reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
hej mamuśki :-)

"kope lat" :zawstydzona/y:

moja malutka jeszcze nie raczkuje, na brzuchu nadal leżeć nie lubi, ale za to już od jakiegoś czasu siedzi sama :happy:

my nadal na piersi, ale oprócz cyca wikunia dostaje jeszcze obiadek słoiczkowy, ale chyba od jutra zacznę jej sama gotować (zobaczymy czy jutro zdania nie zmienię :-p)

zębole mamy dwa (jak widać na suwaczku :rofl2:) na szczęście przeszliśmy je łagodnie, obyło się bez podwyższonej temperatury, płaczu... wiadomo że czasem pomarudzi, bo ma gorszy dzień, ale to jak każdy :laugh2:

co do chodakowskiej to ja ćwiczyłam aż dwa razy :-p ale mi nie chodziło o chudnięcie tylko o poprawę kondycji. a tak w ogóle to muszę zacząć jakieś brzuszki robić czy coś, by mój brzuchol zaczął jakoś lepiej wyglądać, no ale u mnie ten problem że jakoś zmobilizować się nie mogę :baffled:

hej w przedszkolu było dość fajnie hedyny minus to taki ze nie wszystkie opdchodzace przedszkolaki zmieściły się na scenie i większość siedziała obok a tylko 15 gwiazd takich co miała po kilka wierszyków była w centrum.. Nastka zadowolona więc się ciesze nie zążyłam nawet spróbować swojego ciasta ani niczyjego innego:eek:pare razy ruszyłam tylko sałatke bo już była nałożona a ciasta były dalej głupio mi były się wychylać nawet mojego bounty nie spróbowałam:confused2: zostałyśmy sprzątać było nas pare wiec dość szybko poszłow 1,5 godziny pomyłyśmy 200 sztuk wszystkiego i poskładałysmy obrusy stoły stołki wszystko na luks:-) moja mała córeczka od września będzie już 1 klasistką:sorry:a dopiero ją pamiętam taką małą jak Julitke;-) Moja Julita jeszcze ani nie siedzi ani nie raczkuje tylko pełza umie sama podnieść się do siadu ale po chwili się przetacza na boczek była dziś zachwycona ogromem dzieci w przedszkolu ona by się tam odnalazła kocha dzieci ruch więc była w żywiole swoim:tak:

Polecam Wam kojec dla Malucha. Odkąd Nina raczkuje, to nie sposób nawet na chwilę spuścić jej z oka. Poza tym przy siadzie bocznym próbuje podnieść czasami rączkę, którą się podpiera i ląduje na głowie. Także kojec jest dla nas wybawieniem. Mam tylko nadzieję, że niania nie będzie jej tam stale trzymać ;)

Wiolka - super, że zakończenie przedszkola się udało, gratulacje dla Nastki - duża z niej już pannica :) A Twoje bounty na pewno było pyszne :)
Agugu - masz rację, teraz oczy trzeba będzie mieć dookoła głowy :) A nianię masz już znalezioną??
Adgama - super, że i tu zaglądnęłaś :) a Wiktoria zjada już cały słoiczek na raz? My też piersiowe i Lena wciąż jeszcze nie da rady zjeść tyle ile niby w tym wieku powinna - 150ml obiadku - zawsze zje z 1/3 słoiczka i potem i tak musi być cycuś, ale za to wieczorem lubi kaszkę z przecierem owocowym :)
U nas Lena jeszcze ani nie raczkuje ani nie siedzi, pełza za to do tyłu i obraca się wokół własnej osi :)

Byłam dziś w końcu na badaniach krwi, po południu wyniki - zobaczymy
Miłego dnia!

hej mamuśki :-)

asiabp kciuki za wyniki &&& a wikunia zjada cały słoiczek (ten 190g) i zwykle jeszcze chce cyca :happy2: a nasza przez to, że na brzuchu leżeć nie lubi to do tyłu z pełzaniem czy przewrotami :-p

Asia, moja Ninka zjada mały słoiczek 125g albo pół dużego, także szału nie ma. Przez to nie udaje mi się zwyeliminować jednego karmienia mlekiem, ale przedłużam jedynie odstęp pomiędzy mm o jakieś 1h-1,5h.

A nianię już mamy.

Hej ale mi dziś dzień minął szybko Nastula była w domu jutro ostatni dzień przedszkola i wakacje ma od dziś cwicze z kuzynką ćwiczenia z gwiazdami fajne zestawy tam są troch skalpela i trochę killera daje wycisk ale od dziś razem ćwiczymy i jest jeszcze większa motywacja bo razem się dopingujemy:tak:Mojej Julicie w końcu się przebiła jedynka na dole :-)czuć ją pod palcem ona cały dzień tam dziś grzebała językiem co tam jest takie ostre i chropowate:-D Agugu już ci raczkujeszyciutka jest spryciulka:tak:mówisz o łóżeczki(kojcu ) turystycznym? AsiaBp to moja Julita ma tak jak Twoja przyjdzie czas u nich na raczkowanie:tak:nie musi jeść książkowo dużo jest dzieci które nie je tyle ile przewiduj,ą poradniki czy opakowania z mlekiem i to jest normalne;-)Jak badania? Fiolka to dobrze że sika dużo to jest istotne;-)ja jak raz z Nastusią w szpitalu byłam to nam kazali nawet wazyć kilka razy dziennie pampersy z moczem pod koniec dnia trzebabyło zsumować ile dziecko wypiło i ile wysikało:sorry2:a będziecie mu robić jakieś badanie urodynamiczne albo scyntygrafie?to sa bardzo pomocne badania

reklama
Wiolka, dokładnie chodzi o kojec/łóżeczko turystyczne. Tylko, że standardowe łóżeczka są dość wąskie, nam zależało na tym, by to było w miarę duże i mamy takie metr/metr - Baby design się nazywa.

Do góry