reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

Viv - proszę, podeślij linka lub jakieś namiary na miejsce, gdzie zamówiłaś ten kubek :) będę wdzięczna :)
Cieszę się, że spacer i zakupy udane, choć bucika szkoda, ale w końcu wiosna :-) Marysia jak ruszyła z postępami ostatnio to teraz zuch dziewczynka!! Oby tak dalej!
Basia - gratuluję zakwasów ;-)i dalszej wytrwałości życzę
Ela - trzymam kciuki za teścia coby jednak przeżył :) i pamiętaj, zawsze może być gorzej :laugh2:
Lenka śpi na balkonie a ja zabieram się do obiadu.
Miłego dnia wszystkim!

reklama
Dziewczyny, mam do Was pytanie o to jak ubieracie swoje dzieci, gdy się już tak ciepło zrobiło (mam nadzieję, że nie zapeszę ;)).
No więc u nas jest dzisiaj 20 st. i ja ubrałam moją Małą następująco:
body z dł rękawem
sweterek
grube getry
skarpetki
czapeczka
kocyk

Sprawdzałam i kark miała cały czas ciepły. Wczoraj jak było trochę chłodniej ubrałam na bodziaka i rajstopy kombinezon. W wózku od kilku dni nie mam już śpiworka.
No ale na spacerze widziałam mnóstwo mam z dziećmi w kombinezonach z czapką i kapturem na głowie... Tak więc już sama nie wiem...
Moja koleżanka ubrała dziś swoją córeczkę w body dł rękaw, sweterek, rajstopy, spodnie, kombinezon z kapturem, czapka... Jedynie koca nie wzięła i to była jedyna różnica pomiędzy dzisiaj a zimą. Co Wy o tym myślicie?

U nas w irl troche inna pogoda, dzis jest 14 stopni i troche wieje, ja ubralam synka w
body dl rekaw
spodnie od dresu
skarpetki
na to cieplejsza bluza i czapka
kocyk
pokrowiec od gondoli

uwazam ze to wystarczy bo jemu tam nie zawiewa.

U mnie 26 stopni bylo a mala jechala na krutki rekaw + spodnie od dresu + skarpetki.
Ale Agugu powiem Ci ze to tez od dzoecka zalezy. Jezeli jest zmarzluch to inaczej ubierzesz cieplej. Kark nie powinien byc za cieply ani spocony. Po za tym dzieci powinno sie ubierac o jedna warstwe wiecej niz soebie.
Mam np znajoma, ktora latem na noc swojej corze ubierala od poczatku welurowe grube pajace i to dziecko teraz upal po 30, 30+ stopni a ona na dlugi rekaw. A we wrzesniu, pazdzierniku jak temp spada (gdzoe nie jest przeciez az tak zimno ubiera w grube rajstopy, spodnie i kombinezon:sorry:

Ostatnia edycja:
Ojeju to przegiecie tak przegrzewac dziecko. Ja jestem zmarzluch i moj maz zawsze uwaza ze przesadzam z ubierabniem dzieci, ze za grubo ubieram. tak samo z dodatkowym grzaniem w pokoju przed kapiela. No teraz nie ma tego problemu bo Mati kapie sie juz w duzej wannie od jakiegos czasu, takze nie grzejemy juz w pokoju.

Asia ja zamówiłam tu i przesyłkę ekonomiczną, we wtorek wysłali, więc spodziewam się jutro DOIDY CUP KUBEK NIEZWYKŁY KUBECZEK 14 kolorów BLW (3152429585) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Agugu Maria wczoraj była z czapeczką ale ciągle jej z uszek spadała (taka cienka ale z uszkami) a dziś założyłam jej tylko opaskę na uszy, do południa była w rajstopkach, body z krótkim rękawem i dresie z kapturkiem a po południu (13-15) rajstopki, getry, body z krótkim i koszulka z długim rękawkiem i opaska na uszy.
Koleżanka była z dzieckiem 8 miesięcy, rajtuzki, spodnie jeansowe, grube bidy z długim rękawem, kurtka, czapka zimowa :szok: i apaszka. Ale on podobno do ciepła przyzwyczajony.

Dzięki Dziewczyny - uspokoiłyście mnie co do ubierania Małej, bo już myślałam, że wyrodną matką jestem ;)

A co do Doidy Cup, to ja zamawiałam przez sklep ekobaby.

Agugu tez sie zawsze zastanawiam czy nie za cieplo ubieram malego albo czy nie jest mu za chlodno , widze ze u was lato w pelni , u mnie dzis bylo 15 i straszliwy wicher. Gdyby nie ten wiatr byloby cudnie,maly byl ubrany w dl. Body koszulke na to skarpety spodnie od dresu, trampki, cienka czapke bluze gruba z kapturem i wsio, staram sie wyposrodkowac, holandia to kraj gdzie rodzice hartuja dzieci czyt, zima bez czapek itd, :nerd: Czy wasze dzieci dalej takie rozgadano gluzace?bo moj coprawda wiecej sie teraz usmiecha i smieje w glos ale o gluzeniu zapomnial,,,,,,:angry::nerd:

reklama
Didor moja jest strasznie rozśpiewana, śpiewająca i piszcząco-krzycząca :-D potrafi się rozgadać albo rozkrzyczeć tak, że ludzie się patrzą co ja jej robię :-p a ona tak do zabawek na przykład ;-) w parku furorę robi albo w windzie jak spotykamy sąsiadów, gada do nich jak najęta :-D

U nas dziś było te 25 stopni ale trochę wiatr z tym że ciepły nawet, niestety trampka nie odnaleźliśmy, na razie kupować nie będę, na lato ma słodkie buciczki, może tych tym razem nie zgubi :-D

A śmieje się w głos najchętniej wtedy jak uda jej się złapać mój nos i włożyć sobie do buzi :-D

Do góry