więcej leżeć na brzuchu odkąd zaczęliśmy jeździć na fizjo, a tak to wcześniej też mimo tego, że nie lubiła, to ją kilka razy dziennie sama kładłam, chociaż na minutę-dwie...
Andzia - trzymam kciuki za ćwiczenia :)
Super, że miałaś chwilę dla siebie i naładowałaś baterie na następny dzień
Wiolka - u nas Lena też w szczebelki nóżki wkłada ale jak ma ochraniacz to się wścieka, że nic nie widzi - w łóżeczku tylko bywa w ciągu dnia :)
A Nastka, widzisz, pannica Ci rośnie :)

Zmykam nyny, do jutra!

AsiaBp u mnie Julita w łóżeczku śpi w nocy więc jej nie przeszkadza ochraniacz a wciągu dnia śpi w turystycznym na dole nie chce mie się jej nosić do sypialni pozatym ona często ma np. dwie lub jedną drzemki 20 min w ciągu dnia wiec nie opałacałoby mi się jej wynieść na góre i wracać po nią za chwile:sorry:kiedy się do polski wybieracie? Elak gdzie jesteś?

Wiolka Wikuś miał miać cystografię już 3m temu ale miał ciągle złe wyniki a posiew do tego musi być jałowy a to o czym piszesz to nie wiem co to za badania

Naty dzięki za komplementy
a głosowanie nieaktualne już zaraz to kasuje;-)
współczuję tego wypadku Twojego dobrze że nic poważniejszego :baffled:

Nie wiem co jeszcze.
U nas nocki ostatnio daremne Wiki budzi się często 3-4 razy :/ a odlepić go od cyca cięzko

hej:)
bylam dzis w szpitalu na zmianie opatrunku, rana sie dobrze goi, pani pochwalila hehe:D w piatek jade na przerzedzenie szwow, znaczy dobrze:)
u nas dzis rano bylo pieknie a teraz sie popsulo i zino, wieje:( po poludniu maja przyjsc tesciowie bo maz mial te swoje imieniny no i chca wpasc na kawe.. boze kiedys bylo tak fajnie, od swieta ich widzialam a teraz.. ciagle sie wpychaja odkad siostra piotrka sie daleko wyprowadzila a my w tej samej miejscowosci i tak nas nawiedzaja.. malz tez nie bardzo zadowolony, nie mial nigdy z nimi za dobrze wiec nie jest jakos arcy szczesliwy ze tak wpadaja a najgorzej nas wkur.......a ze oni tak i bez zapowiedzi potrafia!!co za ludzie..ech.. dobrze ze mam reke mniej sprawna to nic nie szykuje, haha, malz powiedzial do tesciowej zeby ona jakies ciasto upiekla^^ciekawe czy cos zrobila.. jej dac to fajnie ale jak cos sie od niej chce to juz dupa:(
wiola a jak w jakiej formie podajesz Juli rosol?ja wojtkowi probowalam wczoraj dac ale stwierdzil ze za rzadkie i wypluwal:(
asia to tez znasz ciekawe jezyki:) no wlasnie jestem praworeczna wiec ciezko z niektorymi sprawami^^zdrowko wraca, wojtusiowi juz przeszlo, dziekuje:*
a nosic, tak, oj mam co:) czekam na przepis:) dzieki za rade o emolium na potowki, jak beda to skorzystam z porady:)

fiolka no coz, ja za pozno dojrzalam to o glosowaniu:(:D

jakos tu pusto ostatnio;/
milego dnia!

Ja tylko na chwilke bo gora prasowania czeka :(
Wiolka - do PL jedziemy w sierpniu, zostajemy kilka tyg u moich rodzicow na Podkarpaciu a maz wraca bo pracuje :( potem pod koniec sierpnia znow po nas przyjedzie - biedny, nie wiem jak on to wytrzyma bez Leny
Fajnie ze macie takie lozeczko turystyczne, my tez myslelismy, bo duzo jezdzimy, ale w sumie Lena i tak na razie spi z nami wiec juz sama nie wiem...
Naty - zaraz wrzuce przepis na chlebus
Co do tesciowej to moja niby jest ok, ale tak jak juz kiedys pisalam, dobrze ze mieszka 70 km od nas :)
Fiolka - Lena tez wciaz jeszcze czesto je w nocy...pocieszam sie ze przynajmniej laktacja mi nie zaniknie bo w nocy jest podtrzymywana :) a moze Wiktor ma teraz ten skok na 6 mcy?

Ela, Viv, Basia - jak wczasy?

A mam jeszcze pytanie do dziewczat karmiacych piersia...mialyscie juz moze miesiaczke po porodzie?? Przepraszam, jesli to zbyt intymne, ale moze ktos cos odpisze...bo u mnie caly czas cisza...niby normalne to ale tak sie zastanawiam czy nie isc do lekarza zapytac...
I tak ogolnie - robilyscie juz moze cytologie po ciazy?
Dzieki!

Czesc Dziewczyny. Mam chwilke to zagladam. My za kilka dni lecimy do Polski wiec powoli zaczynam wszystko przygotowywac. U mnie odwieczny problem to brak ciuchow na lato no i latam z synkiem po sklepach z nadzieja ze cos sobie kupie, a konczy sie tak, ze ze sklepu wychodze z kolejna zabawka albo ciuszkami dla Mikolaja:)
Adgama ja cwiczenia dostalam od Asi a ona od Eli. Jesli Ela pozwoli to moge podeslac. Basen nam niestety odwolali bo byl problem z temperatura. Mamy isc teraz w srode.
Asia ja cytologie robilam 3 miesiace po porodzie.
Kurcze, nie wiem co mialam jeszcze napisac... Dziewczyny, myslicie juz moze o kolejnym dziecku?:) My stwierdzilismy, ze od wrzesnia zaczniemy sie starac o braciszka albo siostrzyczke dla Mikolaja:) Zmykam bo prasowanie czeka.

Andzia - ja wlasnie skonczylam prasowanie, z przerwami troche mi zeszlo :)
Powodzenia w przygotowaniach do wyjazdu, doskonale Cie rozumiem jak ciezko sie zebrac, my w marcu jak jechalismy do PL po raz pierwszy z Lena to ja sie trzy dni pakowalam :) teraz przed wyjazdem w sierpniu mysle ze bedzie podobnie, ale juz bede madrzejsza i nie wezme wszystkiego tego czego ostatnio nie potrzebowalam :)
My o dzidziusiu drugim tez myslimy ale nie wczesniej niz za rok bedziemy cos kombinowac :)

Adgama - my mamy od pani fizjo kilka cwiczonek zadanych do domu a oprocz tego cwiczylam tez te od Eli i mysle ze postepy sa :) jak cos to moge Ci tez opisac te nasze i mozesz cwiczyc z Wiki

reklama
hej mamuśki :-)

asiabp wikunia zasypia około 20 (czasem przed, czasem po) i zwykle pierwsze karmienie mamy około 4-5 (czasem zdarzy się o 3:-p). ja okresu jeszcze nie miałam (swoją drogą to fajnie jest tak bez niego:-D), ja tam się tym nie martwię - jak się karmi to tak może być, że się okresu nie będzie miało. a cytologię miałam przyjść zrobić po pierwszym okresie (tak mi się wydaje, że tak mi ginekolożka mówiła:dry:)
naty to super, że rana się ładnie goi:tak: jak po wizycie teściów?
andzia hehe - tak to już jest z tymi zakupami, ale mam nadzieję, że i dla siebie coś upolujesz:happy: a ćwiczenia z chęcią przyjmę jeśli ela nie będzie miała nic przeciwko temu by mi je udostępnić. my narazie o rodzeństwo dla wikuni nie myślimy - tzn chcemy, ale jeszcze nie teraz ;-)

u nas dziś nudny dzień, a wikunia znowu przy przygotowywaniu do spania mi się spłakała - zresztą dziś po południu coś nie w sosie była.

obiadku dziś zjadła tylko z 1/2 słoiczka :baffled: resztę dałam psu, ale on też tego nie chciał - w końcu po jakimś czasie bez entuzjazmu zjadł, no ale ... :-D

edit:
asiabp to fajnie, jak będziesz miała chwilkę to poproszę o te ćwiczonka ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry