reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Basiu - zdrowka dla calej rodzinki!! a to w PL cos zlapaliscie? Mam nadz ze pobyt sie udal i troszke naladowalas akumulatory przed powrotem do pracy!
Agugu - ja daje Lenie od ukonczenia 4 miesiaca pol lyzeczki manny do mleka a teraz do zupki - Lena na piersi jest - tzw. ekspozycja na gluten
A tak poza tym to wg schematu powinno sie dodawac lyzeczke kleiku ryzowego albo jakiegos innego coby te zupke zagescic
A jak idzie Waszej niani, Ninka ja polubila? Mam nadz ze te wpadki to nic powaznego
Adgama - przepraszam ze wciaz nie podeslalam cw, wczoraj po poludniu pojechalismy do naszej znajomej w odwiedziny i juz wieczorem nie mialam sil kompa otwierac
A co za salatke robilas?
Ela - & za pierwszy dzien w pracy!! Bedzie dobrze!
A z opryszczka faktycznie trzeba uwazac, ja tez miewam i mialam raz jak Lena miala 2 tygodnie - maseczka, ciagle mycie rak, zero przytulania i jakos dalysmy rade - jedyne co to uwazaj a bedzie ok!

Lena sie obudzila wiec zmykam.
Milego dnia!

reklama
AsiaBp no cośty cały dzień nie siedzi z niej jest żywe srebro jak Nastka ja zabawi to jest zadowolona i wtedy się z nią zajmuje ale takto musze w ciągu dnia organizwowac czas na zabawe z nią i dla niej na turlanie się na brzusiu i łaskotki ale jakoś radzimy w ciągu dnia jesteśmy same więc musimy umieć sobie zorganizować czas ale dajemy rade ogólnie jest wesoło. Dzis byłyśmy w sklepie kupiłyśmy Juli uchylny fotelik i jeździk pchacz będzie na nia czekał,bo przez reszte wakacji już będziemy finansowo w Nastule inwestować,u mnie dziś piekna pogoda robie łazanki a jutro zrobie chyba knedle z borówkami . Agugu ja nigdy do zupek kaszki nie dawałam tylko kleik ale nie do każdej do rosołu jej nie dodaje Elak powodzenia w pracy:tak: Miłego dnia

A ten kleik to tak po prostu sypie się do zupki czy jak?

Wydaje się, że Nina nianię lubi. Myślę, że to jest dobra kobieta, ale nigdy nic nie wiadomo. Ma jeszcze problem z trzymaniem się planu dnia Ninki i z rozpoznawaniem jej potrzeb. Zobaczymy jak będzie.

Agugu jak robiłam zupki miksowane to dodawałam oliwe albo prawdziwe masło i wtedy tez dodawałam 4 miarki kleiku wszystko miksowałam i zagotowywwałam a teraz już nie dodaje jej kleiku tylko masełko albo oliwe ale tez nie zawsze;-) Elak jak w pracy?

witam sie i ja:) jade dzis na opatrunek, moze mi przerzedzi szwy:) juz prawie nie boli:p:) wojtus wsywa ostatnio arbuza i bardzo mu smakuje:)

asia i jak lenka po szczepieniu? raju, sama robilas knedle? ja to mam w domu 7 osob to bym musiala jak dla wojska sie narobic^^
adgama no wlasnie sek w tymze nie zdjela!! zrobila wielkie oczy jakby nie rozumiala co mowie do niej
wiola poplewilas juz? ale ci zazdroszcze tego komfortu w braku przychodzenia tesciowej do ciebie :) fajnie ci mala zjada ten rosol, musze sprobowac w takiej formie moze mu posmakuje:)
agugu ja daje i do zupek czasem i do startego jablka itd
elak jak w pracy?

hej mamuśki :-)

agugu ja kaszkę to jedynie mannę dodaję - troszkę, robię tak jak asiabp ekspozycje na gluten:happy: a co to za wpadki niani? doczytałam - jeszcze się poznają (ja sama mam czasem problem z rozpoznaniem tego o co wikuni w danym momencie chodzi ;-))
elak jak pierwszy dzień w pracy?
asiabp sałatkę z makaronem ryżowym, ogórkiem, kukurydzą itd - zasmakowała nam u znajomych, więc w domku sobie też zrobiliśmy :-p
naty :szok: zarąbista ta twoja teściowa

wikunia drzema - wczoraj miała straszny dzień, ale myślę, że jej ząbki idą - tym razem dolne dwójki - bo ma tam strasznie dziąsełka rozpulchnione, tylko ciekawe kiedy coś się tam przebije...

chyba muszę póki śpi iść wyprać dywan - chociaż znając życie zaraz się obudzi :-D
mykam, może zdążę :-p

Witajcie!
U nas dziś ciężki dzień, mnie już w nocy zaczęła głowa boleć a Lena jest wręcz nie do zniesienia... Nie wiem co jej się dzieje, myślałam, że znam swoje dziecko ale dziś wymiękam...mam wrażenie że cały czas chce albo na cycusia albo na ręce...do tego zaczęła mi podejrzanie często kupy robić od dwóch dni i mimo że daję jej żelazo to nie są ani twarde ani czarne tylko zielonkawe i oleiste...czyli jakaś alergia chyba?? Ale z nowości to dostała tylko trzy dni temu pół żółtka więc myślicie że to tak długo mogłoby ją trzymać? Mam wrażenie że co zje to zaraz kupa...jakby była noworodkiem :(
Tak w ogóle to nigdy nie byłam zbytnio przychylna metodom Tracy Hogg ale dziś stwierdziłam, że chyba sobie rozwydrzyłam tą moją Małą :( Nie wiem, sama, może ją też boli głowa :(
Przepraszam, że tak tylko o sobie ale nawet nie miałam Was jak poczytać...teraz po kolejnej kupie włożyłam Lenę na chwilę do łóżeczka z karuzelką ale już jęczy więc potem poczytam co u Was i podpisuję...
Ech...

wrocilaam:) juz bez szwow:) uwolnili mnie:) nawet nie jest tak zle jak myslalam:p juz moge myc reke! yeah!dwa tyg bez wody i mydla:szok:

adgama no widzisz, przesrane z nia mam;/ a juz nie wiem czy pisalam czy nie, chyba nie,mwczoraj zadzwonila do mnie o godz 7.30 z objasnieniem ze ona wziela dwa dni wolnego i ze przyjda z tesciem bo on to w ogole nie pracuje, nie wiem jak oni zyja bo ona grosze zarabia! no i ze przyjda za godz czyli ok 9 i poczekaja sobie u nas az piotrek wroci z pracy bo nie maja co w domu robic... krew mnie zalala! powiedzialam ze mam inne plany i nie bedzie nas w domu, mslalam ze przyjela to do wiadomosci ale ona jakas ciemna masa no i sluchaj ona pisze do mnie dzis rano sms znowu po 7 ze ona dzis wpadnie przywezie mi jakies pierogi bo kupila.. no szok, to mowie jej ze przeciez mowilam wczoraj ze mam inne plany a ona do mnie-ale ja tylko na jakies dwie godzinki! szalona!! wrrr, pogonilam!:p

asia moj wojtus ma od urodzenia takie kupki i pytalam lekarzy czy to alergia czy co czy mleko zle itd i zmiany mlek byly i nic i testy byly i nic nie wyszlo i mi ktorys lekarz w koncu pow ze jak dziecko ma slaba morfologie-a wojtus ma slaba juz leopsza niz te 4 m-ce temu ale jednak jeszcze nie super te wniki to ze moze tak byc wiec raczej nie od jaja:)

Dzień dobry my dziś wstałyśmy rano i wzięłyśmy się za robienie knedli z jagdami z Nastką zrobiłam ponad 50 :-)dziś pierwszy raz je zemną robiła i super sobie ciasto sama w rękach rozgniatała i zlepiała zdolną mam córke :tak:musze znaleźć jeszcze przepis na ciasto z jagodami bo nam zostało jeszcze sporo w zamrażalniku poaprzatałam już Juli nam trochę utrudniała ale dałyśmy rade:-)u nas dziś znów ciepło fajnie Naty poplewiłam w sumie tylko jeszcze przy dwejściu do domu mam w dwóch rzędach kawiatki tam coś musze porobić bo wczoraj na plotki się wybraliśmy i nie robiłam w ogródku nic:sorry:i takto już laba dopóki znowu trawa nie urośnie i chaszcze w kwiatkach i jarzynach:cool:syzyfowa praca co tydzień lub półtora:eek:powodzenia na opatrunku:tak: AsiaBp współczuje jak mała daje w kośc ale tak ma chyba kżde dziecko Julita nasza jest ogólnie cudyownym dzieckiem grzecznym ale jak ją czasem coś napdnie to taką mam mine :wściekła/y: ale i tak kocham tą łobuziare:-D takie nasze dzieciaczki;-)
Ide bo Julita mi kupe zrobiła i czuć w całym domu:eek:

reklama
Poczytałam, odpisuję

Wiolka - przepraszam, może jestem głupia, ale co to jest uchylny fotelik??
A Julitka i tak jestem pewna, że jest bardzo grzeczna, jak dziewczęta odziedziczyły po Tobie pogodę ducha to na pewno tak jest :)
Agugu - kleik najlepiej jest wsypać - rozpuści się w zupce, a kaszkę manną np. można zagotować osobno na wodzie i wtedy dodać
A niania na pewno się zgra z Ninką, w końcu to początki, najważniejsze, żeby dobrym człowiekiem była i się Waszych ustaleń trzymała :)
Naty - hmmm...to ciekawe co piszesz, ale może coś w tym jest, w końcu jej wyniki za cudowne nie są...
Nie wiem, w każdym bądź razie, dziś już było 5 kup i wciąż coś z tą kupką jest nie tak...może to ząbki....ale śluz jest w kupie więc może jednak alergia :( tylko teraz pytanie, czy na to co jej dałam czy na to co ja zjadłam i co wyssała z mlekiem :(
No a dla 7 osób to nie wiem czy bym knedle robiła, ale dla nas dwojga to co innego :)
Super, że jesteś już wolna - oby tylko ręka jak najszybciej była w pełni sprawna!
A teściowa - no comment...
Adgama - wrzuć proszę przepis :)
Ćwiczonka dziś wyślę - mam nadz, że Lena po tym męczącym dniu dobrze będzie spała
Ela - jak w pracy?? Jak opryszczka?

Lena właśnie spaceruje - pełza mi po pokoju, ale już słyszę protesty więc kończę na dziś...
Dobrej nocy!

Do góry